Leoforeia.gr | Forum
Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - Εκτυπώσιμη Έκδοση

+- Leoforeia.gr | Forum (https://leoforeia.gr/forum)
+-- Συζήτηση: Περί Leoforeia.gr (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Συζήτηση: The English Corner (https://leoforeia.gr/forum/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Θέμα: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N (/showthread.php?tid=9399)

Σελίδες: 1 2

RE: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - KUCZEW - 18-08-2026

(18-08-2026, 02:20 PM)patrinos Έγραψε: https://www.car.gr/classifieds/buses/view/55742014-lewforeio-lewforeio-polews-mercedes-benz

Μπορεί κάποιος από εσάς να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει αν η αγγελία είναι ακόμη ενεργή; Δυστυχώς, τα μηνύματά μου μέσω της πλατφόρμας και του WhatsApp δεν διαβάζονται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

RE: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - patrinos - 18-08-2026

(18-08-2026, 11:01 PM)KUCZEW Έγραψε: Μπορεί κάποιος από εσάς να τηλεφωνήσει και να ρωτήσει αν η αγγελία είναι ακόμη ενεργή; Δυστυχώς, τα μηνύματά μου μέσω της πλατφόρμας και του WhatsApp δεν διαβάζονται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
Θα το προσπαθήσω..

RE: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - KUCZEW - 19-08-2026

(18-08-2026, 11:47 PM)patrinos Έγραψε: Θα το προσπαθήσω..

Θα σας είμαι πολύ ευγνώμων.

RE: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - patrinos - 19-08-2026

Το λεωφορείο της αγγελίας υπάρχει ακόμα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση μου απάντησαν σε μια ομάδα στο facebook. Θα βρούμε τηλέφωνο και θα στο στειλω

(19-08-2026, 09:42 AM)patrinos Έγραψε: Το λεωφορείο της αγγελίας υπάρχει ακόμα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση μου απάντησαν σε μια ομάδα στο facebook. Θα βρούμε τηλέφωνο και θα στο στειλω

Στην αγγελία αναφέρονται δύο αριθμοί τηλεφώνου.

Το ζητούμενο είναι να μάθουμε αν η αγγελία εξακολουθεί να ισχύει.
Ο πωλητής δεν απαντά στα μηνύματά μου και δεν έχει νόημα να τηλεφωνήσω εγώ, γιατί δεν μιλάω ελληνικά και δεν θα μπορέσω να συνεννοηθώ!  Big Grin

EDIT: Ο ιδιοκτήτης τελικά διάβασε το μήνυμά μου. Το λεωφορείο θα συνεχίσει να εκτελεί δρομολόγια μέχρι το τέλος του μήνα.

RE: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - patrinos - 19-08-2026

Μίλησα μαζί του και μου επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο θα είναι διαθέσιμο από Σεπτέμβριο..Όποτε αποφασίζεις τι θα κάνεις. Από το αστικό Πατρών σου απάντησαν;

(19-08-2026, 11:50 AM)patrinos Έγραψε: Μίλησα μαζί του και μου επιβεβαίωσε ότι το λεωφορείο θα είναι διαθέσιμο από Σεπτέμβριο..Όποτε αποφασίζεις τι θα κάνεις. Από το αστικό Πατρών σου απάντησαν;

Όχι. Οι εταιρείες δεν απαντούν.

RE: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - KUCZEW - 28-08-2026

Λοιπόν. Έχω επιλέξει το λεωφορείο που θέλω να αγοράσω. Αυτή τη στιγμή είναι διαγραμμένο από την κυκλοφορία, αλλά έχει ΚΤΕΟ σε ισχύ. Θέλω να το αγοράσω και να επιστρέψω οδικώς με αυτό στην Πολωνία. Η μεταφορά του με νταλίκα κοστίζει πάνω από τα διπλάσια χρήματα από το ίδιο το λεωφορείο, οπότε… καταλαβαίνετε.  Big Grin

Ο ιδιοκτήτης θέλει να με βοηθήσει και έχουμε καλή συνεννόηση, αλλά ούτε αυτός ξέρει ακριβώς πώς μπορούμε να λύσουμε το θέμα με τα χαρτιά, ώστε να μπορέσω να φύγω νόμιμα με το λεωφορείο από την Ελλάδα.
Έχω ήδη επικοινωνήσει με έξι γραφεία που ασχολούνται με μεταβιβάσεις οχημάτων. Μόνο ένα μου απάντησε και, μόλις κατάλαβαν ότι δεν μιλάω ελληνικά, σταμάτησαν να μου απαντούν.  Big Grin

Έψαξα επίσης στο Facebook, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάποια σχετική ομάδα όπου θα μπορούσα να κάνω αυτή την ερώτηση και να ζητήσω βοήθεια.

Μήπως γνωρίζει κάποιος από εσάς κάποιο γραφείο ή κάποιο άτομο που, με εξουσιοδότηση από εμένα, θα μπορούσε να αναλάβει όλη τη διαδικασία για λογαριασμό μου; Ιδανικά, θα ήθελα να γίνουν εξ αποστάσεως όλα όσα μπορούν να γίνουν πριν έρθω στην Ελλάδα.

Έχω πάρει μόνο λίγες μέρες άδεια τον Σεπτέμβριο για να έρθω να παραλάβω το λεωφορείο και πραγματικά δεν έχω χρόνο να τρέχω σε υπηρεσίες και γραφεία.

Το ιδανικό σενάριο για μένα είναι πολύ απλό: έρχομαι στην Ελλάδα, βλέπω το λεωφορείο, πληρώνω, παίρνω τα απαραίτητα έγγραφα και τις πινακίδες και… ξεκινάω για Πολωνία.

Αν κάποιος μπορεί να μου προτείνει ένα συγκεκριμένο γραφείο ή κάποιο άτομο που θα μπορούσε να αναλάβει όλη αυτή τη διαδικασία, θα του ήμουν πραγματικά πολύ ευγνώμων!

Ευχαριστώ πολύ!  Cool

RE: Αγορά λεωφορείου Mercedes O405/O405N - Costpap - 30-08-2026

Υπάρχουν πινακίδες κυκλοφορίας προσωρινού τύπου -οι λεγόμενες "ΤΣΟΛ"- που δίνονται από τα τελωνεία σε οχήματα που πρόκειται να εξαχθούν από την χώρα. Μήπως θα μπορούσατε μαζί με τον ιδιοκτήτη να κοιτάξετε τι απαιτείται ώστε να χορηγήσουν στο λεωφορείο τέτοιες πινακίδες; Έχουν άσπρο φόντο με πράσινα γράμματα, αρίθμηση τύπου "Χ-1234" και δύο αυτοκόλλητα δεξιά που υποδηλώνουν το έτος & τον μήνα μέχρι το τέλος του οποίου επιτρέπεται η κυκλοφορία εντός Ελλάδος.

Εννοείται ότι προκειμένου να χορηγηθούν τέτοιες πινακίδες το όχημα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο τουλάχιστον έως το πέρας της περιόδου ισχύος των πινακίδων εντός Ελλάδος.

Αν το τελωνείο δεν μπορεί να χορηγήσει τέτοιες πινακίδες, τότε η μίσθωση νταλίκας για την μεταφορά του έως την Πολωνία είναι μονόδρομος, όπως άλλωστε γίνεται και στην πλειοψηφία των οχημάτων τα οποία εξάγονται από την Ελλάδα.