![]() |
|
Πρόγραμμα Δρομολογίων - Εκτυπώσιμη Έκδοση +- Leoforeia.gr | Forum (https://leoforeia.gr/forum) +-- Συζήτηση: Αστικές Συγκοινωνίες (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=41) +--- Συζήτηση: Αστικές Συγκοινωνίες Αθηνών (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=13) +---- Συζήτηση: Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ.) (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=14) +---- Θέμα: Πρόγραμμα Δρομολογίων (/showthread.php?tid=199) |
RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - christos126 - 09-08-2026 Θα συμφωνήσω με τον Citaro κι εγώ. Το Θερινό 2 είναι κατάλληλο μόνο για την καρδιά του Αυγούστου. Αν ωστόσο περιμένει κανείς να φρακάρει αυτό το διάστημα για να αναθεωρήσει τους χρόνους, αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο Θερινό 2 θα έχει ήδη τιναχθεί στον αέρα (ή θα μένει κόσμος απ' έξω, όπως γίνεται συχνά αρχές Σεπτέμβρη ή Ιούλιο). Φέτος μάλιστα κατά το Θερινό 1 έβλεπα πολύ μεγάλο ζόρι στα πρωινά του 227 και του 856, που αδυνατούσαν να γυρίσουν στην ώρα τους. Κάποιες φορές το δρομολόγιο χάθηκε. Αλλά και αρκετές γραμμές που χρησιμοποιώ ήταν τίγκα. Δηλαδή για μένα το Θερινό 1 είναι κατά κάποιο τρόπο χειρότερο από το 2, καθώς είναι πια ακατάλληλο για την επιβατική ζήτηση. Εγώ θα ήθελα να τονίσω κάτι ως απλός, αλλά καθημερινός, επιβάτης. Τα τελευταία χρόνια, αλλά ειδικά τα τελευταία 2, ο ημερήσιος προγραμματισμός συνεχώς χειροτερεύει (το 4 διασώζεται από το Παγκράτι), δεν είναι κακό να το διαπιστώνει κανείς και να προσπαθεί να κάνει ο,τι μπορεί με τα μέσα που έχει, απλώς εδώ θέλει κυβερνητική βούληση που δεν υπάρχει. Μπορεί να γίνονται πχ 9 στα 10 από τον ημερήσιο έναντι 12 του επίσημου, όταν παλιά γίνονταν 12 στα 14 από τον ημερήσιο έναντι 18 του επίσημου, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι γίνονται 9 δρομολόγια με 75ρια οχήματα σε γραμμή με ζήτηση έναντι 12 δρομολογίων με 90ρια οχήματα. Χοντρικά το λέω ως παράδειγμα, για να δώσω έμφαση ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό και απαιτεί λύση συνολική. Ευχαριστώ και συγγνώμη για το "σεντόνι"! RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - kyo - 10-08-2026 (06-08-2026, 11:26 AM)MrVanHool Έγραψε: Νομίζω πως ήμουν σαφής. Στην άνοδο υπήρχε θέμα (και αυξήθηκε στα 75 λεπτά ο χρόνος). Στην κάθοδο, παρέμεινε στα 65 λεπτά. Άρα αυτά που λέγονταν δεν ήταν αληθή, στην απόλυτη μορφή που παρουσιάζονταν. Γιατί τελικά η απάντηση είναι ότι, ναι φτάνει 1 ώρα και 5 λεπτά από την Κηφισιά για το Φάληρο. (αν θέλεις δες πόση ώρα έκανε πχ το 4590 14:26 από Κηφισιά με 45 λεπτά κενό μπροστά του, 60 λεπτά ακριβώς! Ή το 4539 13:48, 57 λεπτά μέχρι το Φάληρο!) Και επειδή εγώ έχω στοιχεία, δεν θα συνεχίσω.