Αξιολόγηση Θέματος:
  • 4 Ψήφοι - 2.75 Μέσος Όρος
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Το Βήμα] Νεες κινητοποιησεις - Συνάντηση σωματείου ΕΘΕΛ - Γ. Γ. Μεταφορών
#51
γιατι και το δικαστηριο να την βγαλει παρανομη,σαματις συμορφωνονται;;;
#52
(02-02-2011, 04:51 PM)panitos Έγραψε: γιατι και το δικαστηριο να την βγαλει παρανομη,σαματις συμορφωνονται;;;

Δεν συμορφωνονται, μονο αν γινει καμια επιστρατευση θα καουν τα πατζακια τους.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
#53
Την παρέμβαση της εισαγγελίας προκάλεσαν οι συνεχιζόμενες απεργίες στο μετρό, ενώ άφαντα παραμένουν και σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στους δρόμους της πρωτεύουσας. Δρομολόγια πραγματοποιούν σήμερα μόνο το τραμ και ο προαστιακός. Εν τω μεταξύ ο Δημήτρης Ρέππας δήλωσε κατηγορηματικά ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Η απουσία του μετρό, των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του ΗΣΑΠ μετέτρεψε, όπως ήταν αναμενόμενο, σε απέραντα πάρκινγκ τους δρόμους του λεκανοπεδίου το πρωί και, όπως είναι επίσης αναμενόμενο, τα κυκλοφοριακά προβλήματα θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εισαγγελική έρευνα για την απεργία στο μετρό

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου διέταξε σήμερα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι εργαζόμενοι στο μετρό, έχουν διαπράξει το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης

Εν μεταξύ, η εταιρεία λειτουργίας του μετρό (ΑΜΕΛ) αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά, μετά την απόφαση των εργαζομένων να αγνοήσουν την απόφαση του δικαστηρίου και να απεργήσουν χθες, Τρίτη. Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα FM" ο πρόεδρος της εταιρείας, Σαρ. Μιχαλόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγής αποζημίωσης για τη χθεσινή απεργία, καθώς και την πιθανότητα παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, απηύθυνε σήμερα νέα προειδοποίηση προς τους απεργούς, λέγοντας κατηγορηματικά ότι το νομοσχέδιο θα προχωρήσει και θα ψηφιστεί από τη Βουλή και ζητώντας από τους απεργούς να σταματήσουν "να δείχνουν τη γροθιά τους στην κοινωνία". Σε ερώτηση για την πραγματοποίηση της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό, παρά το γεγονός ότι είχε κηρυχθεί παράνομη, ο υπουργός είπε ότι "θα αντιμετωπίσουν τους φορείς της πολιτείας όσοι απεργούν παράνομα".

Ολοκληρώθηκε η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας

Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η πορεία των εργαζομένων του ΟΑΣΑ ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι από την Ομόνοια, κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Οικονομίας και τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν ακολούθως προς το υπουργείο Υγείας αποκλείοντας την οδό Αριστοτέλους, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράσταση τους στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την οδό Πειραιώς και έφτασαν έξω από τηλεοπτικό σταθμό φωνάζοντας συνθήματα κατά δημοσιογράφων.

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο ο ΗΣΑΠ

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο δεν θα πραγματοποιήσουν την 24ωρη απεργία που είχαν ανακοινώσει για αύριο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου τους, θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης και σε άλλους χώρους της εταιρείας, ωστόσο οι συρμοί θα κινηθούν κανονικά. Πηγή είδησης / Ελευθεροτυπία.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
#54
Ναι αλλά τελικά την βλέπω πολύ δειλή την κυβέρνηση για να διατάξει επιστράτευση.

Οι άνθρωποι πλέον έχουν παραβιάσει τον μισό ποινικό κώδικα. Πέραν από την κατ' επανάληψη άρνηση συμμόρφωσης με τις δικαστικές αποφάσεις, φτάνουν στο σημείο να μπαίνουν στο κοινοβούλειο και να απειλούν, να επιτίθενται με κροτίδες κατά δημοσιογράφων κ.τ.λ.. Η παρέμβαση του εισαγγελέα ήταν αναμενόμενη κίνηση, αν και άργησε 2 μήνες.

Πλέον μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν τρομοκράτες. Γιατί η τρομοκρατία δεν είναι μόνο να βάζεις βόμβες ή να διαχέεις τοξικά αέρια μέσα από συστήματα εξαερισμού ή να κάνεις απαγωγές κ.τ.λ.. Τρομοκρατία είναι η ενάσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας, φυσικής ή/και ψυχολογικής, με σκοπό την επίτευξη κάποιου σκοπού. Την ψυχολογική βία την βλέπουμε κατά του συνόλου των ευρισκόμενων στην Αθήνα εδώ και δυόμισι μήνες. Τώρα βλέπουμε και την φυσική, με την ρίψη κροτίδων κατά των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ. Ίσως να μην είναι η πρώτη φορά, αλλά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί το ότι λιντζαρίστηκε ο δικαστικός επιμελητής που πήγε να επιδώσει την πρώτη απόφαση στην ΑΜΕΛ περί του παράνομου και καταχρηστικού της απεργίας.

Πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αύριο μόνο ο Η.Σ.Α.Π. έχει εξαγγείλει και επίσημα την απεργία. Το Μετρό θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα την προσφιλή του τακτική να την ανακοινώσει αργά το βράδυ. Για τα λεωφορεία και τα τρόλλεϊ θα δούμε.

Την Παρασκευή όλα τα μέσα (πλην τραμ και προαστιακού; ) έχουν στάση 11:00 με 15:00-16:00, ενώ τα λεωφορεία την ερχόμενη Δευτέρα έχουν πάλι γενική συνέλευση (στάση 11:00-16:00) για να επικυρώσουν την επανάληψη των κινητοποιήσεων και για την ερχόμενη εβδομάδα.
#55
Φιλε Πανο η κυβερνηση ειναι δειλη γιατι μην ξεχνας οτι υπαρχει και το πολιτικο κοστος και αν δεν κανω λαθος η πλειοψηφια των συνδικαλιστων στα ΜΜΜ ειναι πασοκ.
''Νομίζω ότι οι ιοί των κομπιούτερ θα πρέπει να θεωρηθούν ζωή. Αποκαλύπτει πολλά για την ανθρώπινη φύση το γεγονός ότι η μόνη μορφή ζωής που φτιάξαμε μέχρι σήμερα είναι καθαρά καταστροφική. Φτιάξαμε ζωή κατ’εικόνα και ομοίωσίν μας.''

Stephen Hawking.

[Εικόνα: 111acb66226bcdeaaebaa87be280636b_amg_log...z_logo.jpg]
#56
Στα ψιλά πέρασε η ιδιαίτερα σημαντική, πιστεύω, εξέλιξη της προχθεσινής κατάληψης λεωφορείου της γραμμής 040 από αγανακτισμένους επιβάτες που το έβλεπαν να περνάει άδειο από τη στάση πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της στάσης εργασίας των εργαζομένων, μαζί με άλλα, που επίσης περνούσαν άδεια με κατεύθυνση τα αμαξοστάσια. Ο οδηγός, προφανώς μετά από συνεννόηση με το σωματείο, εγκατέλειψε το όχημα και κάλεσε την αστυνομία, η οποία έβγαλε έξω μετά από ώρα τους επιβάτες που είχαν επιβιβαστεί με δική τους πρωτοβουλία στο όχημα.
Εδώ το σωματείο των εργαζομένων έχασε, πιστεύω, μοναδική ευκαιρία να πάρει με το μέρος του το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας, κάτι που εύκολα θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί αν η απόφαση ήταν να πάει το λεωφορείο κανονικά στη διαδρομή του και σε αυτό να επιβιβαστούν συνδικαλιστές που θα εξηγούσαν στους αγανακτισμένους επιβάτες και στους εκπρόσωπους των καναλιών, που είχαν έρθει στο μεταξύ, τα αιτήματά τους και θα συζητούσαν μαζί τους. Με την επιμονή στην απόσυρση του λεωφορείου η ευκαιρία χάθηκε και οι εργαζόμενοι ήρθαν σε ανοικτή κόντρα με τους επιβάτες.
Οπως έχω γράψει και στο παρελθόν, είναι απίστευτα προκλητικό και άδικο το σύστημα που ακολουθείται με τις στάσεις εργασίας, που ανακοινώνονται για τις ώρες που υπολογίζεται (χωρίς αντικειμενικό τρόπο) πως τα οχήματα θα βρίσκονται ή θα φεύγουν από τα αμαξοστάσια, εξοργίζοντας τον κόσμο και προξενώντας μεγάλη σύγχυση και ανισότητα στην εξυπηρέτησή του. Κανείς επιβάτης δεν ενημερώνεται από κάπου για το πόσο θα κάνει το λεωφορείο της γραμμής που περιμένει για να φτάσει στο αμαξοστάσιό του και συνεπώς δεν έχει καν τα στοιχεία για να υπολογίσει πότε θα περάσει το τελευταίο δρομολόγιο από τη στάση πριν από την έναρξη της απεργίας. Και βέβαια ο επιβάτης δεν φταίει σε τίποτα αν το δικό του δρομολόγιο θέλει 90 λεπτά για να μπει μέσα, ούτε ο άλλος επιβάτης που το δρομολόγιό του τυχαίνει να κάνει τέρμα δίπλα στο αμαξοστάσιο είναι καλύτερος ή πληρώνει περισσότερα. Η ανισότητα όμως υπάρχει, είναι κατάφωρα άδικη και ως εκ τούτου πρέπει να εκλείψει.

Αν δεν έχεις χιούμορ, δεν στο πήρα εγώ - σόρι.
#57
(03-02-2011, 02:35 AM)amoran Έγραψε: [...] κάτι που εύκολα θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί αν η απόφαση ήταν να πάει το λεωφορείο κανονικά στη διαδρομή του και σε αυτό να επιβιβαστούν συνδικαλιστές που θα εξηγούσαν στους αγανακτισμένους επιβάτες και στους εκπρόσωπους των καναλιών [...]

