Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: Προτάσεις Αναδιάταξης / Βελτιστοποίησης Γραμμών Τρόλεϊ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
(19-06-2013, 02:40 PM)ecoj Έγραψε: [ -> ]Η 6 δεν είχε ολόκληρη αρθρωτά. Η 3 είχε σχεδόν ολόκληρη. Και νομίζω ότι η ούτε η 14 είχε όλη αρθρωτά. Μόνο η 10 είχε ολόκληρη. Τώρα 10 και 14 έχουν ολόκληρες και στις 3 και 6 παίζουν.

Η 14 είχε ολόκληρη. Και η 6 πάνω από τα μισά οχήματα.
Η 6 αν κανείς δει όσα οχήματα βγάζει σε μία μέρα τότε θα δει αρθρωτά σίγουρα και μάλιστα μέχρι πριν 2-3 εβδομάδες είχε ολόκληρη σχεδόν. Τώρα εδώ και λίγες μέρες άρχισαν να εμφανίζονται 12μετρα έντονα. Η 3 όμως είναι περίεργο που καλύπτεται σχεδόν αποκλειστικά από 12μετρα πλέον και μάλιστα τη στιγμή που μαζεύει πολύ κόσμο.
(19-06-2013, 02:25 PM)pvuccino Έγραψε: [ -> ]A ναι όντως δεν το είδα. Νόμιζα πως έλεγε το 9 να γίνει Άνω-Κυψέλη-Ζάππειο.


Σίγουρα, αν όμως η υποδομή αυτή έχει ελάχιστο κόσμο και υπάρχει σε άλλο σημείο του δικτύου ανάγκη για περισσότερα οχήματα, δε νομίζω ότι θα πρέπει να επιμείνουμε πεισματικά να τη χρησιμοποιούμε. Αν υπάρχουν αρκετά οχήματα, τότε ναι.


Ωραία, όμως η ερώτησή μου δεν απαντήθηκε. Πριν από λίγο καιρό η 3 και η 6 είχαν τις καθημερινές όλη μέρα αρθρωτά! Χωρίς να έχει μειωθεί ο αριθμός των οχημάτων στα 10/14. Γιατί τότε υπήρχαν οχήματα και τώρα δεν υπάρχουν; Πήραν σύνταξη οι οδηγοί; Απολύθηκαν; Χαλάσανε τα τρόλλεϋ;

Ίσως να παίζουν και οι παράγοντες έχουν χαλάσει ή πήραν σύνταξη οδηγοί με δίπλωμα για αρθρωτά αλλά το πιο πιθανό είναι να αποφασίσαν να μην βάζουν αρθρωτά στο 3 και στο 6.
Παιδια η 3 τις καθημερινες και ειδικα τον τελευταιο μήνα βγαινει κυριως με αρθρωτα
(18-06-2013, 10:19 PM)mercedes elbo Έγραψε: [ -> ]Συμφωνώ με την πρότασή σου για το 3 και προτείνω και το 5 να πηγαίνει μέχρι εκεί αφου πάρει όλα τα οχήματα του 1 και επεκταθεί Μοσχάτο να είναι στην αιχμή ανά 6' όπως και το 3 και να φεύγουν ενναλάξ από Πλ. Παδιαμάντη ανά 3'. Το κομμάτι της Λαμπρινής να το αναλάβει το προτεινόμενο 14 και να μην πηγαίνει Ν. Φιλαδέλφια καθώς η σύνδεση αυτή μπορεί να καλυφθεί με την τοπικοποιήση των Β8, Β9 και Γ9 στα Άνω Πατήσια.

Κι εγώ δεν συμφωνώ με το τμήμα Πατήσια - Φιλαδέλφεια, αλλά αφού το έχουμε το μπουγαδόσυρμα, πρέπει κάτι να το κάνουμε. Τοπικοποίηση Β9 δεν γίνεται, για το Β8 επιβάλλεται (αλλά αυτό θα πρέπει να συνενωθεί με το 605 και να γίνει Μεταμόρφωση - Α.Πατήσια - Περισσός). Το Γ9 και να γίνει τοπικό (το παλιό 722) θα πρέπει να πάει Κάτω Πατήσια, γιατί εξυπηρετεί και ένα τμήμα της Χαλκηδόνας στην κάθοδο, που δεν βγάζει στα Άνω Πατήσια.
Γι' αυτό και αφήνω το 5 όπως έχει. Έπειτα, το να πηγαίνει το 5 ανά 6' μέχρι Μοσχάτο, είναι καθαρή σπατάλη, καθώς το τμήμα Μοσχάτο - Τζιτζιφιές είναι "ψόφιο" από επιβατική κίνηση.

