Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[in.gr] «Μπλόκο» στον σταθμό ΚΤΕΛ Κηφισού από εργαζόμενους
#1
Τις εισόδους και τις εξόδους των ΚΤΕΛ στη λεωφόρο Κηφισού έχουν μπλοκάρει εργαζόμενοι στον τομέα της διοίκησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ γίνονται από το πρωί με μικρές καθυστερήσεις, ενώ η επιβίβαση στα λεωφορεία γίνεται εκτός του χώρου των ΚΤΕΛ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σ.Φάτσιος, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες της διοίκησης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, όπου συζητούνται τα αιτήματά τους, τα οποία χαρακτήρισε «παράλογα». Τόνισε ακόμη ότι η κατάσταση αναμένεται σύντομα να ομαλοποιηθεί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε τις προηγούμενες μέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών επισημαίνει ότι «είναι αδιανόητο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές στη χώρα μας και θυσίες από τον ελληνικό λαό, να απαιτεί η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ) αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού των ΚΤΕΛ», το οποίο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «εξακολουθεί να αμείβεται κανονικά, χωρίς περικοπές, τη στιγμή που οι συνάδελφοί τους στον δημόσιο τομέα έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών και επιδομάτων».

Στην ανακοίνωση επισήμανε ότι όλα τα λεωφορεία θα κινηθούν σήμερα, Πέμπτη, κανονικά - παρά την 24ωρη απεργία του διοικητικού προσωπικού των ΚΤΕΛ - από τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 90% των εργαζομένων.
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)