Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ημέρα τση Ζακύνθου] Άδειες ταξί θα χορηγεί το Περιφερειακό Συμβούλιο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Σε αλλαγές των διατάξεων που ρυθμίζουν το θέμα των εδρών σύμφωνα με τις οποίες θα καθορίζεται ο αριθμός των αδειών ταξί προχώρησε ο υπουργός Μεταφορών. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η θέσπιση νέας κατηγορίας προμισθωμένων οχημάτων με 5-9 θέσεις και για τον καθορισμό του αριθμού αδειών λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια με τους περιφερειάρχες να έχουν το πάνω “χέρι” για τον αριθμό των αδειών δεδομένου ότι θα καθορίζουν κάθε δύο χρόνια τον αριθμό, βάσει ειδικού μαθηματικού τύπου.

Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης παρουσίασε μια συγκλίνουσα πρόταση σύμφωνα με την οποία αρμόδιο όργανο για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών ταξί θα είναι το περιφερειακό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει όποτε το κρίνει σκόπιμο προκειμένου να επανακαθορίζει το θέμα ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Επιπρόσθετα έντονες είναι οι αντιδράσεις των αγοραίων ταξί μιας και το νομοσχέδιο τα αφήνει στα στενά όρια των χωριών τους και μη επιτρέποντάς τους να εργαστούν είτε στον ενιαίο πλέον Δήμο, είτε στην Περιφερειακή τους ενότητα. Εν τω μεταξύ πριν μερικές ημέρες οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά Άντζελα Γκερέκου, Σπύρος Μοσχόπουλος, Μαρία Κλαυδιανού και Σπυροπάνος Μαργέλης, έστειλαν κοινή επιστολή στον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Υφυπουργό αναφορικά με τον καθορισμό της Έδρας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων