Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Εξπρές] Ακυρώθηκε η προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου Ocean Majesty στη Θεσσαλονίκη
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για αύριο προσέγγιση του πλοίου «Ocean Majesty» στη Θεσσαλονίκη, με την οποία θα άνοιγε φέτος η σεζόν της κρουαζιέρας για το βορειοελλαδικό λιμάνι. Το «Ocean Majesty» δεν θα «πιάσει» στην πόλη ούτε στις 22 Μαΐου, όπως είχε αρχικά προαναγγείλει η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Πάντως, τα υπόλοιπα κρουαζιερόπλοια, που είχαν ανακοινώσει τη Θεσσαλονίκη ως ενδιάμεσο σταθμό για τη φετινή σεζόν, διατηρούν αναλλοίωτο τον σχεδιασμό τους για την περίοδο μέχρι τον Νοέμβριο, όπως δήλωσαν τα αρμόδια στελέχη του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ).

«Έχουμε μία μόνο περίπτωση ακύρωσης, αυτή του Ocean Majesty, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει δύο προσεγγίσεις στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο. Μέχρι και τον περασμένο μήνα, περιμέναμε ότι το κρουαζιερόπλοιο θα έρθει, αλλά η εταιρεία μας ενημέρωσε πριν από περίπου δύο εβδομάδες για την ακύρωση», επισήμανε από την πλευρά του, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο ναυτικός πράκτορας Βίκος Παλαντζιάν, σύμφωνα με τον οποίο τα υπόλοιπα τρία κρουαζιερόπλοια, που πρακτορεύει η εταιρεία, θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη βάσει προγράμματος.

Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους που επικαλέστηκε η εταιρεία για την ακύρωση της προσέγγισης του Ocean Majesty, σημείωσε ότι, ενδεχομένως, το δρομολόγιο Σεβαστούπολη-Θεσσαλονίκη- Πάτμος- Κωνσταντινούπολη, το οποίο επρόκειτο να ακολουθήσει το κρουαζιερόπλοιο τον φετινό Μάιο, δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες συμμετοχές / πληρότητες (σ.σ. το κρουαζιερόπλοιο επρόκειτο να μεταφέρει στο συγκεκριμένο δρομολόγιο κυρίως Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι θα επισκέπτονταν προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού).

Τι αναφέρει το προσωρινό πρόγραμμα ταξιδιών της εταιρείας Στο προσωρινό πρόγραμμα ταξιδιών, που η εταιρεία είχε κοινοποιήσει στις αρχές της άνοιξης για το 2012, το εν λόγω δρομολόγιο πραγματικά δεν υπάρχει για τον μήνα Μάιο (όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για κανέναν από τους ενδιάμεσους σταθμούς) και οι κρουαζιέρες ξεκινούν στις 2 Ιουνίου, με δρομολόγια που έχουν ως αφετηρία κυρίως τη Σμύρνη και περιλαμβάνουν πολλά ελληνικά νησιά (πχ, Ρόδο, Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη), τον Πειραιά και τον ισθμό της Κορίνθου.

Κατά τα λοιπά, στελέχη του ΟΛΘ ενημέρωσαν το ΑΜΠΕ ότι δεν υπήρξε άλλη ακύρωση δρομολογίου και το πρόγραμμα των υπόλοιπων αφίξεων παραμένει ως είχε.

Επιβεβαιωμένο δρομολόγιο είναι αυτό του «Aida Aura», το οποίο θα δέσει στην πόλη πέντε φορές, αρχής γενομένης από τις 14 Ιουνίου, μεταφέροντας 1500 επιβάτες από χώρες της ΕΕ στη ρότα Βάρνα-Θεσσαλονίκη-Σάμος.

Τα επόμενα δρομολόγια του Aida Aura έχουν προγραμματιστεί για τις 28/6, 12/7, 26/7 και 9/8.

Στις 13 Αυγούστου θα προσεγγίσει στη Θεσσαλονίκη το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen», που θα καταπλεύσει στην πόλη από τη Μυτιλήνη στις 7 το πρωί και θα αναχωρήσει για τον Βόλο στις 10 το βράδυ, μεταφέροντας περίπου 800 Κύπριους επιβάτες.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα υποδεχτεί δύο κρουαζιερόπλοια ταυτόχρονα, τα «Minerva» της Swan Hellenic και «Aegean Odyssey» της The Luxury Cruise Company.

Στις 15 Οκτωβρίου, οι περίπου 700 Ισραηλινοί τουρίστες, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου «Royal Iris», θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την αποκαλούμενη και «δεύτερη Ιερουσαλήμ» -λόγω της ισχυρής διαχρονικά εβραϊκής παρουσίας στην πόλη- Θεσσαλονίκη.

Επίσης, στο λιμάνι της πόλης αναμένεται να δέσουν τα κρουαζιερόπλοια «Corinthian II», «Le Levant» και "Costa Romantica".