Leoforeia.gr | Forum
[lamiareport.gr] Εκτροχιασμός τρένου ΟΣΕ. - Εκτυπώσιμη Έκδοση

+- Leoforeia.gr | Forum (https://leoforeia.gr/forum)
+-- Συζήτηση: Ειδησεις (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=90)
+--- Συζήτηση: Συγκοινωνιακές Ειδήσεις (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=65)
+--- Θέμα: [lamiareport.gr] Εκτροχιασμός τρένου ΟΣΕ. (/showthread.php?tid=7894)



[lamiareport.gr] Εκτροχιασμός τρένου ΟΣΕ. - TMantzas - 10-12-2013

Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από τον εκτροχιασμό - "Αδέσποτες" αγελάδες παραλίγο να ρίξουν το τρένο στο γκρεμό!
[Εικόνα: tr3.jpeg]
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα - << Λίγα μέτρα πριν, θα πέφταμε από τη γέφυρα σε γκρεμό 200 μέτρων...>>, λένε επιβάτες της αμαξοστοιχίας στο LamiaReport....

Αν και έχουν δαπανηθεί πολλά εκατ. ευρώ για το νέο σιδηροδρομικό δίκτυο στη χώρα μας, τα έργα έχουν βαλτώσει και οι ζωές των επιβατών εξαρτώνται ακόμη από το που θα βόσκουν οι αγελάδες.

Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα....

Ο εκτροχιασμός έγινε στις 10:45΄ το πρωί σε ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του σιδηροδρομικού δικτύου λίγο μετά το Λειανοκλάδι, στο 203 χλμ., κοντά στο σταθμό του Ασωπού, μόλις 4-5 μέτρα από τη γέφυρα του Ασωπού.

Ο μηχανοδηγός μετά από στροφή αντίκρισε δυο αγελάδες πάνω στις γραμμές. Πάτησε φρένο αλλά ήταν αδύνατο να τις αποφύγει. Τη μια τη χτύπησε και την άλλη την πήρε από κάτω.

Η μηχανή έφυγε έξω, ευτυχώς προς την πλευρά που δεν ήταν ο μεγάλος γκρεμός, ενώ εκτός βγήκε και το πρώτο βαγόνι.

<< Σωθήκαμε από θαύμα. Ελάχιστα μέτρα πριν είναι η γέφυρα. Θα πέφταμε σε γκρεμό 200 μέτρων...>>, είπαν οι επιβάτες όταν έφτασαν στο Λειανοκλάδι.

Δείτε το βίντεο:

Οι 120 επιβάτες επέστρεψαν με άλλο τρένο στο Λειανοκλάδι και με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στον σταθμό της Τιθορέας για να συνεχίσουν από εκεί και πάλι σιδηροδρομικώς το ταξίδι τους.

Δείτε φώτο:
[Εικόνα: tr1.jpeg]
[Εικόνα: tr2.jpeg]
[Εικόνα: tr4.jpeg]
[Εικόνα: tr6.jpeg]
[Εικόνα: tr3(1).jpeg]
[Εικόνα: DSC_1310.jpg]
[Εικόνα: DSC_1311.jpg]
Πηγή: lamiareport.gr


RE: [lamiareport.gr] Εκτροχιασμός τραίνου ΟΣΕ. - GiannisB - 10-12-2013

Θα έπρπε να έχει ειδικό σύμα ότι κυκλοφορούν σε εκείνο το σημείο ζώα. Ευτυχώς πάντως που δεν υπήρχαν θύματα να θρηνήσουμε


RE: [lamiareport.gr] Εκτροχιασμός τρένου ΟΣΕ. - TMantzas - 10-12-2013

skai.gr
Την Τετάρτη η αποκατάσταση γραμμής Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετά τον εκτροχιασμό
Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με 120 επιβαίνοντες, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί μεταξύ Λιανοκλαδίου και Τιθορέας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το τρένο εκτροχιάστηκε όταν ένα κοπάδι ζώων βρέθηκε στις ράγες, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ο μηχανοδηγός να σταματήσει το τρένο.
Η γραμμή θα αποκατασταθεί αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας- Θεσσαλονίκης και αντίστροφα, θα γίνεται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία για το τμήμα μεταξύ Τιθορέας - Λιανοκλαδίου.
Πηγή: skai.gr