Επόμενο είναι γιατί στην πραγματικότητα αυτά που θέλουν οι συνδικαλιστές είναι τέτοια που αν τα έλεγαν στον κόσμο, θα έπεφταν όλοι πάνω τους να τους σκοτώσουν. Και αν ακόμα ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους, μετά από λίγο θα ξανακατέβαιναν σε άλλες απεργίες ζητώντας ακόμα περισσότερα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει καταλυθεί η έννοια της δημοκρατίας και έχουμε περάσει στην οχλοκρατία. Μπορεί να ακούγεται φιλοχουντικό ή και φασιστικό, αλλά πιστεύω ότι όσο υπάρχουν τέτοιου τύπου συνδικάτα μια ζωή αυτή θα είναι η κατάσταση. Δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση πέρα από την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, και την δια νόμου διάλυση των συνδικάτων. Εκεί που φτάσαμε θα προτιμήσουμε πλέον δικτατορία ή απόλυτη μοναρχία, καλλίτερα να μας κυβερνάει δικτάτορας ή βασιλιάς παρά οι αναιδέστατοι, αμόρφωτοι, θρασύτατοι, προκλητικοί και άξεστοι Κουλουμπαρίτσης, Σταματόπουλος και η λοιπή κλίκα τους.

#58
(03-02-2011, 10:23 AM)panos81 Έγραψε: Επόμενο είναι γιατί στην πραγματικότητα αυτά που θέλουν οι συνδικαλιστές είναι τέτοια που αν τα έλεγαν στον κόσμο, θα έπεφταν όλοι πάνω τους να τους σκοτώσουν. Και αν ακόμα ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους, μετά από λίγο θα ξανακατέβαιναν σε άλλες απεργίες ζητώντας ακόμα περισσότερα.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχει καταλυθεί η έννοια της δημοκρατίας και έχουμε περάσει στην οχλοκρατία. Μπορεί να ακούγεται φιλοχουντικό ή και φασιστικό, αλλά πιστεύω ότι όσο υπάρχουν τέτοιου τύπου συνδικάτα μια ζωή αυτή θα είναι η κατάσταση. Δεν φαίνεται να υπάρχει άλλη λύση πέρα από την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, και την δια νόμου διάλυση των συνδικάτων. Εκεί που φτάσαμε θα προτιμήσουμε πλέον δικτατορία ή απόλυτη μοναρχία, καλλίτερα να μας κυβερνάει δικτάτορας ή βασιλιάς παρά οι αναιδέστατοι, αμόρφωτοι, θρασύτατοι, προκλητικοί και άξεστοι Κουλουμπαρίτσης, Σταματόπουλος και η λοιπή κλίκα τους.

+10000 !!

Συνάδελφε,
θέτεις με ακρίβεια την επικεφαλίδα του "ελληνικού ζητήματος" . Φασιστικό δεν είναι να διαπιστώνεις ότι καταλύθηκαν οι κανόνες της δημοκρατίας, με το να ποδοπατείται η πλειοψηφία και να κραδαίνει τα μαδέρια της "επανάστασης" μια κρατικοδίαιτη/κομμματικοδίαιτη μειοψηφία.
Φασισμός είναι το ίδιο το γεγονός της φίμωσης της πλειοψηφίας σε μια χώρα όπου οι κάλπες είναι ελεύθερες - και στήνονται μάλιστα πιο συχνά απ' ότι προβλέπεται - από "επαναστάτες" που δεν βολεύονται με τα αποτελέσματα της κάλπης.
Έχεις πάει ως δικαστικός αντιπρόσωπος σε εκλογές, έτσι;
Δεν έχεις διαπιστώσει ότι οι ίδιοι οι "επαναστάτες" είναι αυτοί που δημιουργούν μονίμως προβλήματα στην ψηφοφορία/στην καταμέτρηση;;
#59
Δεν έχω πάει δικαστικός αντιπρόσωπος (κάνω αίτηση εξαίρεσης πάντα ακριβώς γιατί δεν έχω καμία όρεξη να μπλέκομαι με αυτούς, άλλωστε δεν έχω Ελληνική υπηκοότητα και δεν ψηφίζω οπότε προτιμώ να μην ασχολούμαι καθόλου με την διαδικασία) όμως πάντα μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση ακούω ιστορίες γι' αγρίους...
#60
(02-02-2011, 05:30 PM)Konstantinos MercedesBenz Έγραψε: Δεν συμορφωνονται, μονο αν γινει καμια επιστρατευση θα καουν τα πατζακια τους.
Τώρα κλ...ε μέντες..... με αυτό που είπες.


Πιθανά Σχετικά Θέματα...
Θέμα: Συντάκτης Απαντήσεις: Προβολές: Τελευταία Δημοσίευση
  [Το Βήμα] Νέες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λεωφορεία από την Τετάρτη Cmaniac 25 26.927 03-01-2011, 03:19 PM
Τελευταία Δημοσίευση: Cmaniac

Μετάβαση στη συζήτηση:


Χρήστης (ες) διαβάζουν αυτό το θέμα: 2 Επισκέπτης (ες)