Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Φιλελεύθερος] Ψάχνουν λιμάνι 150 σκάφη στη μαρίνα της Λάρνακας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αύριο Παρασκευή 30 Μαρτίου αναμένεται να εξεταστεί από την Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών η ένσταση προσφοροδότη αναφορικά με την κατακύρωση από τον ΚΟΤ, της προσφοράς για αντικατάσταση και συντήρηση των αποβάθρων στη μαρίνα της Λάρνακας. Αυτό ανέφερε στο «Φ» ο υπεύθυνος του ΚΟΤ στη μαρίνα, Χρίστος Πετρίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το ζήτημα θα επιλυθεί σύντομα. Ανέφερε ακόμα ότι υπάρχει επίσης διαθέσιμο και έτοιμο προς αξιοποίηση και το σχετικό κονδύλι για τα προγραμματισμένα έργα.

Ωστόσο, επισήμανε ο κ. Πετρίδης, αυτό δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η μαρίνα, αφού από τα έργα θα επηρεαστεί ο ελλιμενισμός 150 τουλάχιστον σκαφών. Το πρόβλημα, εξήγησε, είναι το πού θα ελλιμενιστούν αυτό το καλοκαίρι όλα αυτά τα σκάφη. Προς εξοικονόμηση θέσεων, συνέχισε, η μαρίνα προχώρησε στην αποπομπή όσων σκαφών δεν είχαν μόνιμη θέση ελλιμενισμού.

Οι ιδιοκτήτες αυτών των σκαφών έλαβαν επιστολές για να μεταφέρουν τα σκάφη τους είτε στο χερσαίο χώρο της μαρίνας, είτε να τα ελλιμενίσουν κάπου αλλού. Δυστυχώς, επισήμανε ο κ. Πετρίδης, πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών, μέχρι στιγμής δεν έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις και προειδοποιήσεις που τους έγιναν.

Ταυτόχρονα ο υπεύθυνος της μαρίνας Λάρνακας απεύθυνε έκκληση προς την Αρχή Λιμένων να προβεί σε παραχώρηση μεγαλύτερου χώρου στο λιμάνι Λάρνακας για να εξυπηρετηθεί μεγαλύτερος αριθμός σκαφών που πρέπει να μετακινηθούν λόγω των έργων από τη μαρίνα της Λάρνακας. Αυτό, επισήμανε, προκύπτει πλέον πιο επιτακτικό, μετά και την πρόσφατη αρνητική απάντηση του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου, στο αίτημα της μαρίνας να φιλοξενήσει προσωρινά, κάποια από τα σκάφη αυτά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα συντήρησης που πρέπει να γίνουν.

Καταλήγοντας ο κ. Πετρίδης εξέφρασε την ελπίδα η πρόσφατη δήλωση του δημάρχου Λάρνακας στον «Φ», που εισηγήθηκε και αυτός τη φιλοξενία σκαφών της μαρίνας προσωρινά στο παρακείμενο λιμάνι της Λάρνακας, να έχει και συνέχεια. Για το σκοπό αυτό, ανέφερε, θα επιδιώξει να έχει κάποια συνάντηση με τον κ. Λουρουτζιάτη για ανταλλαγή απόψεων.