RE: [lamiareport.gr] Εκτροχιασμός τρένου ΟΣΕ. - marios.ilioupoli - 10-12-2013

(10-12-2013, 04:58 PM)GiannisB Έγραψε: Θα έπρπε να έχει ειδικό σύμα ότι κυκλοφορούν σε εκείνο το σημείο ζώα. Ευτυχώς πάντως που δεν υπήρχαν θύματα να θρηνήσουμε

Οι αγελάδες δεν είναι αρκούδες. Ο καθένας σε αυτή τη χώρα, εκτός από δικαιώματα, έχει και υποχρεώσεις. Και οι κτηνοτρόφοι έχουν την υποχρέωση να μεριμνούν για τη σωστή βοσκή του κοπαδιού τους.

Ο ιδιοκτήτης των δύο αγελάδων δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ. Γιατί θα έχει και τις ανάλογες νομικές κυρώσεις, μιας και είναι υπαίτιος ατυχήματος (και παρολίγον δυστυχήματος).

Κατά τα λοιπά ξέρουν μόνο να γκρινιάζουν όταν τους υποχρεώνουν να έχουν σήμανση τα πρόβατα.


RE: [lamiareport.gr] Εκτροχιασμός τρένου ΟΣΕ. - garvanitis - 13-12-2013

(10-12-2013, 04:58 PM)GiannisB Έγραψε: Θα έπρπε να έχει ειδικό σύμα ότι κυκλοφορούν σε εκείνο το σημείο ζώα. Ευτυχώς πάντως που δεν υπήρχαν θύματα να θρηνήσουμε

Σήμα εννοείς; Νομίζω ότι είχε και φανάρι και τα ζώα ήταν στις διαβάσεις...

(10-12-2013, 05:09 PM)marios.ilioupoli Έγραψε: Οι αγελάδες δεν είναι αρκούδες. Ο καθένας σε αυτή τη χώρα, εκτός από δικαιώματα, έχει και υποχρεώσεις. Και οι κτηνοτρόφοι έχουν την υποχρέωση να μεριμνούν για τη σωστή βοσκή του κοπαδιού τους.

Ο ιδιοκτήτης των δύο αγελάδων δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ. Γιατί θα έχει και τις ανάλογες νομικές κυρώσεις, μιας και είναι υπαίτιος ατυχήματος (και παρολίγον δυστυχήματος).

Κατά τα λοιπά ξέρουν μόνο να γκρινιάζουν όταν τους υποχρεώνουν να έχουν σήμανση τα πρόβατα.

Δεν μπορείς να αποκλείσεις μια τεράστια περιοχή εκατέρωθεν των γραμμών από οποιαδήποτε δραστηριότητα - έστω και βοσκή κοπαδιών. Εκείνο όμως που οφείλει να κάνει η πολιτεία είναι μια σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας να την έχει περιφραγμένη προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Τι θα έκανε δηλαδή η αγελάδα, θα έτρωγε το σύρμα; Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι η Τάσους κυνηγούσε την Γκόλφω ή κοιμόταν και το κοπάδι έβοσκε αμέριμνο και χωρίς εποπτεία δεν μειώνονται σε καμία περίπτωση οι ευθύνες του κράτους - εν προκειμένω του ΟΣΕ.
Αν θα εμφανιστεί ή όχι ο ιδιοκτήτης των αγελάδων αυτοβούλως είναι αδιάφορο. Είναι εύκολο να εντοπιστεί από το tag των ζωντανών. Η πλάκα θα είναι ακριβώς για τον παραπάνω λόγο να διεκδικήσει και αποζημίωση για τη ζημιά...