Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [RadioArgos.gr] Η κρίση χτύπησε και το ΚΤΕΛ Καστοριάς
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τίποτα δεν αφήνει όρθιο στο διάβα της η οικονομική κρίση. Όπως τους έχει πάρει όλους μπάλα, πήρε και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ του Νομού Καστοριάς.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ, Βασίλη Σταυρόπουλο, η πτώση στα εισιτήρια, έχει αγγίξει το... 20%. Ενώ άλλες χρονιές τις μέρες του Πάσχα και γενικά όλες τις εορταστικές περίοδος, τα ΚΤΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον κόσμο έβαζαν έκτακτα δρομολόγια σχηματίζοντας κομβόι τεσσάρων και πέντε λεωφορείων στην εθνική οδό, φέτος με το ζόρι γέμισαν τα προγραμματισμένα.

Ωστόσο δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο στο πού οφείλεται αυτή η πτώση. Οι παράγοντες είναι πολλοί. Ο κόσμος προτιμάει να βάζει τη βενζίνη “ρεφενέ” όταν πρόκειται για μεγάλες μετακινήσεις ή προτιμάει να μετακινείται με ταξί εκτός της πόλεως, καθώς η τιμή είναι περίπου η ίδια με αυτή των εισιτηρίων των ΚΤΕΛ.

Ωστόσο το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος έπαψε να μετακινείται γενικώς, καθώς η κρίση έχει χτυπήσει τους πάντες. Οι μετακινήσεις γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη, καθώς μπορούμε να πούμε ότι και αυτές κατάντησαν είδος πολυτελείας.

Όσο για το αν θα υπάρξει αύξηση ή μείωση στην τιμή του εισιτηρίου ο κύριος Σταυρόπουλος μας ενημέρωσε ότι όλες οι τιμές καθορίζονται αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο και ότι τα ΚΤΕΛ δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα να κάνουνε προσθαφαιρέσεις στην τιμή του εισιτήριου.