Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Real.gr] Επί ποδός για τα έσοδα στο υπ. Οικονομικών
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σε αγώνα δρόμου επιδίδεται το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει οφειλές και να εισρέουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Έτσι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ.Ζανιάς ενόψει της αναγκαιότητας της εντατικοποίησης των δράσεων για την είσπραξη των οφειλών, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διασταύρωση:

α) Φορολογουμένων που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα

β) Των 1500 μεγαλύτερων οφειλετών

γ) Λοιπών οφειλετών μεσαίας κατηγορίας.

Η διασταύρωση αυτή πραγματοποιείται με τις βάσεις δεδομένων της ΓΓΠΣ που αφορούν σε:

•Εμβάσματα στο εξωτερικό των τελευταίων δύο ετών

•Ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο

•Τόκους των καταθέσεων στο εξωτερικό

Σε περίπτωση ευρημάτων από τη διασταύρωση θα γίνει άμεση ενεργοποίηση της αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών μελών της Ε.Ε. (όπως ορίζεται με την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2010/24/ΕΕ στο ελληνικό δίκαιο ν.4072/86Α΄ 11/4/2012) και θα ζητηθεί η είσπραξη ή η λήψη εξασφαλιστικών μέτρων για τους υπόχρεους που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτό, για οφειλές τους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα την Τετάρτη στις 14:00 ο Γ.Ζανιάς θα έχει σύσκεψη με τους προϊσταμένους των μεγαλύτερων ΔΟΥ της χώρας προκειμένου να εξεταστεί οι πρόοδος στην είσπραξη των οφειλών. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αντικείμενο της συζήτησης θα είναι:

•Αποτελέσματα υλοποίησης διασταυρώσεων οφειλετών
•Προσωρινοί έλεγχοι Φ.Π.Α.
•Ενέργειες ΔΟΥ σε σχέση με ελεγχθείσες υποθέσεις:

1. φορολογουμένων μεγάλου πλούτου

2. μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Στο στόχαστρο εμβάσματα στο εξωτερικό και ακίνητα στη Βρετανία

Σε διασταύρωση των στοιχείων των φορολογούμενων που έχουν ζητήσει την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, των 1.500 μεγαλύτερων οφειλετών και των υπόλοιπων οφειλετών μεσαίας κατηγορίας, προκειμένου να εντοπιστούν εμβάσματα που έχουν αποστείλει στο εξωτερικό τα τελευταία δύο έτη, ακίνητα που αγόρασαν στη Μεγάλη Βρετανία καθώς και αν έχουν τόκους από καταθέσεις στο εξωτερικό, προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομιών, σε περίπτωση ευρημάτων από τη διασταύρωση θα γίνει άμεση ενεργοποίηση της αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων μεταξύ κρατών- μελών της ΕΕ και θα ζητηθεί η είσπραξη ή η λήψη εξασφαλιστικών μέτρων για τους υπόχρεους που είναι εγκατεστημένοι στο εξωτερικό ή διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία σε αυτό, για οφειλές τους υπέρ του ελληνικού Δημοσίου.

Παράταση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών παρατείνεται έως τις 29 Ιουνίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά σε οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.