Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Νέες Γραμμές / Τροποποιήσεις / Καταργήσεις Γραμμών - 2016
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
(29-11-2016, 09:36 AM)meganium Έγραψε: [ -> ]Μέχρι τη Διασταύρωση Ραφήνας θα φτάσει η αστική συγκοινωνία

Με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ραφήνας – Πικερμίου, ύστερα από αίτηση που κατέθεσε προς τον Δήμο η εταιρεία ELBISCO ΑΕ, ο τερματικός σταθμός της αστικής γραμμής του ΟΑΣΑ 314 θα μεταφερθεί στη Διασταύρωση της Ραφήνας.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ELBISCO ΑΕ έθεσε θέμα μεταφοράς του τερματικού σταθμού της αστικής γραμμής 314, που προσωρινά καταλαμβάνει τμήμα της ιδιοκτησίας της εταιρίας, λόγω δυσχερειών που δημιουργούν τα μεγάλα οχήματα στην είσοδο-έξοδο των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος. Κρίνεται δε απαραίτητο να υπάρξει μερική, μικρή τροποποίηση της υφιστάμενης αστικής γραμμής λεωφορείου 314, με προσθήκη στάσεων και μετατόπιση του τέρματος της γραμμής, κατά 4 – 5 χιλιόμετρα περίπου, μέχρι τη Διασταύρωση Ραφήνας.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διαθέσιμη δημοτική έκταση στη περιοχή της Διασταύρωσης Ραφήνας που να μπορεί να καθοριστεί ως τερματικός σταθμός αστικής και δημοτικής γραμμής συγκοινωνίας και για το λόγω αυτό η δημοτική αρχή έθεσε θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για την αναγκαιότητα αγοράς τέτοιας έκτασης.

Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της δημοτικής αρχής, μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Δαμιανού Φαφούτη, Σωτηρίας Κατσούδας, Αμαλίας Τόκα και Ανδρέα Βασιλόπουλου.

Οι κ.κ. Δ. Φαφούτης, Α. Τόκα καταψήφισαν γιατί ζήτησαν να γίνει ενοικίαση ενώ κ. Α. Βασιλόπουλος καταψήφισε γιατί ζήτησε το θέμα να τεθεί ως αγορά ή ενοικίαση.


Πηγή : http://www.irafina.gr/mechri-ti-diastavr...igkinonia/

Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, γιατί το ΚΤΕΛ θα αντιδράσει. Ας μην ξεχνάμε οτι πρόσφατα ανανεώθηκε η σύμβασή του μέχρι το 2018.
(30-11-2016, 01:58 AM)MycenaeanKing Έγραψε: [ -> ]Δεν νομίζω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο, γιατί το ΚΤΕΛ θα αντιδράσει. Ας μην ξεχνάμε οτι πρόσφατα ανανεώθηκε η σύμβασή του μέχρι το 2018.

Αν και δε μπήκε (ακόμα) και στην πόλη της Ραφήνας (στη λεωφ. Μαραθώνος θα έχει ξανά τέρμα, όταν βρεθεί έκταση), δυστυχώς ή ευτυχώς στον ΟΑΣΑ έχουν τα κόλπα και τέτοιες επεκτάσεις γίνονται αναίμακτα (το είδαμε με το 123 που επικαλέστηκαν τη λειτουργίας της Σχολής Τουριστικών Σπουδών Αναβύσσου για να ιδρυθεί). Άρα δε θα υπάρξει καμία εμπλοκή με το ΚΤΕΛ.
Οι αλλαγές στην Παληνη εφαρμόστηκαν όπως ήταν αναμενόμενο από σήμερα 01/12
(01-12-2016, 10:09 PM)NEOPLAN N4007 Έγραψε: [ -> ]Οι αλλαγές στην Παληνη εφαρμόστηκαν όπως ήταν αναμενόμενο από σήμερα 01/12

Παρατηρήσεις που είχα σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου / παλιού 324 είναι ότι έχουν δώσει (όπως πάντα βέβαια για το 324) υπερβολικό χρόνο διαδρομής με αποτέλεσμα να κάθονται τα οχήματα μέχρι και 40 λεπτά παρατήρησα στην αφετηρία. Επίσης είδα ότι κόπηκε (αυθαίρετα ίσως) το τμήμα του Αγίου Νικολάου Κάντζας, κάτι το οποίο δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα με αυτή την διαδρομή. Εκτελείται από δύο οχήματα και εκτελεστηκαν όλα τα δρομολόγια κανονικά (να δούμε μέχρι πότε).

