Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Τα Νέα] Προανάκριση για την επίθεση αστυνομικών κατά δημοσιογράφων στο Σύνταγμα
#1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ

Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με καταγγελίες, κατά τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Παράλληλα, σημειώθηκαν επιθέσεις αστυνομικών εναντίον ομάδας δημοσιογράφων. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών στα εκδοτήρια του Μετρό, την ώρα που στο σημείο βρίσκονταν αρκετά άτομα. Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγελθεί για τις 19 Οκτωβρίου.

Ανυποψίαστοι τουρίστες και κάτοικοι της Αθήνας που δεν γνώριζαν ότι γίνονται επεισόδια, βγαίνοντας από τους συρμούς και ανεβαίνοντας τις σκάλες προς την έξοδο του Μετρό στο Σύνταγμα, βρίσκονταν ξαφνικά αντιμέτωποι με ΜΑΤ και κουκουλοφόρους και έτρεχαν να ξεφύγουν έντρομοι.

Μεταξύ των τραυματιών από τις επιθέσεις των ΜΑΤ είναι μία δημοσιογράφος η οποία εργάζεται για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και μία φωτορεπόρτερ.

Φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει βίαιη συμπεριφορά αστυνομικού των ΜΑΤ κατά της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η κ. Μπόλαρη κατήγγειλε πως έγινε δέκτης χυδαίας, όπως τη χαρακτήρισε, φραστικής επίθεσης ενώ στη συνέχεια δέχθηκε από αστυνομικό γροθιά στο πρόσωπο.

Τα περιστατικά

Στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας και Όθωνος, αρκετοί άνδρες των ΜΑΤ χτυπούσαν έναν διαδηλωτή ο οποίος είχε πέσει στο έδαφος. Φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι επιχειρούσαν να καταγράψουν το περιστατικό και ξαφνικά οι αστυνομικοί γύρισαν προς το μέρος τους και με τη χρήση ασπίδων και γκλομπ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν βίαια με αποτέλεσμα μια φωτορεπόρτερ να τραυματιστεί στο πρόσωπο και να χάσει ένα δόντι.

Λίγο αργότερα το σκηνικό επαναλήφθηκε μερικά μέτρα πιο μακριά. Αστυνομικοί των ΜΑΤ άρχισαν να απομακρύνουν με τις ασπίδες τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Όταν εκείνοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν τη δουλειά τους, αστυνομικός χειροδίκησε εναντίον της φωτορεπόρτερ Τατιάνας Μπόλαρη με αποτέλεσμα να την τραυματίσει, παρά το γεγονός ότι τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της αλλά και οι δημοσιογράφοι έκαναν διαρκώς γνωστή την ιδιότητά τους δείχνοντας τις επαγγελματικές τους ταυτότητες.

Προανάκριση για τα επεισόδια διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ παράλληλα διατάχθηκε έρευνα προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά αστυνομικών σε βάρος ομάδας δημοσιογράφων.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν επίσης δύο αστυνομικοί.

Ένταση δημιουργήθηκε και μπροστά στη Βουλή, όταν διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον ομάδας αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αμαλίας από Ξενοφώντος, καθώς ομάδα κουκουλοφόρων πετά πέτρες σε αστυνομικούς.

Στην Αμαλίας ο δρόμος έκλεισε όταν ένας οδηγός λεωφορείου της ΕΘΕΛ, το οποίο είχε ξεκινήσει το δρομολόγιό του γεμάτο με επιβάτες, είδε τι συνέβαινε και στάθμευσε κάθετα στο ύψος της Όθωνος, κλείνοντας την κυκλοφορία. Οι επιβάτες βρέθηκαν στα παράθυρα να παρακολουθούν την ανταλλαγή «πυρομαχικών» μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών, που βρίσκονταν στα δύο πεζοδρόμια.

Η αστυνομία, επίσης, απομάκρυνε τους εύζωνες από τα φυλάκιά τους.

Νωρίτερα, ομάδες διαδηλωτών από την ομοσπονδία των καθηγητών (ΟΛΜΕ) και των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) άρχισαν να σπρώχνουν τον φράχτη που έχει τοποθετήσει η ΕΛ.ΑΣ. στη Βασιλίσσης Σοφίας προς την πλευρά της λεωφόρου Αμαλίας.

Εργαζόμενοι άρχισαν να πέφτουν ομαδικά πάνω στο φράχτη, οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Το απόγευμα τα μικροεπεισόδια συνεχίστηκαν στα Εξάρχεια, όπου η Αστυνομία πέταξε χημικά στην οδό Μπενάκη.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δεκαπέντε προσαγωγές, εκ των οποίων οι δέκα εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.

''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Megatv] Επίθεση κατά αστυνομικών στην Πεύκη Konstantinos MercedesBenz 0 1.645 18-05-2011, 08:20 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)