(18-06-2013, 10:19 PM)mercedes elbo Έγραψε: [ -> ]Επίσης, συμφωνώ με την πρότασή για το 12 και προτείνω για τον κλάδο της Καισαριανής κόψιμο του 2 με ενίσχυση του 4 και ανάληψη του κλάδου της Καισαριανής απ' το 19 με κατάργηση του 18, δηλαδή 19 Στ. Χαλάνδρι-Μουσείο-Καισαριανή ανά 10' στην αιχμή. Μ' αυτό τον τρόπο το 19 που είναι ο οδικός τροφοδότης των τοπικών Χαλανδρίου πάει κέντρο (Σύνταγμα, Ακαδημία, Ομόνοια) σε αντίθεση με σήμερα που πάει Μουσείο που χρείαζεται μετεπιβίβαση για να πας κέντρο.

Έτσι όπως το προτείνεις το 19, θα γίνει μακαρόνι με δρομολόγιο 1 ώρα και 50 λεπτά. Υπόψη ότι σήμερα η δρομολόγησή του είναι 1:15' ανά κατεύθυνση. Για φαντάσου να του φορτώσουμε άλλα 35' για τη διαδρομή Πολυτεχνείο - Παγκράτι - Καισαριανή; Χειρότερο από το 140 θα καταντούσε.
Δίκιο έχεις ότι η οδική σύνδεση Χαλάνδρι - Κέντρο καταλήγει στο πουθενά, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο η μετεπιβίβαση στο Γηροκομείο προς τα 3/13. Ποιός άνθρωπος, που έχει κατεύθυνση την Ακαδημία, θα καθίσει στο τρόλλευ να τον πάει βόλτα μέσω Αλεξάνδρας, Πεδίου Άρεως, Κάνιγγος και μάλιστα με τέτοιο μποτιλιάρισμα που έχει η συμβολή Αλέξάνδρας/Πατησίων;

Ξέχασα στο σημείο αυτό να προτείνω κάτι άλλο για την 18/19 (που δεν βγαίνει προς το παρόν ελλείψει οχημάτων, αλλά πιστεύω ότι έχει "ψωμί") : Για να μήν μείνει το Α/Σ Πλ. Αττικής χωρίς σύνδεση γραμμής τρόλλευ (την οποία και χρειάζονται οι οδηγοί και εργαζόμενοι σ' αυτό), μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να παίρναμε το 18/19 από το Μουσείο, και να το στέλναμε μέσω της υπηρεσιακής διαδρομής (Αγγελοπούλου - Πιπίνου - Αγ. Παντελεήμω και επιστροφή Αγ. Μελετίου - Πατησίων) στο τέρμα του σημερινού "1";
Θεωρώ πως είναι μια σύνδεση που λείπει από το δίκτυο, η αμέσως κοντινότερη "κάθετη" είναι η Β5 και έχει μεγάλη ζήτηση. Η μόνη εργασία που χρειάζεται είναι λίγα μέτρα σύρμα στην οδό Αδμήτου μεταξύ Πιπίνου και Αγ. Μελετίου.
Τι λέτε;

(18-06-2013, 10:19 PM)mercedes elbo Έγραψε: [ -> ]Τέλος, προτείνω την συγχώνευση των 6/21 σε μια διακεντρική 6 Κοκ. Μύλος-Ομόνοια-Νίκαια ανά 7' με 12μετρα.

Έτσι κόβουμε τα 1, 7, 8, 11, 13, 18 και 21 και μένουν ως έχουν τα 10, 15, 16, 17, 20, 24 και 25.

