Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Πολεοδομικός σχεδιασμός εν έτη 2022
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αντικειμενικά το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, Αγία Σοφιά η ΟΠΑΠ Αρένα, είναι ένα εξαιρετικό γήπεδο που θα μπορούσε να συγκριθεί με τα γήπεδα ξένων μεγάλων ομάδων όπως το Camp Nou, το Bernabéu και το Dragão (αναφέρομαι σε γήπεδα που έχω επισκεφθεί).

Όμως αποφασίζεις εν έτη 2022 να έχεις σε λειτουργία νέο γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, με εμπορικό κέντρο και χώρους εκδηλώσεων εντός κατοικημένης περιοχής και δεν έχεις προβλέψει την μετακίνηση των φιλάθλων;

Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 32.000 θεατές και έχουν κατασκευαστεί 700 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 260 είναι απέναντι από τον σταθμό του Περισσού με στόχο την γενική χρήση.

Κατά τα λοιπά δεν έχει γίνει καμία άλλη μελέτη για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων με αποτέλεσμα εχθές, 03/10, στον πρώτο αγώνα να έχουν κυκλοφοριακό πρόβλημα όλοι οι δρόμοι της Νέας Φιλαδέλφειας, την νότιας Νέας Ιωνίας (μέχρι ψηλά στον Περισσό) και της Νέας Χαλκηδώνας (μέχρι τον Σκλαβενίτη).

Δυστυχώς ενώ θα έπρεπε να έχουμε μάθει από την Ολυμπιάδα ότι ένας αθλητικός χώρος εκτός του ιδίου απαιτεί και την αντίστοιχη συγκοινωνιακή υποδομή (η μεγαλύτερη πίεση στον φάκελο της Αθήνα 2004 ήταν για τις συγκοινωνίες και ειδικά την σταθερή τροχιά), πράτουμε με κοντόφθαλμη νοοτροπία.