Αξιολόγηση Θέματος:
  • 0 Ψήφοι - 0 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[NeaKriti.gr] Οδηγός υπεραστικού εγκατέλειψε μαθητές στο δρόμο
#1
Έξω φρενών είναι οι γονείς μαθητών της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου με οδηγό του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου. Όπως κατήγγειλαν στην Αστυνομία, ο οδηγός έβρισε και εγκατέλειψε τα παιδιά τους στη μέση του δρομολογίου, επειδή του πέταξαν ένα χαρτάκι. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει, πάντως, πως επρόκειτο για πολύ περισσότερα από ένα χαρτάκια και πως γενικά η κατάσταση που είχαν δημιουργήσει μέσα στο λεωφορείο τα παιδιά ήταν τέτοια που επηρέαζε την ασφάλεια του δρομολογίου.

Ας δούμε, όμως, πώς περιγράφει το περιστατικό ο Λευτέρης από το Μελιδοχώρι, που φοιτά στην Α’ τάξη του Λυκείου Μελεσών: «Ενώ γυρίζαμε από το σχολείο, πριν τα Αρμανώγεια, ένα αγόρι πέταξε κατά λάθος ένα χαρτάκι στου οδηγού το κεφάλι. Ο οδηγός νευρίασε πολύ. Πάτησε γκάζι και μετά φρένο τόσο απότομα που έπεσε κάτω κορίτσι που δεν έφταιγε καθόλου - είχε σηκωθεί από τη θέση της για να κατέβει στα Αρμανώγεια. Τότε ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και μας φώναξε: "Δώστε κάτω όλοι σας και να πάτε να... μπιπ όλοι σας".

Ήμασταν πολλά παιδιά. Περίπου 30. Νευριάσαμε και εμείς. Του είπαμε να μην τολμήσει να ξαναπατήσει στο χωριό μας, μετά από αυτό που μας έκανε, γιατί θα έχει ιστορίες. Μετά εμείς φύγαμε με τα πόδια. Εγώ πέρασα τον εθνικό, από όπου τα αυτοκίνητα τρέχουν με 150 χιλιόμετρα την ώρα. Πήγα στην Πλάκα και τηλεφώνησα στη μάνα μου να έρθει να με πάρει. Το ίδιο έκαναν και άλλα παιδιά».

Άνω κάτω οι γονείς
Οι γονείς ανάστατοι άρχισαν να καταφτάνουν στα Αρμανώγεια. Ταυτόχρονα τηλεφώνησαν στην Αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό, αλλά και στο ΚΤΕΛ όπου διαμαρτυρήθηκαν για τη στάση του οδηγού. Η μαμά του Λευτέρη ανέφερε πως υποβλήθηκαν και μηνύσεις, αλλά η άλλη πλευρά λέει πως οι μηνύσεις αποσύρθηκαν μετά τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν...

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευτέρης υποστηρίζει πως ο οδηγός τούς έχει ξανασυμπεριφερθεί άσχημα. Για παράδειγμα, προχθές, υποστηρίζει ότι, ενώ καθόταν με άλλα τρία παιδιά στις μπροστινές θέσεις του λεωφορείου και μιλούσε, ο οδηγός τους φώναξε να το βουλώσουν γιατί δεν μπορεί να τους ακούει. Ταυτόχρονα, εκφράζει παράπονα για την καθυστέρηση που υπάρχει στο δρομολόγιο.

Από τις 6 το πρωί στο δρόμο
Όπως λέει ο ίδιος, ξεκινά από το Μελιδοχώρι στις 6 το πρωί για να φτάσει στο σχολείο του στις 8. Από το Λύκειο Μελεσών σχολάει στις 2 το μεσημέρι και το νωρίτερο που φτάνει σπίτι του, όπως υποστηρίζει, είναι στις 4 παρά. Κάποιες φορές η καθυστέρηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα να γυρνάει σπίτι του στις 4 και στις 4:30 το απόγευμα και να μην προλαβαίνει να διαβάσει.