Ερωτήσεις: 1) Άραγε θα το πάρουν χαμπάρι στον ΟΑΣΑ να αλλάξουν τα δρομολόγια και να μην κάθονται τόση πολύ ώρα τα λεωφορεία στην μέση του πουθενά. 2) Με ποια λογική και ποιος αποφάσισε να καταργήσει αυθαίρετα τον Αγιο Νικόλαο χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι στην διαύγεια. 3) Αυτός που σκέφτηκε ότι θα εξυπηρετηθει καλύτερα το επιβατικό κοινό με την επαναφορά του 324 που το είδε από τη στιγμή που έχει πιο αραιά δρομολόγια από το παλιό 306, λειτουργεί λιγότερες ώρες από το παλιό 306 και συνδέει το τίποτα με το τίποτα;

Στην ουσία η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για χειροτερευση της υπηρεσίας και όχι βελτίωση όπως θεωρούσαν.
(01-12-2016, 11:01 PM)meganium Έγραψε: [ -> ]Παρατηρήσεις που είχα σήμερα πρώτη μέρα λειτουργίας του νέου / παλιού 324 είναι ότι έχουν δώσει (όπως πάντα βέβαια για το 324) υπερβολικό χρόνο διαδρομής με αποτέλεσμα να κάθονται τα οχήματα μέχρι και 40 λεπτά παρατήρησα στην αφετηρία. Επίσης είδα ότι κόπηκε (αυθαίρετα ίσως) το τμήμα του Αγίου Νικολάου Κάντζας, κάτι το οποίο δεν ανακοινώθηκε ποτέ επίσημα με αυτή την διαδρομή. Εκτελείται από δύο οχήματα και εκτελεστηκαν όλα τα δρομολόγια κανονικά (να δούμε μέχρι πότε).

Ερωτήσεις: 1) Άραγε θα το πάρουν χαμπάρι στον ΟΑΣΑ να αλλάξουν τα δρομολόγια και να μην κάθονται τόση πολύ ώρα τα λεωφορεία στην μέση του πουθενά. 2) Με ποια λογική και ποιος αποφάσισε να καταργήσει αυθαίρετα τον Αγιο Νικόλαο χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάτι στην διαύγεια. 3) Αυτός που σκέφτηκε ότι θα εξυπηρετηθει καλύτερα το επιβατικό κοινό με την επαναφορά του 324 που το είδε από τη στιγμή που έχει πιο αραιά δρομολόγια από το παλιό 306, λειτουργεί λιγότερες ώρες από το παλιό 306 και συνδέει το τίποτα με το τίποτα;

Στην ουσία η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για χειροτερευση της υπηρεσίας και όχι βελτίωση όπως θεωρούσαν.

Επειδή το θέμα της συγκοινωνίας της Καντζας είναι μεγάλη αμαρτία, κατά πως φαίνεται, έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις :

1. Έχουν εκτιμηθεί ποτέ σωστά οι ανάγκες μετακίνησης της περιοχής αυτής; Ειδικότερα : τα χαρακτηριστικά των υποψήφιων επιβατών (μαθητές, εργαζόμενοι, νοικοκυρές, συνταξιούχοι; ) και το κέντρο βάρους των μετακινήσεών τους (πού είναι τα σχολεία, τα καταστήματα, τα φροντιστήρια, το ΙΚΑ κλπ)

2. Χωρίς να γνωρίζω καθόλου την περιοχή παρά μόνο στο χάρτη, εικάζω ότι η Κάντζα συνδέεται εμπορικά και διοικητικά με την Παλλήνη. Επίσης, έχουν σχεδόν δίπλα τους έναν ωραιότατο σταθμό μετρό/προαστιακού.

Συμπέρασμα : αυτό που χρειάζεται η περιοχή είναι μια τοπική σύνδεση Κάντζα - Στ. Προαστιακού - Παλλήνη. Η σύνδεση αυτή επιτυγχάνεται πράγματι καλύτερα με τη σημερινή γραμμή 324 παρά με το προηγούμενο έκτρωμα που λεγόταν 306 και έκανε το γύρο των Μεσογείων. Με το σημερινό 324 βγαίνεις από Κάντζα προς Γλ. Νερά, προς Παλλήνη, προς Μαραθώνος και προς τον Προαστιακό. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

Αυτό όμως που είναι λάθος, και δεν καταλαβαίνω γιατί επαναλαμβάνεται και με το 324, είναι η συνέχιση της γραμμής μέσα στην Ανθούσα. Θα έπρεπε να οριστεί αφετηρία/τέρμα είτε ο παλιός χώρος αναστροφής ακριβώς στον κόμβο Ανθούσας, είτε το πολύ το Α/Σ Ανθούσας και ούτε βήμα παραπέρα.

Βλέπω όμως διαχρονικά να "χώνει τη μούρη του" ο Δημος Παλλήνης και να ανακατεύει τις γραμμές, ανάλογα με ποιός σκαρφίστηκε μια προεκλογική κοτσάνα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανώς θεώρησαν αναγκαίο για τη συνοχή του δήμου να συνδέσουν την Ανθούσα με την Παλλήνη. Ίσως να μην είναι τελείως εσφαλμένη η λογική, αλλά επιτυγχάνεται άριστα με μια γραμμή 301 της προκοπής, η οποία θα δίνει ανταπόκριση στη Μαραθώνος με τις γραμμές που περνάνε μέσα από Παλλήνη (και είναι αρκετές). Επειδή όμως θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους πέντε - δέκα παππούδες ψηφοφόρους, διαλύουμε τη συγκοινωνία ολόκληρων συνοικιών.

