Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [News247] Φωτιά στο Azamara Quest ανοιχτά των Φιλιππίνων
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Προς το λιμάνι Σαντακάν της ανατολικής Μαλαισίας κατευθύνεται το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest, με 600 τουρίστες και 411 μέλη πληρώματος, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο.

Ένα κρουαζιερόπλοιο που περιπλανιόταν για λίγο στα ανοιχτά των Φιλιππίνων αφού μια πυρκαγιά έθεσε εκτός λειτουργίας τις μηχανές του κατευθύνεται προς ένα λιμάνι στα ανατολικά της Μαλαισίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το λιμενικό των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό του λιμενικού Περφέκτο Ίντεν το κρουαζιερόπλοιο Azamara Quest, στο οποίο επιβαίνουν 600 τουρίστες κυρίως Αμερικανοί και Ευρωπαίοι και έχει 411 μέλη πληρώματος, κατευθύνεται προς το λιμάνι Σαντακάν της ανατολικής Μαλαισίας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε μέλη του πληρώματος.

"Όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς", υπογράμμισε ο Ίντεν, ενώ πρόσθεσε ότι ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων συνοδεύει το κρουαζιερόπλοιο μέχρι τα χωρικά ύδατα της Μαλαισίας.

Πυρκαγιά σημειώθηκε την Παρασκευή στο μηχανοστάσιο του κρουαζιερόπλοιου Azamara Quest, που ανήκει στην εταιρεία Azamara Club Cruises με έδρα το Μαϊάμι των ΗΠΑ, την ώρα που βρισκόταν στα ανοιχτά των νότιων ακτών των Φιλιππίνων, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Η πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα, όμως πέντε μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν, όπως επεσήμανε ο αντιπλοίαρχος Άλτζιερ Ρικαφράντε, εκπρόσωπος του λιμενικού των Φιλιππίνων.

Το Azamara Quest πραγματοποιούσε κρουαζιέρα 17 ημερών από το Χονγκ Κονγκ στη Σιγκαπούρη.