Και πάλι φτιάχνεις ένα μακαρόνι με χρόνο διαδρομής πολύ πέρα από τα 90' ανά κατεύθυνση, που είναι το σημερινό 5 (και βλέπεις πόσο αναξιόπιστο είναι).
Η λογική μου στις συνενώσεις που προτείνω είναι να μην ξεπερνάει καμία γραμμή σε χρονικό μήκος δρομολογίου την 1 ώρα και 20' (που ήδη είναι πολύ αλλά επιβάλλεται από τις συνθήκες και λειτουργεί σχετικά επιτυχώς και στα λεωφορεία, πχ 608)
Έτσι, οι από εμένα προτεινόμενες γραμμές θα έχουν χρόνο απλής διαδρομής σε ώρα αιχμής ως εξής :
3 : 1h00min
4 : 1h00min
5 : 1h20min
6 : 50min
9 : 55min
11: 1h00min
12: 1h20min
14: 1h05min
15: 1h10min
(19-06-2013, 03:45 PM)georgio Έγραψε: [ -> ]Παιδια η 3 τις καθημερινες και ειδικα τον τελευταιο μήνα βγαινει κυριως με αρθρωτα

Άρα τι γίνεται εδώ; Το 10 στην αιχμή θέλει 14 οχήματα, το 3 επίσης και το 14 θέλει 12. Σύνολο 40 οχήματα. Και κάποια ξέμπαρκα στο 6. Πόσα τελικά κυκλοφορούν; Γιατί αν δεν ξέρουμε αυτό η όποια πρόταση είναι αστήριχτη. Αυτά που είπε ο Citaro (με τα οποία συμφωνώ ως επί το πλείστον) θέλουν 48 ΑΡΘΡΩΤΑ!!! (πολύ απίθανο) Αλλά μπορεί και όχι. Πως μπορούμε να το μάθουμε;

(19-06-2013, 05:55 PM)Citaro Έγραψε: [ -> ]Το Γ9 και να γίνει τοπικό (το παλιό 722) θα πρέπει να πάει Κάτω Πατήσια, γιατί εξυπηρετεί και ένα τμήμα της Χαλκηδόνας στην κάθοδο, που δεν βγάζει στα Άνω Πατήσια.

Μια χαρά μπορεί να πάει Άνω Πατήσια. Μπορεί να βγει από Αχαρνών, αριστερά Σαρανταπόρου, αριστερά Πατησίων και ούτω καθεξής. Αν και δεν ξέρω αν είναι προτιμότερα τα Κάτω Πατήσια από άποψης χρόνου. Νομίζω λιγότερη κίνηση θα βρίσκει έτσι παρά να περιμένει με τις ώρες στο φανάρι Αχαρνών/Στρ.Καλλάρη.

(19-06-2013, 05:55 PM)Citaro Έγραψε: [ -> ]Ξέχασα στο σημείο αυτό να προτείνω κάτι άλλο για την 18/19 (που δεν βγαίνει προς το παρόν ελλείψει οχημάτων, αλλά πιστεύω ότι έχει "ψωμί") : Για να μήν μείνει το Α/Σ Πλ. Αττικής χωρίς σύνδεση γραμμής τρόλλευ (την οποία και χρειάζονται οι οδηγοί και εργαζόμενοι σ' αυτό), μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να παίρναμε το 18/19 από το Μουσείο, και να το στέλναμε μέσω της υπηρεσιακής διαδρομής (Αγγελοπούλου - Πιπίνου - Αγ. Παντελεήμω και επιστροφή Αγ. Μελετίου - Πατησίων) στο τέρμα του σημερινού "1";
Θεωρώ πως είναι μια σύνδεση που λείπει από το δίκτυο, η αμέσως κοντινότερη "κάθετη" είναι η Β5 και έχει μεγάλη ζήτηση. Η μόνη εργασία που χρειάζεται είναι λίγα μέτρα σύρμα στην οδό Αδμήτου μεταξύ Πιπίνου και Αγ. Μελετίου.
Τι λέτε;