Η δημιουργία ενδοδημοτικής συγκοινωνίας που δεν αλληλοσυμπληρώνει τον ιστό της κεντρικής αστικής συγκοινωνίας , δεν είναι δουλειά του ΟΑΣΑ αλλά του δήμου. Ας βάλει δημοτικό λεωφορείο να συνδέσει ό,τι θέλει. Αλλά βλέπετε, το δημοτικό λεωφορείο στοιχίζει, γι' αυτό και οι δημοτικές συγκοινωνίες που απέμειναν, είναι εν πολλοίς της πλάκας (ένα δρομολόγιο την ώρα μόνο τις εργάσιμες) και έτσι η εύκολη λύση είναι ο ΟΑΣΑ. Και τσάμπα και κάθε μέρα από πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Οι Αρβανίτες έχουν τους τρόπους τους να τα πετυχαίνουν αυτά ... (βλέπε Ανάβυσο, βλέπε Φυλή, βλέπε Μάνδρα Οικισμό Τιτάν, βλέπε διασταύρωση Ραφήνας που θέλουν να στείλουν το 314) και με τους Αρβανίτες δεν τολμάει να τα βάλει κανείς. Θα κοψουν από αλλού και στείλουν εκεί.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Είμαι νέος στο φόρουμ. Ξέρετε εάν θα υπάρξει λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τη Δραπετσώνα με τα Ταμπούρια? Ή και επέκταση της γραμμής 820 μεχρι τη Δραπετσώνα? Εάν γίνει ένα τέτοιο έργο θα είναι αρκετά σημαντικό για την πόλη μας αφού δεν θα χρειάζεται να περνούμε δύο συγκοινωνίες αλλά μόνο μία. Εάν γνωρίζετε κάτι παρακαλώ απαντήστε μου. Ευχαριστώ.
(27-12-2016, 10:29 PM)stefanosGR Έγραψε: [ -> ]Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Είμαι νέος στο φόρουμ. Ξέρετε εάν θα υπάρξει λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει τη Δραπετσώνα με τα Ταμπούρια? Ή και επέκταση της γραμμής 820 μεχρι τη Δραπετσώνα? Εάν γίνει ένα τέτοιο έργο θα είναι αρκετά σημαντικό για την πόλη μας αφού δεν θα χρειάζεται να περνούμε δύο συγκοινωνίες αλλά μόνο μία. Εάν γνωρίζετε κάτι παρακαλώ απαντήστε μου. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα, χρόνια πολλά (τόσο για τις ημέρες, όσο και για την ονομαστική σου εορτή, εφόσον το username που χρησιμοποιείς δεν είναι ψευδώνυμο) και καλωσόρισες στο φόρουμ!

Για την περιοχή σου υπάρχει εδώ και μήνες σχεδιασμός από τον ΟΑΣΑ (τουλάχιστον αυτό έχει γίνει γνωστό από τα πρακτικά των αποφάσεων του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου) ο οποίος δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα και προβλέπει:
α) Μεταφορά της αφετηρίας, τροποποίηση των διαδρομών και μετονομασία των γραμμών 832 και 833.
β) Κατάργηση της γραμμής 875.
γ) Τροποποίηση της διαδρομής της γραμμής 859.
Ο σχεδιασμός αυτός, αν και έχει εγκριθεί από το καλοκαίρι από τα αρμόδια όργανα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δεν υλοποιήθηκε έως τώρα, συνεπώς και θα μπορούσε να συμπεριλάβει και πρόσθετες μεταβολές.

Για το λόγο αυτό κι επειδή σαν κάτοικος της περιοχής προφανώς θα γνωρίζεις καλύτερα το πως διαμορφώνονται οι μετακινήσεις μεταξύ των συνοικιών του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας που αποτελούν ενιαίο δήμο, θα ήταν καλύτερο αρχικά να επιχειρήσεις μέσω της Δημοτικής Αρχής της περιοχής και να τους προτείνεις αυτή τη μεταβολή, με τη διαδρομή που προτείνεις να ακολουθείται, τα σημεία ενδιαφέροντος που θα εξυπηρετεί και οτιδήποτε άλλο θεωρείς χρήσιμο, ώστε να τη βελτιώσουν (υπάρχουν λεπτομέρειες που διαφεύγουν πολλές φορές σε εμάς τους πολίτες) και να την εισηγηθούν προς τον ΟΑΣΑ και στη συνέχεια, αν δεν υπάρξει καμία ανταπόκριση από τον Δήμο, να την προωθήσεις από μόνος σου στην Διεύθυνση Λειτουργικού Σχεδιασμού του ΟΑΣΑ.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9