Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [ΤΡΑΙΝΟΣΕ] ΔΤ: Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου “Easytrip: GR-BG E-mobility solutions”
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών /Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ)

Την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «Easytrip : GR-BG E-mobility solutions» στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία, που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ). Στην εναρκτήρια συνάντηση, που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου, δηλαδή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., των Δήμων Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Σερρών και Θέρμης από Ελληνικής πλευράς και των Δήμων Bansko και Krumovgrad από Βουλγάρικης πλευράς, καθώς και ο υπεύθυνος διαχείρισης του προγράμματος εκ μέρους της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος.

Πρόκειται για ένα έργο που θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες πληροφόρησης στους μετακινούμενους προς και από περιοχές της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που συμμετέχουν στο έργο, μέσω ειδικά σχεδιασμένης διαδικτυακής πλατφόρμας αλλά και μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Οι πληροφορίες αυτές θα είναι διαθέσιμες στους μετακινούμενους τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν υπηρεσίες πληροφόρησης μετακινουμένων, «πράσινη» περιβαλλοντικά φιλική δρομολόγηση και δυνατότητες συνδυασμένης μετακίνησης, ακριβείς οδηγίες πλοήγησης, λεπτομερή παροχή πληροφοριών για την κυκλοφορία και τη στάθμευση, τουριστικές πληροφορίες σχετικά με σημεία ενδιαφέροντος, τα διαθέσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί, πληροφορίες για την οδική ασφάλεια, το περιβάλλον τις καιρικές συνθήκες και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Βασικότεροι στόχοι του έργου είναι η ανάπτυξη της προσβασιμότητας και η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας μεταξύ των περιοχών των δύο χωρών που συμμετέχουν στο έργο, η διασφάλιση ασφαλέστερων και πιο άνετων ταξιδιών, καθώς και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών των περιοχών αυτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια σύντομη περιγραφή του έργου, των στόχων και των προτεραιοτήτων προκειμένου αυτό να υλοποιηθεί με πλήρη επιτυχία. Παράλληλα επισημάνθηκε ο ρόλος και οι άμεσες ενέργειες του κάθε εταίρου, καθώς επίσης και η διαδικασία εκτέλεσης των ενεργειών αυτών. Ακολούθησε μια γενικότερη επισκόπηση του τεχνικού περιεχομένου του έργου αλλά και των επιμέρους πακέτων εργασίας που περιλαμβάνονται σε αυτό.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση σε επίπεδο γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου, αναδεικνύοντας τον ρόλο των συνδυασμένων επιβατικών μεταφορών και της παροχής υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας ως σημαντικό παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών, τουριστών και επιχειρηματιών στις περιοχές παρέμβασης. Σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου και τους τοπικούς φορείς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. θα συμβάλει στην διαμόρφωση και προώθηση ελκυστικών προτάσεων προς τους εν δυνάμει χρήστες.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη υλοποίησης έργων, όπως αυτό του ΕASYTRIP, τα οποία να μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για μια σειρά συνεργασιών μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν σε αυτά. Τέτοιου είδους συνεργασίες, μπορούν να δώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία η οποία εξαρτάται και από τον τρόπο αλλά και από το βαθμό προώθησής τους στο ευρύ κοινό με έμφαση στις κρίσιμες μάζες. Το παρόν έργο, θέτοντας εξαρχής τους στόχους του και δίνοντας έμφαση στην εκπόνηση ενός οργανωμένου επιχειρηματικού σχεδίου, φιλοδοξεί να ανοίξει δρόμους συνέργειας και συνεργασίας ανάμεσα στις περιοχές επιρροής του με απώτερο σκοπό την οικονομική και πολιτιστική ενδυνάμωση τους.