Leoforeia.gr | Forum
[AlphaTV] Άφαντοι Μαζιώτης και Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» - Εκτυπώσιμη Έκδοση

+- Leoforeia.gr | Forum (https://leoforeia.gr/forum)
+-- Συζήτηση: Forum Corner (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=69)
+--- Συζήτηση: Καθημερινότητα (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=91)
+--- Θέμα: [AlphaTV] Άφαντοι Μαζιώτης και Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» (/showthread.php?tid=6896)



[AlphaTV] Άφαντοι Μαζιώτης και Ρούπα του «Επαναστατικού Αγώνα» - Konstantinos MercedesBenz - 05-07-2012

Περίεργη τροπή παίρνει η εκδίκαση της υπόθεσης του «Επαναστατικού Αγώνα», με την παραβίαση των όρων που είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Παναγιώτας Ρούπα. Οι Μαζιώτης και Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής τους τρεις φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν εμφανιστεί στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου – η δεύτερη την Τρίτη-, ενώ δεν έδωσαν και το παρών την 1η του μηνός στο Α.Τ. Εξαρχείων, ως όφειλαν από τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή τους. Τελευταία φορά που παρουσιάστηκαν στο Α.Τ. Εξαρχείων, ήταν η 15η Ιουνίου. Για τους δύο κατηγορούμενους εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Παράλληλα, με απόφαση του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος» μεταξύ Αστυνομίας και Δικαιοσύνης για την υπόθεση. Ειδικότερα, δικαστικοί κύκλοι κατηγορούν την Αστυνομία, ότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη. Από την άλλη, κύκλοι της Αστυνομίας κατηγορούν την Δικαιοσύνη για ανικανότητα, καθώς όπως λένε, κανείς δικαστής δεν φρόντισε, ώστε να είχε προσδιοριστεί η δίκη εντός του 18μηνου της προφυλάκισής τους.