Αξιολόγηση Θέματος:
  • 1 Ψήφοι - 1 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Newsbomb.gr] <<Στάση πληρωμών>> Στον ΟΣΕ
#1
«Στάση πληρωμών» στον ΟΣΕ!

Δημοσίευση 04/06/2011 07:31 Ανανέωση 04/06/2011 07:34

Απλό γραφειοκρατικό λάθος, ή προπομπός για την πώληση – ξεπούλημα που έρχεται; Ό,τι και αν είναι, η πραγματικότητα παραμένει και είναι αδιαμφισβήτητη. Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ είναι απλήρωτοι… Μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες του Ιουνίου, δεν είχαν μπει χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, γεγονός που γέμισε με ανησυχία τόσο τους ίδιους, όσο και τις οικογένειές τους.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, έκαναν λόγο ότι το πρόβλημα οφείλεται στην καθυστέρηση, από πλευράς του ΟΣΕ της αποστολής της σχετικής κατάστασης μισθοδοσίας προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να εκταμιευθεί στην ώρα του το ανάλογο κονδύλι. Ως τώρα, η αποστολή αυτής της κατάστασης γινόταν ένα δεκαπενθήμερο πριν τη μισθοδοσία και αυτή τη φορά έγινε πριν από δέκα ημέρες, δηλαδή αργότερα από ότι συνήθως. Όμως, με τις πληροφορίες περί βέβαιης πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με τις φήμες ότι θα ακολουθήσει σύντομα και ο ΟΣΕ τον ίδιο δρόμο, οι εργαζόμενοι αρχίζουν να σκέφτονται μήπως αυτή η καθυστέρηση δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί την αρχή μιας γενικότερης τακτικής απαξίωσης του Οργανισμού, ώστε οι επίδοξοι αγοραστές να έρθουν περισσότερο ως «σωτήρες».

Υψηλόβαθμα στελέχη πάντως του ΟΣΕ τόνιζαν ότι η μισθοδοσία θα μπορούσε να γίνει ακόμα και χθες αργά το απόγευμα ή το αργότερο την Δευτέρα το πρωί. Και μόνο το γεγονός πάντως ότι μια απλή κατάσταση μισθοδοσίας μπορεί να δημιουργήσει μια άτυπη «στάση πληρωμών», έστω και ως μεμονωμένο, τυχαίο φαινόμενο, αποτελεί τρανή απόδειξη του «εκτροχιασμού» της κρατικής μηχανής…

Θωμάς Μώρος
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)