Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsNow] Πρωτιά για το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ανάμεσα σε 32 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας πρώτο στην κατηγορία των μικρών αεροδρομίων κάτω του ενός εκατομμυρίου επιβατών, επιλέχθηκε το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης στο συνέδριο αερομεταφορών που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα από την Ένωση Αεροπορίας Ελλάδας.

«Η βράβευση και η πρωτιά αυτή σημαίνει ικανοποίηση και το βραβείο αφιερώνεται στους εργαζόμενους του αερολιμένα, καθώς αυτοί είναι που κάνουν την διαφορά», ανέφερε ο αερολιμενάρχης του «Δημόκριτος» Στέλιος Ζαντανίδης.

Το αεροδρόμιο, κόστισε 40 εκ ευρώ και με την ολοκλήρωση του νέου πύργου ελέγχου, το έργο βρίσκεται ήδη στο στάδιο της δημοπράτησης, το έργο θα έχει ολοκληρωθεί κατά εκατό τις εκατό και θα περιλαμβάνει στεγασμένες σύγχρονες εγκαταστάσεις πάνω από 8.000 τ.μ, θα έχει επιχειρησιακά χαρακτηριστικά αερολιμένα, ενώ θα μπορεί να δέχεται πτήσεις κατά 20 φορές παραπάνω από ότι σήμερα.

Όσο αφορά την επιβατική κίνηση του «Δημόκριτος», σύμφωνα με τον κ. Ζαντανίδη φέτος είναι μειωμένη κατά 15-20% σε σχέση με πέρυσι.

seleo.gr