Αυτό είναι εξαιρετική πρόταση και την έχω σκεφτεί κι εγώ. Θα βοηθήσει πάρα πολύ και το Β5, ενώ εξασφαλίζει και στην άνοδο και στην κάθοδο μετεπιβίβαση στα τρόλλεϋ της Πατησίων. (μέχρι και το 14 θα μπορούσε να καταργηθεί αν είχε γερές συχνότητες) Βέβαια προτιμώ να μην πάει Πλατ.Αττικής γιατί 1) θα κάνει μεγάλο κύκλο στην άνοδο μιας και πρέπει να πάει Αγοράκριτου-Λιοσίων-Παρρασσίου-Αδμηττού κτλ. και 2) γιατί δε θα έχει σύνδεση με το μετρό στην Αττική. Καλύτερα αφετηρία στην Αδμηττού, έξω ακριβώς από το μετρό. Χώρος υπάρχει. Επίσης θα περνάνε και τα 18/19 από τη στάση "Πεδίο Άρεως" στην άνοδο μαζί με τα υπόλοιπα, κάτι που θα παρέχει πιο ολοκληρωμένη συγκοινωνία στην Αλεξάνδρας. Βέβαια σα σύνδεση οδική Αθήνας-Χαλανδρίου δε λέει και πολλά.

Εγώ πιστεύω καλύτερα να κάνουν τα 18/19 τέρμα στο Χαλάνδρι (για να έχουμε και καλύτερο συντονισμό) και να δημιουργηθεί νέα γραμμή τρόλλεϋ Στ.Χαλανδρίου-Χαλάνδρι (κυκλική) με συχνότητα στο 5λεπτο. Αυτή τη στιγμή η σύνδεση του Χαλανδρίου με τον ομώνυμο σταθμό είναι ελαττωματική. Το 19 δεν το παίρνει κανείς, απλούστατα γιατί έχει 18λεπτο στην αιχμή. Ωστόσο και οι υπόλοιπες γραμμές που διέρχονται (444/450/451/460/461) έχουν αραιές συχνότητες με αποτέλεσμα να περιμένει κανείς στο σταθμό μέχρι και 20 λεπτά. (φυσικά παίρνουν ταξί και τελειώνει η υπόθεση) Αν υπήρχε μια τόσο συχνή και αξιόπιστη συγκοινωνία (που δε θέλει και πολλά οχήματα, λόγω μικρού μήκους της διαδρομής) πιστεύω οι περισσότεροι κάτοικοι του Χαλανδρίου θα επέλεγαν αυτόν τον τρόπο μετακίνησης από το κέντρο και όχι τα 18/19 που όπως ειπώθηκε τερματίζουν στο πέρα πουθενά. Επίσης θα είχαμε και το ξεμπέρδεμα του 19 που κάνει απανωτούς γύρους στο Χαλάνδρι μπερδεύοντας τον κόσμο. (η νέα τοπική γραμμή θα ανέβαινε από Α.Παπανδρέου και θα κατέβαινε από 25ης Μαρτίου, απλά και κατανοητά)
(19-06-2013, 05:55 PM)Citaro Έγραψε: [ -> ]Κι εγώ δεν συμφωνώ με το τμήμα Πατήσια - Φιλαδέλφεια, αλλά αφού το έχουμε το μπουγαδόσυρμα, πρέπει κάτι να το κάνουμε. Τοπικοποίηση Β9 δεν γίνεται, για το Β8 επιβάλλεται (αλλά αυτό θα πρέπει να συνενωθεί με το 605 και να γίνει Μεταμόρφωση - Α.Πατήσια - Περισσός). Το Γ9 και να γίνει τοπικό (το παλιό 722) θα πρέπει να πάει Κάτω Πατήσια, γιατί εξυπηρετεί και ένα τμήμα της Χαλκηδόνας στην κάθοδο, που δεν βγάζει στα Άνω Πατήσια.
Γι' αυτό και αφήνω το 5 όπως έχει. Έπειτα, το να πηγαίνει το 5 ανά 6' μέχρι Μοσχάτο, είναι καθαρή σπατάλη, καθώς το τμήμα Μοσχάτο - Τζιτζιφιές είναι "ψόφιο" από επιβατική κίνηση.