Ο Λευτέρης ζητά το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που μεταφέρει τον ίδιο και τους συμμαθητές του από τα γύρω χωριά, να μην κάνει στάσεις για να παίρνει επιβάτες, αλλά και να μην πηγαίνει στις Αμουργιέλες για να παραλαμβάνει παιδιά άλλου Δήμου. Όπως υποστηρίζει, αν δεν "τρέχουν" στις Αμουργιέλες και αν δεν παίρνει το σχολικό λεωφορείο άλλους επιβάτες πλην των μαθητών, τότε θα μπορούσε το δρομολόγιο να εκτελείται μέσω Χουδετσίου και σε μισή ώρα να είναι σπίτι του...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Τι απαντά το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου
Η "Νέα Κρήτη" επικοινώνησε με το διευθυντή του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου κ. Γιώργο Χαλεπάκη και ζήτησε τη γνώμη του για το συμβάν. Ο κ. Χαλεπάκης δήλωσε ότι ο οδηγός είναι καλός εργαζόμενος, που δεν έχει δώσει άσχημα δείγματα γραφής μέχρι σήμερα. Επισήμανε ότι, για να σταματήσει το λεωφορείο και να κατεβάσει κάτω τα παιδιά, σημαίνει ότι «τα νεύρα του και η κατάστασή του η ψυχική ήταν σε σημείο τέτοιο που δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια του δρομολογίου.»

Ο κ. Χαλεπάκης επισήμανε ότι ο οδηγός του τηλεφώνησε και του ανέφερε την έντονη αναστάτωση που επικρατούσε μέσα στο λεωφορείο. Του περιέγραψε ότι, παρά τις παρατηρήσεις του, τα παιδιά δεν κάθονταν στα καθίσματά τους και ότι φυσούσαν μέσα από τα στυλό τους χαρτάκια και μεταξύ τους αλλά και προς τον ίδιο. Τον ενημέρωσε επίσης ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει το δρομολόγιο γιατί θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων.

Αμοιβαίες εξηγήσεις
Για την εξύβριση, για τις απειλές και τα λοιπά, ο κ. Χαλεπάκης ανέφερε ότι έχουν δοθεί αμοιβαίες εξηγήσεις και πως έχει κανονιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση των εμπλεκομένων, παρουσία και του αντιδημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων κ. Δημήτρη Χρονάκη. Ο κ. Χαλεπάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το θέμα θα διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΠΛΑΓΙΟΣ
Μαρτυρία μαθητή
«Ενώ γυρίζαμε από το σχολείο, πριν τα Αρμανώγεια, ένα αγόρι πέταξε κατά λάθος ένα χαρτάκι στου οδηγού το κεφάλι. Ο οδηγός νευρίασε πολύ. Πάτησε γκάζι και μετά φρένο τόσο απότομα που έπεσε κάτω κορίτσι που δεν έφταιγε καθόλου - είχε σηκωθεί από τη θέση της για να κατέβει στα Αρμανώγεια. Τότε ο οδηγός άνοιξε την πόρτα και μας φώναξε: "Δώστε κάτω όλοι σας και να πάτε να... μπιπ όλοι σας"»
Απάντηση
#2
μπορει αυτο που εκανε οσ υγκεριμενος οδηρος να ηταν ακραιο αλλα ποσο να αντεξει οταν σου παρατανε ολα τα σσκουπιδια με στο λεωφορειο και συν τις ζημειες που σου προκαλουν
Απάντηση
#3
ετσι ειναι και μετα αντε να το καθαρισεις...πως δεν τα χωνευω αυτα τα μαθητικα δρομολογια...
treliaris driver.?.
Απάντηση
#4
Γιατί, εσύ τα πας; Άσε να πούν οι υπόλοιποι που τους ξέρουμε την γνώμη τους.
Απάντηση
#5
γιατι cmaniac τι θελεις να πειςμε αυτο δεν το καταλαβα...μπορεις να το κανεις λιγο πιο λιανο...και εγω και ο αδερφος μου πηγαινουμε, αν ηθελεσ να ξερεις..
treliaris driver.?.
Απάντηση
#6
Θέλω να πω οτι ο κύριος που οδηγεί το λεωφορείο που λες οτι οδηγείς και λες οτι είναι δικό σου (τον οποίο έχουμε δει αρκετές φορές στο ΚΤΕΛ) ισχυρίζεται οτι δεν σε ξέρει.
Απάντηση
#7
θελω να μου πεις ποτε τον ειδατε τελευταια φορα στο κτελ???????και εμενα γιατι δεν με ειπε τιποτα αφου κανεις δεν τον ρωτησε κατι για το λεωφορειο και για εμενα...εγω του εχω πει και ξερει πολυ καλα για εμενα..
treliaris driver.?.
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Πρώτο Θέμα] Μεθυσμένος οδηγός μετέφερε μαθητές σε εκδρομή! Konstantinos MercedesBenz 0 1.932 30-04-2012, 10:31 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)