Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [InBusinessNews] Lufthansa: Το πρώτο Boeing 747-8 στη Φρανκφούρτη
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η Lufthansa είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που παρέλαβε το Boeing 747-8. Μετά την παράδοσή του στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Έβερεττ της Ουάσινγκτον, το νέο «Jumbo» με κωδικό D-ABYA, ολοκλήρωσε την πτήση του προς τη μελλοντική του βάση, τη Φρανκφούρτη, όπου και προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Την 1η Ιουνίου, η πρώτη επιβατική πτήση του Boeing 747-8 με κωδικό LH 418, θα αναχωρήσει από τη Φρανκφούρτη με προορισμό το Washington Dulles International Airport, στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Boeing 747-8 χαρακτηρίζεται από χαμηλότερες εκπομπές θορύβου, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων και σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2. Οι επιβάτες της Lufthansa θα γνωρίσουν το νέο επίπεδο άνεσης με το 747-8 Intercontinental, που επάξια θεωρείται η «Βασίλισσα των Ουρανών τον 21ο αιώνα».

Με την έναρξη των πτήσεων, την 1η Ιουνίου 2012, οι επιβάτες της Lufthansa του νέου 747-8 θα είναι οι πρώτοι που θα εξερευνήσουν την καινούργια Business Class. Το νέο κάθισμα προσφέρει εξαιρετική άνεση για τους επιβάτες σε όρθια ή επικλινή θέση, επιπλέον ρυθμίσεις, επιπρόσθετο αποθηκευτικό χώρο και ατομικό σύστημα ψυχαγωγίας με μεγαλύτερη οθόνη 15 ιντσών. Με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού, η θέση μετατρέπεται σε ένα άνετο κρεβάτι σε οριζόντια επιφάνεια ύπνου μήκους 1.98 μέτρων.

Το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται ακόμη από μία νέα διάταξη καθισμάτων σε σχήμα «V». Δύο γειτονικές θέσεις τοποθετούνται σε σχήμα γωνίας. Αυτό ουσιαστικά διπλασιάζει την απόσταση ανάμεσα στα καθίσματα, προσφέροντας στους επιβάτες της Business Class ακόμη περισσότερο προσωπικό χώρο.

Το Boeing 747-8 έχει μήκος 76,3 μέτρα, είναι 5,6 μέτρα μακρύτερο από τον προκάτοχό του, 747-400. Το νέο Lufthansa Jumbo έχει χωρητικότητα 362 καθισμάτων: Οκτώ στην first class, 92 στην business class και 262 στην οικονομική Θέση.

Η Lufthansa θα παραλάβει 20 Boeing 747-8 μέχρι το 2015. Τα πρώτα πέντε αεροσκάφη θα παραδοθούν στη Lufthansa κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Θα εξυπηρετούν τις διαδρομές από Φρανκφούρτη προς Ουάσινγκτον, Νέο Δελχί, Μπάνγκαλορ, Σικάγο και Λος Άντζελες.