Για το Β8 συμφωνώ απόλυτα. Το Γ9 καλύτερα να φύγει απ' τα στενά της Ν. Χαλκηδόνας και να είναι και στις δύο κατευθύνσεις στην Δεκελίας και να πάει Άνω Πατήσια. Άλλωστε αυτά τα στενά απέχουν 2-3 τετράγωνα απ' την Δεκελείας. Το Β9 μπορεί να πάει Άνω Πατήσια αν πυκνώσει το 6. To 3 μπορεί να φύγει από 'κει καθώς υπάρχει και το 6 και από 'κει περνάνε τα τρόλλεϋ που κατευθύνονται στο Α/Σ Κόκκινου Μύλου. Μόνο ένα πολυ μικρό κομμάτι μένει ακάλυπτο που είναι εκεί που έχει Αφετηρία. Επίσης, για το 5 προτείνω να μην πηγαίνει Λαμπρινή και να πάει Μοσχάτο. Το Μοσχάτο ναι μεν δεν χρειάζεται τόσο συχνά δρομολόγια αλλά χρειάζεται η Καλλιθέα και πρέπει να 'ναι συντονισμένα. Άλλωστε το 2005 το 1 είχε στην αιχμή 8'-9' κάτι που δεν απέχει πολύ απ' το 6λεπτο.

(19-06-2013, 05:55 PM)Citaro Έγραψε: [ -> ]Έτσι όπως το προτείνεις το 19, θα γίνει μακαρόνι με δρομολόγιο 1 ώρα και 50 λεπτά. Υπόψη ότι σήμερα η δρομολόγησή του είναι 1:15' ανά κατεύθυνση. Για φαντάσου να του φορτώσουμε άλλα 35' για τη διαδρομή Πολυτεχνείο - Παγκράτι - Καισαριανή; Χειρότερο από το 140 θα καταντούσε.
Δίκιο έχεις ότι η οδική σύνδεση Χαλάνδρι - Κέντρο καταλήγει στο πουθενά, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση, παρά μόνο η μετεπιβίβαση στο Γηροκομείο προς τα 3/13. Ποιός άνθρωπος, που έχει κατεύθυνση την Ακαδημία, θα καθίσει στο τρόλλευ να τον πάει βόλτα μέσω Αλεξάνδρας, Πεδίου Άρεως, Κάνιγγος και μάλιστα με τέτοιο μποτιλιάρισμα που έχει η συμβολή Αλέξάνδρας/Πατησίων;

Ξέχασα στο σημείο αυτό να προτείνω κάτι άλλο για την 18/19 (που δεν βγαίνει προς το παρόν ελλείψει οχημάτων, αλλά πιστεύω ότι έχει "ψωμί") : Για να μήν μείνει το Α/Σ Πλ. Αττικής χωρίς σύνδεση γραμμής τρόλλευ (την οποία και χρειάζονται οι οδηγοί και εργαζόμενοι σ' αυτό), μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να παίρναμε το 18/19 από το Μουσείο, και να το στέλναμε μέσω της υπηρεσιακής διαδρομής (Αγγελοπούλου - Πιπίνου - Αγ. Παντελεήμω και επιστροφή Αγ. Μελετίου - Πατησίων) στο τέρμα του σημερινού "1";
Θεωρώ πως είναι μια σύνδεση που λείπει από το δίκτυο, η αμέσως κοντινότερη "κάθετη" είναι η Β5 και έχει μεγάλη ζήτηση. Η μόνη εργασία που χρειάζεται είναι λίγα μέτρα σύρμα στην οδό Αδμήτου μεταξύ Πιπίνου και Αγ. Μελετίου.
Τι λέτε;

Ίσχυει αυτό που λες ότι δεν θα πηγαίνει κανένας γύρω γύρω Αλεξάνδρας-Πατησίων-Ακαδημίας αλλά ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σύνδεση της Αλεξάνδρας με Ακαδημία κτλ. γιατί το 230 και το 15 δεν την καλύπτουν ολόκληρη. Δηλαδή κάτι σαν τα σημερινά 7/8 και προσθέτουμε και το κλάδο της Καισαριανής αν και εγώ εχω αμφιβολίες κατά πόσο θα 'ταν καλό κάτι τέτοιο. Eπίσης, στο 19 δίνουν 60' ανά κατεύθυνση και άμα θέλει και 35' μέχρι Καισαριανή πάμε στα 95' ανά κατεύθυνση που δεν είναι και τόσο μακρυνάρι. Όσον αφορά το Α/Σ Αττικής έχει όλες τις γραμμές που περνάνε από Στ. Αττικής, δύο γραμμές μετρό και τα εισερχόμενα/εξερχόμενα τρόλλεϋ απ' το Α/Σ. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο.

