Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Χρόνος] Κομοτηνή: Με νέα ωράρια κινούνται από σήμερα τα mini bus
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αυξάνονται τα δρομολόγια στη γραμμή 1 με δύο λεωφορεία και συχνότερα περάσματα από το κέντρο της πόλης. Στα 40 από 20 λεπτά μειώνεται η συχνότητα δρομολογίων στη γραμμή 3, ενώ δεν αλλάζει τίποτα στη γραμμή 2.

Με νέα ωράρια θα κινούνται από σήμερα τα mini bus στην Κομοτηνή, αφού τίθεται και επίσημα σε εφαρμογή η νέα σύμβαση μεταξύ Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ. Κατά την έγκριση της σύμβασης στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης είχε προαναγγείλει τις αλλαγές στα δρομολόγια, τα οποία αλλού αυξάνονται και αλλού μειώνονται. Μάλιστα τότε ο δήμαρχος είχε πει ότι οι αλλαγές έγιναν με βάση τη ζήτηση στα δρομολόγια κάνοντας γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία πολιτών κάνει χρήση της γραμμής 1. Το ίδιο υποστήριξε και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Νίκος Λυκούδης, σημειώνοντας επίσης ότι, «οι αλλαγές στα δρομολόγια γίνονται πάντα με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σας αναφέρω ένα παράδειγμα, στο νοσοκομείο, που είναι ένα κομβικό σημείο για την πόλη και εξυπηρετεί πολλούς πολίτες, η γραμμή είχε συχνότητα ανά 40 λεπτά. Τώρα το κάνουμε ανά μισή ώρα, ενώ έχουμε αλλάξει και τη διαδρομή, δηλαδή όταν επιστρέφει το λεωφορείο από τον υποσταθμό της ΔΕΗ δε διέρχεται από Νικολάου Ζωίδη και Μαμέλη για να βγει Κουρτίδου – Ζυμβρακάκη. Αντίθετα περνάει από το αρχαιολογικό μουσείο από την οδό Βύρωνος, διέρχεται από την πλατεία και πάει απευθείας νοσοκομείο. Μέχρι σήμερα κάποιος που ήθελε να πάει νοσοκομείο και ανέβαινε στο αστικό από το κέντρο, από τη στάση μπροστά στο ζαχαροπλαστείο Νεντίμ στις 7:10, έφτανε στο νοσοκομείο στις 7:35 περίπου, διότι έπρεπε να πάει όλη αυτή την βόλτα, υποσταθμό ΔΕΗ, Μαμέλη, Ζυμβρακάκη κλπ για να φτάσει στο νοσοκομείο. Με την αλλαγή που κάναμε και βάζοντας το δρομολόγιο κάθε μισή ώρα, θα μπορεί κάποιος να πάρει από το κέντρο το λεωφορείο στην επιστροφή και σε 3-4 λεπτά να είναι στο νοσοκομείο». Στη γραμμή 1, Περιφέρεια – 1ο ΤΕΕ – εργατικές κατοικίες Κικιδίου, όπου διαπιστώθηκε η μεγαλύτερη ζήτηση εκ μέρους των πολιτών, τα εβδομαδιαία δρομολόγια από 127 αυξάνονται σε 132. Έτσι ενώ εκτελούνταν ανά 40 λεπτά τις καθημερινές πλέον θα γίνονται ανά 30 λεπτά τις καθημερινές και τις ώρες αιχμής και ανά 40 λεπτά τις υπόλοιπες ώρες και το Σάββατο.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ Η ΓΡΑΜΜΗ 2, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ 3

Στη γραμμή 2: Νέα Μοσυνούπολη (Εκτενεπόλ) – Κολυμβητήριο, «δεν την πειράξαμε γιατί είναι γραμμή που εξυπηρετεί πολύ κόσμο», είπε ο κ. Λυκούδης. Όσον αφορά στη γραμμή 3 Στρατώνες – Σταθμός, «βάσει στοιχείων που καταγράψαμε και εμείς και ο Δήμος Κομοτηνής, δεν είχε κίνηση και τα δρομολόγια είχαν συχνότητα ανά 20 λεπτά. Τώρα τα δρομολόγια θα γίνονται ανά 40 λεπτά με ένα αυτοκίνητο, ενώ ήταν ανά 20 λεπτά με δύο αυτοκίνητα. Το δεύτερο αμάξι θα εξυπηρετεί πλέον τη γραμμή 1 και θα περνάει δύο φορές από το κέντρο, προκειμένου να μεταφέρει πολύ περισσότερο κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ. Στη γραμμή 3 τα εβδομαδιαία δρομολόγια μειώνονται από 242 σε 128 και ενώ εκτελούνταν κάθε 20 λεπτά τις καθημερινές και το Σάββατο, πλέον θα εκτελούνται ανά 40 λεπτά τις καθημερινές.

Η ανακοίνωση με τις νέες ώρες διέλευσης των λεωφορείων έχει ήδη αναρτηθεί στις στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας, ενώ βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Αστικού ΚΤΕΛ για την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

[Εικόνα: mini_bus_02.jpg]

ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟ 2012

Όσον αφορά στις τιμές των εισιτηρίων αυτές διαμορφώνονται στα 90 λεπτά το ολόκληρο και 50 λεπτά το μισό, ενώ κανονικά όπως ανέφερε ο κ. Λυκούδης το κόμιστρο είναι «1 ευρώ και 10 λεπτά το ολόκληρο και 70 λεπτά το μισό. Εμείς θεωρούμε ότι το 1,10 ευρώ είναι μεγάλο κόμιστρο για τον κάθε επιβάτη και λόγω της κρίσης που υπάρχει, ενώ μας δίνει ο νόμος και το υπουργείο το δικαίωμα να είμαστε σ’ αυτή την τιμή. Τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν στα 70 λεπτά το ολόκληρο και 40 το μισό, τώρα πήγαμε 90 λεπτά το ολόκληρο και 50 λεπτά το μισό». Πρόθεση του Αστικού ΚΤΕΛ είναι οι τιμές να διατηρηθούν σταθερές και το 2012, με μια μικρή επιφύλαξη, όπως είπε κ. Λυκούδης, «αν έρθει κάποια διαταγή από το υπουργείο που να λέει ότι θα πρέπει να αυξήσουμε το κόμιστρο. Δική μας πρόθεση είναι να παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε το εισιτήριο 1,1 ευρώ και 70 λεπτά, αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τον κόσμο, σε συνεννόηση πάντα με το δήμο Κομοτηνής και με το δήμαρχο ο οποίος μας έχει βοηθήσει πολύ και καταλαβαίνει πολύ τα προβλήματα που έχουμε και εμείς ως επαγγελματίες». Οι χρήστες της δημοτικής συγκοινωνίας θα διαπιστώσουν από σήμερα τις αλλαγές στα δρομολόγια των mini bus.