Leoforeia.gr | Forum
[Πρώτο Θέμα] Αποσυνδέονται τα επιδόματα από το ημερομίσθιο - Εκτυπώσιμη Έκδοση

+- Leoforeia.gr | Forum (https://leoforeia.gr/forum)
+-- Συζήτηση: Forum Corner (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=69)
+--- Συζήτηση: Καθημερινότητα (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=91)
+--- Θέμα: [Πρώτο Θέμα] Αποσυνδέονται τα επιδόματα από το ημερομίσθιο (/showthread.php?tid=5628)



[Πρώτο Θέμα] Αποσυνδέονται τα επιδόματα από το ημερομίσθιο - Konstantinos MercedesBenz - 25-02-2012

Για να αποφευχθεί νέα δραματική μείωση εσόδων

Την αποσύνδεση του " ψαλιδισμένου" κατώτατου ημερομισθίου των 26 ευρώ (από 34) από μια σειρά επιδόματα ώστε να μην υποστούν δραματική μείωση προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Με βάση τις εκτιμήσεις 60.000 άτομα με αναπηρία θα αποφύγουν τη μείωση του εισοδήματος τους καθώς το επίδομα αναπηρίας καθώς και το παραπληγικό επίδομα θα συνεχίσουν να υπολογίζονται με βάση το κατώτερο μισθό, όπως είχε διαμορφωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2011.

Πάντως εδώ πρέπει να σημειωθεί πως και τα πλασματικά έτη θα συνεχίσουν να υπολογίζονται με βάση τον κατώτερο μισθό του Δεκεμβρίου της περσινής χρονιάς. Δηλαδή δεν θα μειωθεί τελικά το κόστος για την εξαγορά των πλασματικών ετών στα ασφαλιστικά ταμεία . Σύμφωνα με πληροφορίες το επίδομα ανεργίας δε θα γλιτώσει το ψαλίδι ( αλλιώς θα αποτελεί αντικίνητρο για εργασία ) αλλά θα αποσυνδεθεί από το κατώτατο ημερομίσθιο ώστε να μην υποστεί δραματική μείωση .

Σύμφωνα με τις τροπολογίες ,θα εφαρμοστούν μέτρα από τα οποία θα ωφεληθούν 500.000 άτομα άνεργοι , με προβλήματα υγείας και ηλικιωμένοι.

Συγκεκριμένα προβλέπεται

- παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε περίπου 350.000 άτομα που είναι άνεργα ή δεν έχουν αρκετά ένσημα. Ειδικότερα αναφέρονται τα εξής «οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και τα μέλη των οικογενειών τους από την 1η Μαρτίου της φετινής χρονιάς έως τις 28 Φεβρουαρίου 2013 καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε το τελευταίο 15μηνο χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15μηνου.

- κάλυψη περίπου 40.000 ατόμων από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι. Μέχρι τώρα οι δράσεις αφορούσαν κυρίως ανασφάλιστους, ωστόσο πλέον το πρόγραμμα επεκτείνεται και θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ασφαλισμένοι.

Παράλληλα στις τροπολογίες υπάρχουν μια σειρά ρυθμίσεων για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, το ΤΕΑΠΑΣΑ (ταμείο αστυνομικών) αλλά και την αναγνώριση χρόνων αιρετών. Ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για τη συνταξιοδότηση γονέων, συζύγων και αδελφών αναπήρων καθώς και για την προστασία ατόμων με ειδικές ανάγκες (με βάση το νόμο 2643).