Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Πρώτο Θέμα] «Ναι» ΣΕΒ στην πρόταση ΓΣΕΕ για Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
«Ναι» στην πρόταση για σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, προκειμένου να συζητηθούν τα εργασιακά είπε ο ΣΕΒ με επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και τη ΓΣΕΕ. Ζητά ωστόσο η συνάντηση αυτή να γίνει μετά τη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 31 Μαΐου.

«Σε συνέχεια της πρόσκλησής σας και των επιστολών που αντηλλάγησαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, προτείνουμε και εμείς τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης αντί άλλης άτυπης συνάντησης», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή και προσθέτει: «Εν όψει του γεγονότος ότι στις 31 Μαΐου λαμβάνει χώρα η Γενική Συνέλευσή μας, υποβάλουμε την παράκληση η Εθνική Επιτροπή να συγκληθεί μετά την ημερομηνία αυτή».

Ο ΣΕΒ χθες πρότεινε στους κοινωνικούς εταίρους την έναρξη διαλόγου για κατάργηση της μείωσης του βασικού μισθού κατά 22% και επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες αντί για τρεις εφόσον ληφθούν ταυτόχρονα αποφάσεις για μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων και μειωθούν οι αποδοχές στις λεγόμενες «ευγενείς» συμβάσεις που ορίζουν αποδοχές πολύ υψηλότερες από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της αντιπρότεινε σύγκληση των Επιτροπών Κοινωνικής Προστασίας και Απασχόλησης «ώστε να υπάρξει διαβούλευση σε εθνικό θεσμικό επίπεδο και συμφωνίες δεσμευτικές από εργαζόμενους, εργοδότες και Κράτος».