Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Nooz.gr] Βραζιλία: Προσγείωση μετά 45 εμποδίων...
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Οι πιλότοι πρέπει να αποφύγουν 45 εμπόδια, όπως κτίρια και δέντρα όταν βρίσκονται στη φάση προσέγγισης των διαδρόμων του εσωτερικού αεροδρομίου Κονγκόνιας του Σάο Πάολο, γράφει η εφημερίδα Folha de Sao Paulo.

Σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης που υποβλήθηκαν στην εφημερίδα από την Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο του νέου νόμου για την πρόσβαση στις πληροφορίες, ορισμένα κτίρια που βρίσκονται στην επιφάνεια προσέγγισης του αεροδρομίου Κονγκόνιας, που βρίσκεται μέσα στην πόλη, υπερβαίνουν σε ύψος τα δεκατρία μέτρα, το όριο που επιτρέπεται από την Πολεμική Αεροπορία.

Εκτός από αυτά τα κτίρια και τα δέντρα, υπάρχουν επίσης δύο νοσοκομεία και ένα εμπορικό κέντρο σε αυτή την επιφάνεια προσέγγισης, αναφέρεται στην έκθεση.

Για τον Κάρλος Καμάτσο, επικεφαλής της ασφαλείας του εθνικού συνδικάτου των πιλότων, αυτό δεν σημαίνει ότι τα αεροπλάνα θα χτυπήσουν στα κτίρια, όταν μειώνουν σταδιακά το ύψος τους για να προσγειωθούν, αλλά αυτό περιορίζει τα περιθώρια ασφαλείας.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Σάο Πάολο, Γκουαρούλιος, το σημαντικότερο της Βραζιλίας, περιλαμβάνει 28 εμπόδια στην επιφάνεια προσέγγισης - δύο ευαγγελικές εκκλησίες, εμπορικά κέντρα και ένα σούπερ μάρκετ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βρίσκεται στα προάστια, σε μια λιγότερο πυκνοκατοικημένη περιοχή, εξηγεί η Folha.