Αξιολόγηση Θέματος:
  • 3 Ψήφοι - 3.33 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στα εισιτήρια
#1
Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης δεκάδες ποδηλάτες αλλά και πεζοί, μέλη της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης», διαμαρτυρόμενοι για την υπέρογκη, όπως τη χαρακτηρίζουν, αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

«Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ, πάρτε πίσω το χαράτσι», «Δωρεάν μετακινήσεις, δωρεάν παιδεία», έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

«Η κυβέρνηση ποινικοποίησε το κίνημα μας, ποινικοποίησε, όμως, μ΄αυτό τον τρόπο την φτώχεια και την ανέχεια, στην οποία μας έχει οδηγήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρώσουμε την υπέρογκη αύξηση. Αν η φτώχεια μας συνιστά κατά την κυβέρνηση «πταίσμα» κατηγορούμε κι εμείς ως πολίτες την κυβέρνηση ότι διαπράττει με την οικονομική της πολιτική ένα διαρκές κακούργημα κατά της ελληνικής κοινωνίας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Ακρίβεια -στοπ» και μέλος του συντονιστικού συμβουλίου της κίνησης «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

«Δεν είμαστε τσαμπατζήδες, όπως μας χαρακτηρίζουν, δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο. Αρνούμαστε να πληρώσουμε το υπέρογκα αυξημένο εισιτήριο» συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης "GreenAttact” Κλαίρη Κοντούρη.

Η πρόταση των διαδηλωτών προς τους πολίτες είναι να αρνούνται να πληρώνουν τα αυξημένα εισιτήρια, ενώ σε περίπτωση επιβολής προστίμου από τους ελεγκτές να υπογράφουν με «ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος».

Η πορεία των ποδηλατών άρχισε από το άγαλμα του Ε. Βενιζέλου στις 11.30 το πρωί και κατέληξε μέσω κεντρικών οδών στο Νέο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, όπου τους ποδηλάτες περίμενε ομάδα εκατοντάδων πεζών. Από εκεί ξεκίνησε νέα πορεία πεζών και ποδηλατών που κατευθύνθηκε μέσω της λεωφόρου Στρατού στα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Παπαναστασίου.

Η πορεία-διαμαρτυρία των «Επιβατών Θεσσαλονίκης» ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να διαλύονται, ανεβαίνοντας κατά ομάδες σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κατευθύνονταν προς το κέντρο της πόλης και καλώντας τους πολίτες να αρνηθούν την υπέρογκη αύξηση των εισιτηρίων και να διαμαρτυρηθούν μαζί τους.

Σπ.Βούγιας: «Αδικαιολόγητες οι διαμαρτυρίες»

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπύρος Βούγιας τις κινητοποιήσεις των πολιτών «Επιβάτες Θεσσαλονίκης» για την αύξηση των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, καθώς, όπως είπε, «στη Θεσσαλονίκη το κόμιστρο είναι το φθηνότερο απ΄ όλη την Ελλάδα, σε σχέση μάλιστα με τα χιλιόμετρα τα οποία διανύονται».

«Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη δε θεωρώ πως είναι δικαιολογημένη μία τέτοια κινητοποίηση πλέον, γιατί η διάρκεια των 70 λεπτών έγινε 90 (προς κάθε κατεύθυνση) και δόθηκε για πρώτη φορά εκπτωτικό εισιτήριο για τους πολίτες άνω των 65 χρόνων. Μεγάλες ομάδες και κατηγορίες ευάλωτων χρηστών των επιβατικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη έχουν μειωμένο εισιτήριο σε σχέση με πριν» δήλωσε ο κ.Βούγιας στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποιείται στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης με θέμα τον προγραμματισμό δράσεων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή είδησης / Real.gr
http://www.real.gr/?page=arthro&id=48091&catID=3
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
Απάντηση


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [voria.gr]Πρόταση για αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ GiannisB 0 1.980 20-06-2014, 12:10 AM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  [Newsbeast.gr] Έρχονται αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ από το 2014 GiannisB 0 1.995 29-08-2013, 12:08 PM
Τελευταία Δημοσίευση: GiannisB
  Αυξησεις στα εισιτηρια του αστικου ΚΤΕΛ Ιωαννινων Konstantinos MercedesBenz 0 2.707 04-01-2011, 06:23 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Konstantinos MercedesBenz

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 Επισκέπτης (ες)