Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Πρώτο Θέμα] Mπορούμε να κάνουμε το ελληνικό GP
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το ευρωπαϊκό GP που έγινε στο λιμάνι της Βαλένθια, μεταξύ άλλων, είχε και ελληνικό χρώμα. Για να είμαι πιο σαφής, η Ελλάδα συζητήθηκε, όχι όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά πολύ διαφορετικά.

Υπαίτιος γι’ αυτή τη συζήτηση ήταν ο απεσταλμένος της τηλεόρασης του ALPHA και αρχισυντάκτης του αυτοκινητικού site www.NewsAuto.gr, Πάνος Σεϊτανίδης, ο οποίος σε μια αίθουσα γεμάτη δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και μπροστά σε ανθρώπους της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού ρώτησε τους πρωταθλητές Φέτελ, Χάμιλτον αλλά και τον Μαλτονάντο σχετικά με το ελληνικό GP και την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στο λιμάνι της Δραπετσώνας. Ο συνάδελφος έθεσε το ερώτημα για το αν θα τους άρεσε να αγωνιστούν σε έναν αντίστοιχο (με της Βαλένθια) αγώνα στην Αθήνα (λιμάνι Δραπετσώνας).

Ο Χάμιλτον απάντησε ότι λατρεύει τους αγώνες σε δημόσιους δρόμους. Έχει βρεθεί μόνο μία φορά στην Ελλάδα με τον Ρόσμπεργκ πριν από πολλά χρόνια για διακοπές και θέλει πολύ να ξαναβρεθεί στη χώρα μας. Μάλιστα, είχε σκοπό φέτος να έρθει, αλλά του τα χάλασε ο καιρός. Κλείνοντας ο Χάμιλτον πιστεύει ότι θα ήταν ωραία να είχε η F1 έναν αγώνα στην Ελλάδα...

Ο Φέτελ, από τη μεριά του, αφού συμφώνησε για τη διασκεδαστική πτυχή των αγώνων, τόνισε πως θα ήταν σπουδαίο να έχουμε έναν αγώνα στην Αθήνα. «Είναι υπέροχη χώρα η Ελλάδα. Την επισκέφτηκα πέρυσι. Βέβαια γίνονται πολλά αυτή τη στιγμή και τα πράγματα δεν φαίνονται καλά, αλλά εμείς οι Γερμανοί βοηθάμε όσο μπορούμε, όχι βέβαια στο ποδόσφαιρο (γέλια) αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία για την F1 αλλά δεν ξέρω πώς εξελίσσονται τα σχέδια γύρω από τον αγώνα. Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσο διπλωματικές κι αν φάνηκαν σε κάποιους οι απαντήσεις των πιλότων της F1, είναι σαφές πως είναι θετικοί σε έναν τέτοιο αγώνα, κάτι το οποίο μπορεί να είναι και το ισχυρότερο όπλο μας για να διεκδικήσουμε ένα GP. Η αλήθεια είναι πως ακόμα μία προσπάθεια δείχνει να σκαλώνει στο αδηφάγο θεριό, το κράτος, και κάποιους μηδαμινούς αλλά με μεγάλη κρατική ισχύ λειτουργούς του, που θέλουν να γίνουν τα πράγματα όπως αυτοί επιθυμούν… Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση, ο νέος υπουργός Ναυτιλίας (λιμάνι γαρ), η υπουργός Τουρισμού, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών να… ξεσκαλώσουν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα, και ως χώρα να διεκδικήσουμε τον αγώνα. Μια διεκδίκηση που προσωπικά θεωρώ πως θα έχει αίσιο τέλος.

Ναι, μπορούμε από το 2014 να κάνουμε το ελληνικό GP και να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και να πάρει η Ελλάδα ανυπολόγιστη τουριστική προβολή.