Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Aggelioforos.gr] Ο ΟΑΣΘ στο κινητό μας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Χρηστικές πληροφορίες για τον ΟΑΣΘ μπορούν να έχουν όσοι διαθέτουν κινητά τηλέφωνα με πρόσβαση στο Ιντερνετ. Αν κάποιος δε γνωρίζει πώς να μετακινηθεί με τα αστικά λεωφορεία στην πόλη, δεν έχει παρά να πληκτρολογήσει στο κινητό του m.oasth.gr και σε πραγματικό χρόνο να αποκτήσει πρόσβαση σε μια σειρά χρηστικών πληροφοριών για τη λειτουργία του ΟΑΣΘ.

Πρόκειται για μια νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή ενημέρωσης των πολιτών, που έχει ήδη τεθεί σε τετράμηνη δοκιμαστική λειτουργία από τον ΟΑΣΘ (μέσω WiFi, GPRS ή 3G). Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι για τα δρομολόγια των γραμμών, τη βέλτιστη διαδρομή, τις αφίξεις λεωφορείων μιας γραμμής σε στάση, τη διάρκεια του δρομολογίου, τις θέσεις των λεωφορείων, τις γραμμές και τις στάσεις, τους χάρτες των γραμμών, αλλά και τα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης (π.χ. νοσοκομεία, αξιοθέατα, εκκλησίες, αθλητικά κέντρα κ.ά.).

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ, η εφαρμογή αυτή «θα αξιολογηθεί, θα εμπλουτιστεί και θα βελτιωθεί, με βάση τις υποδείξεις και τις προσδοκίες των πολιτών, ώστε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσέλκυσης πολιτών στη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς».