Leoforeia.gr | Forum
[Ναυτεμπορική] ΟΑΣΑ: Μέτρα για εργαζόμενους και επιβάτες λόγω κοροναϊού - Εκτυπώσιμη Έκδοση

+- Leoforeia.gr | Forum (https://leoforeia.gr/forum)
+-- Συζήτηση: Ειδησεις (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Συζήτηση: Συγκοινωνιακές Ειδήσεις (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=65)
+--- Θέμα: [Ναυτεμπορική] ΟΑΣΑ: Μέτρα για εργαζόμενους και επιβάτες λόγω κοροναϊού (/showthread.php?tid=8919)



[Ναυτεμπορική] ΟΑΣΑ: Μέτρα για εργαζόμενους και επιβάτες λόγω κοροναϊού - Giannis - 27-02-2020

Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη από τον Covid-19, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κτλ) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

Νωρίτερα, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας του Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), ζητούσε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων-οδηγιών, τόσο για την προστασία των επιβατών όσο και των ίδιων των εργαζομένων από τη μετάδοση του κοροναϊού.

Πηγή

Σε αυτό το λινκ μπορείτε να δείτε τους κανόνες υγιεινής που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.


RE: [Ναυτεμπορική] ΟΑΣΑ: Μέτρα για εργαζόμενους και επιβάτες λόγω κοροναϊού - Giannis - 28-02-2020

Και εδώ είναι ένα δισέλιδο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον ιό.


RE: [Ναυτεμπορική] ΟΑΣΑ: Μέτρα για εργαζόμενους και επιβάτες λόγω κοροναϊού - Larioupol - 07-03-2020

Γιατί έπρεπε να περιμένουν τον Κορονοϊό για να καθαρίζονται επιμελημένα και καθημερινά τα οχήματα και οι σταθμοί...κάλλιο αργά παρά ποτέ..

Υγεία να έχουμε και μακρια ο ιος απο εμας και τις οικογένειές μας