Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Εκκρεμεί η τελική συμφωνία με τον ανάδοχο για τον 6ο προβλήτα
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Δεν κατατέθηκε τελικά στον ΟΛΘ μέχρι την Παρασκευή που έληγε η προθεσμία, η εγγυητική επιστολή των 57 εκατ. ευρώ. από την «Μοχλός Α.Ε.» η οποία ήταν μειοδότρια εταιρεία για το έργο της επέκτασης της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ.

Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται η σχετική διαδικασία να προχωρήσει με την επόμενη καταταγείσα εργοληπτική εταιρεία, που είναι ο Άκτωρ. Η «Μοχλός ΑΕ» όπως προβλέπεται τίθεται εκτός διαγωνισμού και θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΟΛΘ, προκειμένου να καλέσει την εταιρεία Άκτωρ να προσκομίσει με τη σειρά της τα σχετικά έγγραφα, ώστε θα ξαναπάει ο φάκελος του διαγωνισμού και με την τελευταία αυτή εξέλιξη, στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το κόστος του έργου επέκτασης της 6ης προβλήτας ανέρχεται σε περίπου 250 εκατ. ευρώ, με σημαντικό μέρος αυτού του ποσού να αφορά και την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού. Με την ολοκλήρωση του έργου, ο διαθέσιμος προς εκμετάλλευση χώρος της 6ης προβλήτας θα έχει διπλασιαστεί, έχοντας αυξηθεί κατά 300 στρέμματα, ενώ η χωρητικότητα του ΣΕΜΠΟ θα ανέλθει στα 1,240 εκατ. TEUs.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι διασφαλισμένη από ίδια κεφάλαια της ΟΛΘ ΑΕ, αλλά και από δανειακά κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.