(19-06-2013, 05:55 PM)Citaro Έγραψε: [ -> ]Και πάλι φτιάχνεις ένα μακαρόνι με χρόνο διαδρομής πολύ πέρα από τα 90' ανά κατεύθυνση, που είναι το σημερινό 5 (και βλέπεις πόσο αναξιόπιστο είναι).
Η λογική μου στις συνενώσεις που προτείνω είναι να μην ξεπερνάει καμία γραμμή σε χρονικό μήκος δρομολογίου την 1 ώρα και 20' (που ήδη είναι πολύ αλλά επιβάλλεται από τις συνθήκες και λειτουργεί σχετικά επιτυχώς και στα λεωφορεία, πχ 608)

Το προτεινόμενο 6 θα χρειαζόταν 90' ανά κατεύθυνση αλλά εντάξει δεν θα 'ταν και κάποια σημαντική συννένωση απλά θα επέτρεπε διακεντρική σύνδεση κατά τα πρότυπα της πλειοψηφίας των υπόλοιπων γραμμών τρόλλεϋ. Πάντως, το 608, το 550, το Ε22 κλπ. που έχουν χρόνο διαδρομής στην αιχμή από 80' και πάνω μια χαρά δουλεύουν και είναι επιτυχημένα.

(19-06-2013, 06:40 PM)pvuccino Έγραψε: [ -> ]Εγώ πιστεύω καλύτερα να κάνουν τα 18/19 τέρμα στο Χαλάνδρι (για να έχουμε και καλύτερο συντονισμό) και να δημιουργηθεί νέα γραμμή τρόλλεϋ Στ.Χαλανδρίου-Χαλάνδρι (κυκλική) με συχνότητα στο 5λεπτο. Αυτή τη στιγμή η σύνδεση του Χαλανδρίου με τον ομώνυμο σταθμό είναι ελαττωματική. Το 19 δεν το παίρνει κανείς, απλούστατα γιατί έχει 18λεπτο στην αιχμή. Ωστόσο και οι υπόλοιπες γραμμές που διέρχονται (444/450/451/460/461) έχουν αραιές συχνότητες με αποτέλεσμα να περιμένει κανείς στο σταθμό μέχρι και 20 λεπτά. (φυσικά παίρνουν ταξί και τελειώνει η υπόθεση) Αν υπήρχε μια τόσο συχνή και αξιόπιστη συγκοινωνία (που δε θέλει και πολλά οχήματα, λόγω μικρού μήκους της διαδρομής) πιστεύω οι περισσότεροι κάτοικοι του Χαλανδρίου θα επέλεγαν αυτόν τον τρόπο μετακίνησης από το κέντρο και όχι τα 18/19 που όπως ειπώθηκε τερματίζουν στο πέρα πουθενά. Επίσης θα είχαμε και το ξεμπέρδεμα του 19 που κάνει απανωτούς γύρους στο Χαλάνδρι μπερδεύοντας τον κόσμο. (η νέα τοπική γραμμή θα ανέβαινε από Α.Παπανδρέου και θα κατέβαινε από 25ης Μαρτίου, απλά και κατανοητά)

Τα 18/19 ή να μείνουν ως είναι ή να κοπεί το 18 και να πάνε όλα τα οχήματα στο 19 που είναι ο πραγμάτικος κορμός ουσιαστικά. Αυτό που λες δεν γίνεται γιατί το τοπικό πρέπει να τροφοδοτείται οδικώς απευθειας απ' τον κορμό και όχι με 2 μετεπιβιβάσεις γιατί η Αφετηρία των τοπικών είναι στο Στ. Χαλάνδρι πλέον και όχι στην Πλατεία Χαλανδρίου.
(20-06-2013, 12:23 AM)mercedes elbo Έγραψε: [ -> ]Αυτό που λες δεν γίνεται γιατί το τοπικό πρέπει να τροφοδοτείται οδικώς απευθειας απ' τον κορμό και όχι με 2 μετεπιβιβάσεις γιατί η Αφετηρία των τοπικών είναι στο Στ. Χαλάνδρι πλέον και όχι στην Πλατεία Χαλανδρίου.

