Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [SigmaLive] Η Γαλλία "αδειάζει" τη Λαγκάρντ για την επίθεση στην Ελλάδα
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η γαλλική κυβέρνηση επέκρινε επίσημα την "ολίγον γελοιογραφική και σχηματική", όπως τη χαρακτήρισε, άποψη της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, για την Ελλάδα.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα "The Guardian" είπε ότι έφθασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών.

Χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα, η Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι Ελληνες πρέπει να σταματήσουν να προσπαθούν να "δραπετεύουν" από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν.

"Καμιά συμπόνια", είπε χαρακτηριστικά, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά της στους φτωχούς στην Ελλάδα, λέγοντας ότι ανησυχεί περισσότερο για τα φτωχά παιδιά στον Νίγηρα.

"Την βρίσκω ολίγον σχηματική και γελοιογραφική την άποψή της. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί" στην Ελλάδα, δήλωσε η δήλωσε την Κυριακή η κυβερνητική εκπρόσωπος της γαλλική κυβέρνησης, Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ. Βαλό-Μπελκασέμ στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα, ενώ χιλιάδες ήταν τα μηνύματα κατά της επικεφαλής του ΔΝΤ, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε αναδίπλωση.