Αξιολόγηση Θέματος:
  • 7 Ψήφοι - 3.29 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Πάτρα: Τέλος στην δωρεάν μεταφορά απόρων και ΑμεΑ
#1
Προ μιας δυσάρεστης έκπληξης βρίσκονται από χθές οι 1900 κάτοχοι δελτίων Πρόνοιας στην Πάτρα, οι οποίοι επιβιβάζονται σε λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ. Η δωρεάν μεταφορά τους δεν ισχύει πλέον, μετά από την απόφαση του διοίκησης του συγκοινωνιακού φορέα, και έτσι εάν δεν έχουν μαζί τους εισιτήριο θα πρέπει να προμηθευτούν ένα από τον οδηγό, αξίας 2 ευρώ.
Το Αστικό ΚΤΕΛ της Πάτρας προχώρησε σε αυτή την απόφαση, αφού το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια για την δωρεάν μεταφορά των απόρων και των ΑμΕΑ. Μάλιστα, όπως εξήγησε πριν από λίγο μιλώντας στο thebest.gt o Σάκης Καραγιάννης από τη Διοίκηση του αστικού φορέα, το ΚΤΕΛ της Πάτρας εξάντλησε όλα τα όρια της υπομονής, περιμένοντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει τις διαδικασίες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το πρόβλημα, που δεν αφορά μόνο την Πάτρα αλλά όλα τα Αστικά ΚΤΕΛ εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης έχει ως εξής: Κάθε χρόνο τα Αστικά ΚΤΕΛ έρχονται σε συμφωνία με την αρμόδια κρατική υπηρεσία για το ύψος της επιδότησης των ατόμων που διαθέτουν κάρτα Πρόνοιας και ΑμεΑ, ώστε να μετακινούνται δωρεάν με τα λεωφορεία.
Φέτος όμως, όπως σημειώνει ο κ. Καραγιάννης, όχι μόνο δεν υπήρξε συμφωνία αλλά ούτε καν συνεννόηση για το θέμα. Έτσι, η Ομοσπονδία των Αστικών ΚΤΕΛ αποφάσισε να σταματήσει από 1/2/2011 τη δωρεάν μεταφορά των κατόχων καρτών.
Ωστόσο το ΚΤΕΛ της Πάτρας περίμενε άλλον ένα μήνα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Και σαν να μην έφτανε αυτό τα ΚΤΕΛ της επαρχίας πληρώνονται κάθε χρόνο λιγότερα χρήματα για το συγκεκριμένο έργο, ενώ πέρσι υπήρξε και δραστική περικοπή των δικαιούχων.
Όπως αναφέρει ο κ. Καραγιάννης από 3900 που είχαν οι κάτοχοι καρτών το 2009 στην περιοχή, το 2010 θεωρήθηκαν μόλις 1600, ενώ η αποζημίωση του ΚΤΕΛ από τα 120 ευρώ το χρόνο για κάθε κάρτα πέρσι μειώθηκε στα 100.
Την ίδια ώρα για το ίδιο έργο οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας επιδοτούνται με 400 ευρώ ανά κάρτα και της Θεσσαλονίκης με 200 ευρώ.

του Φάνη Βγενόπουλου

Πηγή είδησης / The best news
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/56673
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)