Κατ' αρχάς τα τοπικά δε χρειάζεται να τροφοδοτούνται από τους κορμούς, αν εξισωθεί το εισητήριο με το μετρό. Μπορούν να φεύγουν απευθείας από Στ.Χαλάνδρι και να μη μπαίνουν στο κέντρο του Χαλανδρίου καθόλου. Η πρόταση που έκανα για το τοπικό Στ.Χαλανδρίου-Χαλάνδρι είναι μόνο για τη γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση του κέντρου του Χαλανδρίου με το μετρό και τίποτα άλλο. Αν και δεν είμαι βέβαιος ότι μπορείς να αποκόψεις εντελώς Βριλήσσια, Πεντέλη κτλ. από το κέντρο του Χαλανδρίου. Ίσως θα μπορούσε να υπάρχει και μια γραμμή κατά μήκος της Λ.Πεντέλης προς Χαλάνδρι (με μειωμένη συχνότητα όμως) και όλες οι υπόλοιπες να πηγαίνουν Στ.Χαλάνδρι ή Πλακεντίας.
(20-06-2013, 02:54 AM)pvuccino Έγραψε: [ -> ]Κατ' αρχάς τα τοπικά δε χρειάζεται να τροφοδοτούνται από τους κορμούς, αν εξισωθεί το εισητήριο με το μετρό. Μπορούν να φεύγουν απευθείας από Στ.Χαλάνδρι και να μη μπαίνουν στο κέντρο του Χαλανδρίου καθόλου. Η πρόταση που έκανα για το τοπικό Στ.Χαλανδρίου-Χαλάνδρι είναι μόνο για τη γρήγορη και αξιόπιστη σύνδεση του κέντρου του Χαλανδρίου με το μετρό και τίποτα άλλο. Αν και δεν είμαι βέβαιος ότι μπορείς να αποκόψεις εντελώς Βριλήσσια, Πεντέλη κτλ. από το κέντρο του Χαλανδρίου. Ίσως θα μπορούσε να υπάρχει και μια γραμμή κατά μήκος της Λ.Πεντέλης προς Χαλάνδρι (με μειωμένη συχνότητα όμως) και όλες οι υπόλοιπες να πηγαίνουν Στ.Χαλάνδρι ή Πλακεντίας.

Δεν έχει σημασία τι θα είναι το εισητήριο αλλά να μπορείς να πας κέντρο ή Κηφισίας οδικώς με μία μετεπιβίβαση. Σάφως και ο κύριος όγκος επιβατών χρησιμοποιεί το μετρό όπως γίνεται και αλλού π.χ. Άγιος Δημήτριος/Δάφνη, Άγιος Αντώνιος/Ανθούπολη κτλ. και έχουμε οδικώς Α3/Β3/Α4 και 12/Α13 αντίστοιχα. Ακριβώς τον ίδιο ρόλο παίζει το 19 στο Στ. Χαλανδρίου. Οι τοπικές καλώς έχουν δεν θέλουν πείραγμα και αν κοπεί το 18 και ενισχυθεί το 19 αυτομάτως θα ενισχυθεί η σύνδεση του κέντρου του Χαλανδρίου με το Στ. Χαλάνδρι.
Η 19 χρειάζεται ενίσχυση και τράβηγμα μέχρι την Ομόνοια και τότε θα είχε καλό επιβατικό κοινό. Η 18 υπάρχει για να συνδέει Εθνικής Αντιστάσεως με Κηφισίας και Αλεξάνδρας άλλα πρακτικά δεν είναι λειτουργική ούτε αποτελεσματική. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει και η 10 που σημαίνει ότι και να καταργηθεί η 18 δεν μένει κάποιο κομμάτι με εναέριο ακάλυπτο.
Σελίδες: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17