Καλησπέρα. Δεν ξέρω για αλλά δρομολόγια αλλά τα νυχτερινά στο Χ95 δεν βγαίνουν, όπως και τα πρώτα πρωινά. Δεν γίνεται να θεωρείται 45 λεπτά λογικά. RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - MrVanHool - 11-08-2026 (10-08-2026, 08:03 PM)kyo Έγραψε: Καλησπέρα. Δεν ξέρω για αλλά δρομολόγια αλλά τα νυχτερινά στο Χ95 δεν βγαίνουν, όπως και τα πρώτα πρωινά. Δεν γίνεται να θεωρείται 45 λεπτά λογικά.Πόσο κάνουν δηλαδή; Ας πούμε την Παρασκευή 31/8 που ήταν και ημέρα εξόδου, αν θέλεις. Γιατί 45’ είναι μόνο τις καθημερινές 2300-0230 προς Αεροδρόμιο (το μοναδικό δρομολόγιο των 0500 από Αεροδρόμιο που παίρνει 0545 από κάτω, δεν κάνει ούτε 40 λεπτά μέχρι το Σύνταγμα!). Επίσης, μπορεί να είναι 45’ ο απόλυτος αριθμός, αλλά όλα (μα όλα) τα δρομολόγια έχουν αναμονή 5’-15’ λεπτά (άρα είναι 50’-60’ ο χρόνος). Άρα στην πράξη 45’ δεν υφίστανται πουθενά, πλην του 0500 από Αεροδρόμιο που είναι άνετο. RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - kyo - 11-08-2026 (, 09:54 AM)MrVanHool Έγραψε: Πόσο κάνουν δηλαδή; Ας πούμε την Παρασκευή 31/8 που ήταν και ημέρα εξόδου, αν θέλεις. Γιατί 45’ είναι μόνο τις καθημερινές 2300-0230 προς Αεροδρόμιο (το μοναδικό δρομολόγιο των 0500 από Αεροδρόμιο που παίρνει 0545 από κάτω, δεν κάνει ούτε 40 λεπτά μέχρι το Σύνταγμα!). Επίσης, μπορεί να είναι 45’ ο απόλυτος αριθμός, αλλά όλα (μα όλα) τα δρομολόγια έχουν αναμονή 5’-15’ λεπτά (άρα είναι 50’-60’ ο χρόνος). Άρα στην πράξη 45’ δεν υφίστανται πουθενά, πλην του 0500 από Αεροδρόμιο που είναι άνετο.Δεν είναι καθόλου έτσι. Αν θέλεις σε ιδιωτικό μήνυμα να σου στείλω τηλεματική να τα καμαρώσεις. Ή αλλιώς αν δεν με πιστεύεις πήγαινε μετά τις 24:00 και πάρε λεωφορείο από αεροδρόμιο και κάνε το πολύ 3 διαδρομές. Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε ότι τώρα είναι μέση Αυγούστου. Τί θα γίνει όταν θα βρέχει και θα υπάρχει κίνηση? RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - MrVanHool - 12-08-2026 (, 03:05 PM)kyo Έγραψε: Δεν είναι καθόλου έτσι. Αν θέλεις σε ιδιωτικό μήνυμα να σου στείλω τηλεματική να τα καμαρώσεις. Ή αλλιώς αν δεν με πιστεύεις πήγαινε μετά τις 24:00 και πάρε λεωφορείο από αεροδρόμιο και κάνε το πολύ 3 διαδρομές. Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε ότι τώρα είναι μέση Αυγούστου. Τί θα γίνει όταν θα βρέχει και θα υπάρχει κίνηση?Ακριβώς επειδή έχω πρόσβαση στην Τηλεματική, «τα καμαρώνω». Πες μου ποιο δρομολόγιο από όλα από το Σύνταγμα στο διάστημα που είναι 45’ ο χρόνος διαδρομής (23:00-02:30) αναχωρεί ακριβώς στην ώρα άφιξής του από το Αεροδρόμιο και δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λέω; Ή στο διάστημα αυτών των 3μιση ωρών όλων των καθημερινών, πόσα οχήματα κάνουν πάνω από 45 λεπτά; Και πες μου και την ημέρα, για να μην δημιουργούμε απλά εντυπώσεις στα λόγια… Το έχω χρησιμοποιήσει το Χ95 την νύχτα και έχω δει τα οχήματα