Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [In.gr] Σχέδιο «Αθηνά» για 800.000 παράνομους μετανάστες σε όλη στη χώρα
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα τροπολογία στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά ηπειρωτική περιφέρεια.

Το μέτρο, όπως αποκαλύπτει Το Βήμα της Κυριακής, περιλαμβάνεται στο πλαίσιο ενός ειδικού επιχειρησιακού προγράμματος με την κωδική ονομασία «Αθηνά», το οποίο προβλέπει την αντιμετώπιση του θέματος των παράνομων μεταναστών, αλλά και τον εντοπισμό και κατάσχεση χιλιάδων παράνομων όπλων που κυκλοφορούν στη χώρα.

Ο χρονικός ορίζοντας είναι μέχρι τα τέλη Μαΐου, καθώς στις αρχές Ιουνίου η χώρα θα αξιολογηθεί για το εάν μπορεί ή όχι να παραμείνει στις χώρες που μετέχουν στη Συνθήκη Σένγκεν.

Σε ότι αφορά το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, το σχέδιο «Αθηνά», προβλέπει απομάκρυνση των μεταναστών από τα αστικά κέντρα και την κράτησή τους στα ειδικά κέντρα υποδοχής με επιχειρήσεις που σταδιακά θα επεκταθούν από το Γκάζι έως την Χαλκηδόνα, αλλά και σε άλλες περιοχές, από τις οποίες αυτοί εισέρχονται στην χώρα.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα πάταξη του λαθρεμπορίου και άμεση καταγραφή και σφράγισμα των διαμερισμάτων στα οποία οι μετανάστες διαμένουν κατά μεγάλες ομάδες.

Σημειώνεται ότι οι προσαγωγές από τις επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών αγγίζουν τις 2.000. Συνολικά συνελήφθησαν 420 άτομα, από τα οποία τα 186 για διάφορα αδικήματα και 234 άτομα για διοικητική απέλαση, καθόσον στερούντο εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Επιπλέον συντάχθηκαν 63 εκθέσεις αρχής σε βάρος ισάριθμων αλλοδαπών γυναικών για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων ατόμων.

Το σχέδιο αυτό του αρμόδιου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδης έχει βρει προς το παρόν ελάχιστους συμπαραστάτες. Παρά τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τη θετική στάση του περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, σχεδόν κανένας -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δήμος της χώρας δεν δέχεται να κατασκευαστεί στα όριά του κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών.

Το Σάββατο, μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αν δεν το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, θα υποστούμε τις συνέπειες.