Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [In.gr] Σε ατύχημα αποδίδεται έκρηξη σε συρμό του τραμ σε πόλη της Ουκρανίας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Κίεβο, Ουκρανία
Σε ατύχημα αποδίδει το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών έκρηξη που σημειώθηκε τη Δευτέρα σε συρμό του τραμ στην πόλη Ντνιπροπετρόφσκ, η οποία είχε συγκλονιστεί από μπαράζ διαδοχικών βομβιστικών επιθέσεων τον περασμένο Απρίλιο.

Εννέα άτομα υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα από την έκρηξη στο τραμ της πόλης -η οποία δεν φιλοξενεί αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Την είδηση της έκρηξης μετέδωσε αρχικά το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο μαρτυρίες βάσει των οποίων τραμ κινείτο σε μια από τις κεντρικές αρτηρίες της ουκρανικής πόλης.

Η τοπική αστυνομία και οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων δήλωσαν άγνοια για το περιστατικό, και εν συνεχεία ήλθε ανακοίνωση από το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας που αναφέρει ότι η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα και συνολικά εννέα επιβάτες έχουν υποστεί ελαφρά εγκαύματα.

Τον Απρίλιο σημειώθηκε σειρά βομβιστικών επιθέσεων σε πολλές τοποθεσίες στο κέντρο του Ντνιπροπετρόφσκ. Όλες οι βόμβες είχαν τοποθετηθεί σε κάδους απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης και εξερράγησαν με μικρή χρονική διαφορά. Τριάντα άτομα τραυματίστηκαν με την ουκρανική Εισαγγελία να κάνει λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια».