Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [iPop] Αεροδρόμια με… ωράριο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Με ωράριο λειτουργούν τα περισσότερα αεροδρόμια της χώρας λόγω κρίσης. Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται πρόκειται για μια απολύτως ελληνική πραγματικότητα. Τα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια λειτουργούν τις ώρες που έχουν πτήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης το οποίο μέχρι πριν λίγες ημέρες άνοιγε δυο ώρες πριν την άφιξη της πρώτης πτήσης κι έκλεινε μια ώρα μετά. Το μεσημέρι που δεν υπήρχαν πτήσεις έκλεινε για δυο ώρες.

Τώρα που άλλαξε το ωράριο ανοίγει στις επτά το πρωί και κλείνει στις οκτώ το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατορθώνει να κάνει οικονομία στο ρεύμα, την θέρμανση και στις υπερωρίες των υπαλλήλων.

Πρόβλημα δημιουργείται στις περιπτώσεις που ένα αεροπλάνο το οποίο πρέπει να πάει σε άλλο αεροδρόμιο αλλά για λόγους ανωτέρας βίας όπως ομίχλη, πουλιά στον διάδρομο αναγκάζεται να αλλάξει προορισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι… λαχείο που θα πετύχει ανοικτό αεροδρόμιο.

όσον αφορά ταξιδιώτες που πάνε αρκετά πριν την πτήση στο αεροδρόμιο μάλλον θα πρέπει να επιλέγουν μια βόλτα στην πόλη μέχρι να ανοίξει το αεροδρόμιο!