που ανεβαίνουν τελείως άδεια αφού έχουμε και από κάτω 15λεπτα. Όπως επίσης, χαίρομαι που πλέον έχει 10λεπτα από Αεροδρόμιο την ώρα που το μετρό δεν λειτουργεί (23:30-00:30), 10λεπτα από τις 03:30 έως τις 06:00 από Σύνταγμα και 12’-15’ καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα χρόνια που τα παράπονα των επιβατών έρχονταν βροχή για την κατάσταση της γραμμής. Μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά χωρίς εξορθολογισμούς; Όταν θα βρέχει και θα έχει κίνηση, θα έχουμε Χειμερινό που έχει άλλους χρόνους διαδρομής, οι οποίοι είναι υπολογισμένοι βάση των δεδομένων. Και δεν ισχύει μόνο για τον Αύγουστο, αλλά και τον Ιούλιο ήταν το ίδιο. Νομίζω πως απάντησα σε όλες τις θέσεις σου με σαφήνεια, περιμένω το ίδιο και από εσένα. RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - kyo - 12-08-2026 (8 ώρες πριν)MrVanHool Έγραψε: Ακριβώς επειδή έχω πρόσβαση στην Τηλεματική, «τα καμαρώνω». Πες μου ποιο δρομολόγιο από όλα από το Σύνταγμα στο διάστημα που είναι 45’ ο χρόνος διαδρομής (23:00-02:30) αναχωρεί ακριβώς στην ώρα άφιξής του από το Αεροδρόμιο και δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα λέω;Ωραία αφού τα έχεις και τα καμαρώνεις οι βάρδιες 21:50, 22:20 και 23:20 από Παλλήνη σου αρέσουν; Την γουστάρεις; Γιατί δεν έρχεσαι να την κάνεις με τον συνάδελφο; Και το βράδυ από το αεροδρόμιο που δεν κλείνουν οι πόρτες και μένουν οι μισοί έξω είναι ωραία; Στο κτίριο διοίκησης που περιμένουν τρία και τέσσερα λεωφορεία για να μπουν οι εργαζόμενοι, είναι καλά; Βέβαια στο γραφείο όλα καλά είναι. Έλα στην διοίκηση που σε βρίζουν οι έξω για να μπουν και οι μέσα γιατί ανοίγεις τις πόρτες δεν είσαι εσύ εκεί. RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - MrVanHool - 12-08-2026 (5 ώρες πριν)kyo Έγραψε: Ωραία αφού τα έχεις και τα καμαρώνεις οι βάρδιες 21:50, 22:20 και 23:20 από Παλλήνη σου αρέσουν; Την γουστάρεις; Γιατί δεν έρχεσαι να την κάνεις με τον συνάδελφο; Και το βράδυ από το αεροδρόμιο που δεν κλείνουν οι πόρτες και μένουν οι μισοί έξω είναι ωραία; Στο κτίριο διοίκησης που περιμένουν τρία και τέσσερα λεωφορεία για να μπουν οι εργαζόμενοι, είναι καλά; Βέβαια στο γραφείο όλα καλά είναι. Έλα στην διοίκηση που σε βρίζουν οι έξω για να μπουν και οι μέσα γιατί ανοίγεις τις πόρτες δεν είσαι εσύ εκεί.Μου απάντησες μόνο σε ένα από όσα έθεσα αλλά δεν πειράζει, δεν περίμενα κάποια απάντηση άλλωστε. Αλλά για να δούμε τα 45’: Καρτ.17 21:50 ΑΜ ΑΝΘ - 22:25 ΣΥΝΤΑ, 23:15 Ν.ΑΕΡ (50’), 24:10 ΣΥΝΤΑ (55’), 25:00 Ν.ΑΕΡ (50’), 26:20 ΣΥΝΤΑ (50’+30’ διάλειμμα), 27:10 Ν.ΑΕΡ (50’), 28:15 ΣΥΝΤΑ (65’), διάρκεια 7:45 Καρτ.18 22:20 ΑΜ ΑΝΘ - 22:45 Ν.ΑΕΡ, 23:40 ΣΥΝΤΑ (55’), 24:35 Ν.ΑΕΡ (55’), 25:45 ΣΥΝΤΑ (50’+20’ διάλειμμα), 26:35 Ν.ΑΕΡ (50’), 27:25 ΣΥΝΤΑ (50’), 28:15 Ν.ΑΕΡ (50’), 29:05 ΣΥΝΤΑ (50’), διάρκεια 8:00 Καρτ.1 23:20 ΠΑΛΛ - 23:55 ΣΥΝΤΑ, 24:45 Ν.