Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [SerresLife.gr] Καινούρια ευέλικτα mini bus στην Αστική Συγκοινωνία
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στην ανανέωση του στόλου των αυτοκινήτων της, προχώρησε η διοίκηση των Αστικών Συγκοινωνιών στις Σέρρες. Νέα mini bus, προστέθηκαν στο υπάρχον στόλο των ΚΤΕΑΛ προσδοκώντας την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού που χρησιμοποιεί στις μετακινήσεις του την αστική συγκοινωνία.

Δεκαεπτά αυτοκίνητα, μικρά ευέλικτα λεωφορεία χωρητικότητας 30 ατόμων ενισχύουν το υπάρχον δυναμικό της αστικής συγκοινωνίας. Από τα δεκαεπτά τα πέντε αυτοκίνητα έχουν ήδη φτάσει στο σταθμό των αστικών λεωφορείων και είναι θέμα χρόνου να μπουν στην κυκλοφορία. Αφού ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες θα μπορεί το Σερραϊκό επιβατικό κοινό να απολαμβάνει την διαδρομή σε ένα άνετο, κλιματιζόμενο αυτοκίνητο.

«Αυτό που προσδοκούμε από την αγορά των αυτοκινήτων αυτών, είναι να μειωθούν τα έξοδα μας όσο αφορά το κόστος από τα καύσιμα αλλά και να δώσουμε και ποιότητα στον Σερραίο επιβάτη. Θα είναι πιο ευέλικτα, πιο άνετα, με κλιματισμό ψύξη – θέρμανση», δήλωσε στη «Σ» ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ κ. Βασίλης Κιγνιδης.

Αναφορικά με τις γραμμές της αστικής συγκοινωνίας, ο κ. Κιγνίδης, τόνισε «Θα θέλαμε να προσθέσουμε και άλλες γραμμές αλλά δεν εξαρτάται από μας. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το λειτουργικό κόστος είναι τεράστιο, η ανεργία πλήττει πρώτα εμάς, γιατί μεταφέραμε εργαζομένους. Για να προσθέσουμε γραμμές θα πρέπει να υπάρχει κρατική παρέμβαση, δηλαδή να απαιτήσει ο δήμος κάποιες αλλαγές αλλά να μπορεί να καλύψει το υπόλοιπο του οδηγικού κόστους με χρήμα, τότε το σκεφτόμαστε».

«Τα ήδη υπάρχοντα λεωφορεία, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα συνεχίσουν να είναι στις διαδρομές για μαζικές μεταφορές όπως αυτή των ΤΕΙ και την μεταφορά των μαθητών. Στις άλλες γραμμές – διαδρομές θα ενταχθούν τα νέα μικρά λεωφορεία» δήλωσε ο κ. Κιγνίδης.

Ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ επισημαίνοντας ότι οι Σερραίοι δεν έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υποστήριξε «Η ποιότητα ζωής μας θα ήταν καλύτερη αν οι Σερραίοι χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΜ για τις μετακινήσεις τους. Τώρα όλοι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους και επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης. Υπάρχει κυκλοφοριακό πρόβλημα, ρύπανση και πρόβλημα στάθμευσης».

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης βρέθηκε στο χώρο που είναι σταθμευμένα τα νέα αυτοκίνητα και ενημερώθηκε από την διοίκηση των ΚΤΕΑΛ σχετικά.

«Πολύ ωραία, ευέλικτα αστικά λεωφορεία τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πάρα πολύ στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που συναντάμε καθημερινά και θα βοηθήσουν και στις μετακινήσεις των πολιτών που δεν μπορούν να πάνε μεγάλα αστικά λεωφορεία όπως το Ιμαρέτ, ο Άγιος Παντελεήμονας, του Ιωάννου Θεολόγου. Είναι πολύ καλή κίνηση του διοικητικού συμβουλίου του Αστικού ΚΤΕΛ, θέλω να τους συγχαρώ και τους εύχομαι το καλύτερο» δήλωσε ο κ. Αγγελίδης.

Αναφορικά με το αίτημα της διοίκησης των ΚΤΕΑΛ, για την οικονομική συνδρομή του δήμου ώστε προσθέτοντας και άλλες γραμμές στο πρόγραμμά τους να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα τους, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε: «Θα το εξετάσουμε και αν υπάρχει δυνατότητα με μεγάλη χαρά θα ανταποκριθούμε, διότι μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και εμάς το θέμα των μετακινήσεων των πολιτών της πόλης, δεν θέλουμε οι πολίτες να μετακινούνται με τα ΙΧ τους αλλά με τα αστικά για να μην αμβλυνθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα».