Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Aρχές 2013 παραδίδεται πρώτη στο κοινό η επέκταση προς Ανθούπολη
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Με τα μάτια στραμμένα στις πολιτικές εξελίξεις συνεχίζονται τα έργα Μετρό που αφορούν την σηματοδότηση στις 3 παγωμένες επεκτάσεις της Αθήνας. Σε επικοινωνία που είχε το ypodomes.com με την Αττικό Μετρό ενημερωθήκαμε για την πορεία των έργων.

Όπως μας είπαν τα έργα έχουν ξεκινήσει από την επομένη κιόλας της υπογραφής της σύμβασης και προχωρούν χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Σε ερώτηση μας αν οι πολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν την συνολική πρόοδο τους η απάντηση ήταν πως δεν υπάρχει (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) πρόβλημα.

Τα έργα θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2013 (στην πρώτη τους φάση) μέχρι να παραδοθούν οι 7 σταθμοί που μένουν παγωμένοι σήμερα και θα συνεχιστούν και αργότερα και με την επέκταση προς Πειραιά.

Αρχές του 2013 πρώτη η Ανθούπολη

Οι εργασίες γίνονται σε τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις. Αυτές είναι προς Περιστέρι με τους σταθμούς ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ και ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ, η δεύτερη προς Χαϊδάρι με το σταθμό ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ και η Τρίτη και μεγαλύτερη επέκταση είναι προς τα Νότια Προάστια με τους σταθμούς ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Θα πρέπει να πούμε πως κατασκευαστικά και οι τρεις επεκτάσεις είναι έτοιμες.

Τα έργα γίνονται ταυτόχρονα σε όλες τις επεκτάσεις. Σε ερώτηση μας για την σειρά με την οποία προβλέπεται να παραδοθούν οι σταθμοί σε λειτουργία η απάντηση ήταν πως:

Στις αρχές του 2013 αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι δύο σταθμοί ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ της επέκτασης της γραμμής 2 προς Περιστέρι. Μέσα στην Άνοιξη θα τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ της επέκτασης της γραμμής 3 προς Χαϊδάρι. Αρχές του καλοκαιριού περιμένουμε την λειτουργία των σταθμών ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΛΙΜΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Εν συνέχεια ο Πειραιάς

Αυτή είναι η πρώτη φάση των έργων καθώς η σύμβαση προβλέπει και την σηματοδότηση των 6 υπό κατασκευή σταθμών της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά. Αυτό υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το λιγότερο το 2017 καθώς το χρονοδιάγραμμα κάνει λόγο για 5,5 χρόνια εργασιών.

Χρηματοδότηση ΟΚ

Το ανακουφιστικό νέο είναι πως τουλάχιστον για την ώρα η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα. Αρκεί φυσικά σε ένα μήνα να υπάρχει Κυβέρνηση.