ΑΕΡ (50’), 26:00 ΣΥΝΤΑ (50’+25’ διάλειμμα), 26:50 Ν.ΑΕΡ (50’), 27:40 ΣΥΝΤΑ (50’), 28:35 Ν.ΑΕΡ (55’), 29:25 ΣΥΝΤΑ (50’), διάρκεια 7:25. Και παρόλο που απάντηση δεν πήρα σε όσα ανέφερα, εγώ θα σου απαντήσω ξανά πως φέτος δεν έχει έρθει ούτε μια αναφορά για το Χ95 και την πληρότητα. Ξέρεις τι γινόταν πέρσι; Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μου αρέσει (παρόλο που και πέρσι 15λεπτα είχε εκείνη την ώρα), ξέρω πολύ καλά τι γίνεται όταν σχολάει η βάρδια των εργαζόμενων στο Χ95, αλλά αυτό είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τις υφιστάμενες δυνατότητες της ΟΣΥ. Εσύ βλέπεις και σε νοιάζουν αυτά που μπορείς να δεις, εγώ βλέπω και τις 3 πλευρές που υπάρχουν, του επιβάτη, του οδηγού και του σταθμάρχη. RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - kyo - 12-08-2026 (2 ώρες πριν)MrVanHool Έγραψε: Μου απάντησες μόνο σε ένα από όσα έθεσα αλλά δεν πειράζει, δεν περίμενα κάποια απάντηση άλλωστε. Αλλά για να δούμε τα 45’:Σε αυτά που αναφέρω νομίζεις ότι το βλέπω μόνο από την πλευρά μου? Αν το έβλεπα μόνο από την πλευρά μου δεν θα με ένοιαζε καν. Στα δρομολόγια αυτά μου γράφεις 45' και μου συμπληρώνεις 5' για να ξεκινήσω. Δηλαδή με κοροϊδεύεις. Και τις περισσότερες φορές θα έρθει αργοπορημένο και θα φύγει πιο αργοπορημένο γιατί θα πας τουαλέτα μια και στο Σύνταγμα το βράδυ δεν έχει παρά μόνο την άθλια χημική στο 040. Θα φτάσει το διάλειμμα και ακριβώς επειδή δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου δεν θα το κάνεις ολόκληρο και θα φύγεις στην ώρα σου για να το στρώσεις. Και ναι είναι καλύτερα από πριν αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αν έβαζαν κανένα όχημα περισσότερο. Όχι όπως έγινε με τα ενισχυτικά που έφευγαν 5' λεπτά μετά τα προγραμματισμένα ή την ώρα που είχε κόσμο το αεροδρόμιο τα έστελναν να παίρνουν από Σύνταγμα και ανάποδα. RE: Πρόγραμμα Δρομολογίων - kyo - 12-08-2026 Σε αυτά που αναφέρω νομίζεις ότι το βλέπω μόνο από την πλευρά μου? Αν το έβλεπα μόνο από την πλευρά μου δεν θα με ένοιαζε καν. Στα δρομολόγια αυτά μου γράφεις 45' και μου συμπληρώνεις 5' για να ξεκινήσω. Δηλαδή με κοροϊδεύεις. Και τις περισσότερες φορές θα έρθει αργοπορημένο και θα φύγει πιο αργοπορημένο γιατί θα πας τουαλέτα μια και στο Σύνταγμα το βράδυ δεν έχει παρά μόνο την άθλια χημική στο 040. Θα φτάσει το διάλειμμα και ακριβώς επειδή δεν σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου δεν θα το κάνεις ολόκληρο και θα φύγεις στην ώρα σου για να το στρώσεις. Και ναι είναι καλύτερα από πριν αλλά θα μπορούσε να ήταν καλύτερα αν έβαζαν κανένα όχημα περισσότερο. Όχι όπως έγινε με τα ενισχυτικά που έφευγαν 5' λεπτά μετά τα προγραμματισμένα ή την ώρα που είχε κόσμο το αεροδρόμιο τα έστελναν να παίρνουν από Σύνταγμα και ανάποδα. |