Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [protothema.gr] Στάση Μετρό, Αγία Μαρίνα: Από σήμερα Χαϊδάρι-αεροδρόμιο σε 40 λεπτά
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Δείτε τις αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων - Ο νέος σταθμός θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 30.000 επιβάτες


Παραδόθηκε το Σάββατο προς χρήση από το επιβατικό κοινό ο νέος σταθμός «Αγία Μαρίνα» στο Χαϊδάρι, ο οποίος αποτελεί επέκταση της γραμμής 3 από τον σταθμό Αιγάλεω.

Η διαδρομή μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε εννέα λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα απευθείας μετάβασης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε 40 λεπτά.

Ο σταθμός βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού, ενώ η μια έξοδός του θα οδηγεί εντός των ορίων του Δήμου Αιγάλεω, στο ύψος του δημαρχείου της πόλης.

Για τις ανάγκες του σταθμού «Αγία Μαρίνα» κατασκευάστηκε χώρος μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 382 οχημάτων. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν θα λειτουργήσει το πάρκινγκ επειδή δεν έχει γίνει ακόμη ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας του από ιδιώτη. Η λειτουργία του αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2014.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, η λειτουργία του νέου σταθμού έχει ως αποτέλεσμα την τροποποίηση των δρομολογίων του Οργανισμού στα δυτικά προάστια. Έτσι:

- Η γραμμή Χ63 μετονομάζεται σε Χ63 ΜΑΝΔΡΑ (ΟΙΚ. ΤΙΤΑΝ) - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ (EXPRESS). Η διαδρομή της στο τμήμα Μάνδρα - Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.

- Η γραμμή 866 μετονομάζεται σε 866 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της στο τμήμα Ασπρόπυργος - Αγ. Μαρίνα παραμένει ως έχει.

- Η γραμμή Β16 μετονομάζεται σε 876 ΕΛΕΥΣΙΝΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της στο τμήμα Ελευσίνα - Παλατάκι παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια η σύνδεση με τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» πραγματοποιείται μέσω της οδού Στρατάρχου Καραϊσκάκη και της Ιεράς Οδού.

- Η γραμμή 837 μετονομάζεται σε 837 ΑΝΩ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΣΤ. ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή της γραμμής προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Ανω Αγ. Βαρβάρα πραγματοποιείται μέσω των οδών Αγ. Μαρίνας, Αγ. Βαρβάρας, Βύρωνος, 28ης Οκτωβρίου, Ελ. Βενιζέλου, συνέχεια κανονικά.

- Η γραμμή 811 μετονομάζεται σε 811 ΧΑΪΔΑΡΙ - ΣΤ. ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ. Η διαδρομή προς τον σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα» παραμένει ως έχει, ενώ η διαδρομή προς Χαϊδάρι, πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

- Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 803 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΔΑΣΟΣ στην κατεύθυνση προς Δάσος και θα πραγματοποιείται μέσω της οδού Δελφών αντί της οδού Έβρου, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για τον νέο σταθμό Μετρό «Αγ. Μαρίνα».

- Επεκτείνεται η διαδρομή της γραμμής 830 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ και θα πραγματοποιείται μέσω Ελ. Βενιζέλου, Ιεράς Οδού, Αγ. Μαρίνας, ώστε να προσφέρει καλύτερη πρόσβαση στους επιβάτες για το νέο σταθμό.