Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [NewsIt.gr] Βοιωτία: Ένα εκατομμύριο ζημιά στον ΟΣΕ από κλοπές σε μετασχηματιστές
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τα μέλη των συμμοριών, που κλέβουν το χαλκό από τα καλώδια και τους μετασχηματιστές του ΟΣΕ, αδιαφορούν για το αν θα προκαλέσουν σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

[Εικόνα: METASXIM_521_355.jpg]

Οι μετασχηματιστές που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι από υποσταθμό της ΔΕΗ, που εξυπηρετεί ανάγκες του ΟΣΕ στην Οινόη Βοιωτίας.

Τα μέλη μιας από τις συμμορίες, σύμφωνα με το LamiaReport, έκλεψαν από τους μετασχηματιστές μεγάλη ποσότητα χαλκού, 600 κιλών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη σηματοδότηση και φυσικά μεγάλος κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

[Εικόνα: metasximmm.jpg]

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Σχηματαρίου με την συνδρομή αστυνομικών της Β΄Ο.Π.Κ.Ε. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας, συνέλαβαν έναν 33χρονο Ρουμάνο, μέλος εγκληματικής ομάδας που έκανε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ.

[Εικόνα: metsximmmmmmmmm.jpg]
Δεύτερο μέλος της εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του ΟΣΕ συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο Πύριο Θηβών.Πρόκειται για έναν 30χρονο Ρουμάνο, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία, με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένης κλοπής και φθοράς μετασχηματιστών του ΟΣΕ και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Ο 30χρονος, μαζί με έναν 33χρονο που συνελήφθη προχθές στην Τανάγρα Βοιωτίας, ανήκουν σε πενταμελή εγκληματική ομάδα με συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και σύνθεση, με δράση στο Σχηματάρι και τα Βάγια Βοιωτίας.

Η σπείρα επέλεγε υποσταθμούς της ΔΕΗ που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΟΣΕ και αφαιρούσαν τον χαλκό από τους μετασχηματιστές, με σκοπό την πώλησή του.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκε περίπτωση φθορών, σε μετασχηματιστή στον υποσταθμό Σφιγγός στα Βάγια Βοιωτίας, με την ζημιά να εκτιμάται, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΣΕ, στο χρηματικό ποσό του 1 εκατ. ευρώ.

Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών και μαζί με τον 33χρονο παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Τρίτη (15-05-2012) ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.