Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ημερησία] Η Θεσσαλονίκη μπήκε ήδη στο χάρτη της κρουαζιέρας
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Επαφές της ΟΛΘ Α.Ε. με τους επιτελείς της Aida Aura, ώστε να τους πείσουν να επιλέξουν το λιμάνι ως home port κρουαζιέρας

Με «ούριο άνεμο» ξεκινά το 2012 για τη Θεσσαλονίκη όσον αφορά στην ενίσχυση του προφίλ της ως ελκυστικού προορισμού στο διεθνή χάρτη κρουαζιέρας. Τα πρώτα στοιχεία για τον προγραμματισμό του έτους από τις εταιρείες του κλάδου είναι ενθαρρυντικά και προοιωνίζονται αύξηση επιδόσεων σε αριθμό προσεγγίσεων και πλήθος επισκεπτών. Φαίνεται, μάλιστα, ότι σταδιακά μπαίνουν και οι βάσεις για να μετεξελιχθεί η πόλη σε home port, καθώς, ήδη, η γερμανική Aida Aura γνωστοποίησε ότι από το 2013 σχεδιάζει να αρχίσει να χρησιμοποιεί τη Θεσσαλονίκη και για διανυκτερεύσεις.

«Πρακτικά είναι το τελευταίο βήμα πριν αποφασίσει να αξιοποιήσει το λιμάνι ως home port κρουαζιέρας, καθώς θα τσεκάρει πώς δουλεύουν τα τελωνεία και οι άλλες υποδομές του λιμανιού» επισήμανε στην «Η» ο σύμβουλος προέδρου του ΟΛΘ, αρμόδιος σε θέματα marketing κρουαζιέρας κ. Γ. Βαγγέλας, σχολιάζοντας την απόφαση της Aida Aura. Αποκάλυψε, δε, ότι στα σχέδια της ΟΛΘ Α.Ε. είναι να οργανώσει κάποια συνάντηση με τους επιτελείς της Aida Aura, για να τους πείσουν να επιλέξουν το λιμάνι.

Aida Aura

Η γερμανική εταιρεία, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να «πιάσει» στη Θεσσαλονίκη πέντε φορές το 2012 και άλλες πέντε το 2013. Η διαφορά είναι ότι το 2013 δεν θα μένει μόνο για 10 ώρες, όπως κάνει τώρα, αλλά θα πραγματοποιήσει και μία διανυκτέρευση. «Το όφελος θα είναι πολλαπλό διότι εκτός από τα εμπορικά, τα μπαρ και τα εστιατόρια της πόλης, αναμένεται και γίνεται και ανεφοδιασμός με ελληνικά προϊόντα», εξηγεί ο κ. Βαγγέλας.

Συνολικά για φέτος, με βάση ανεπίσημα στοιχεία ναυτικών πρακτόρων και ανακοινώσεων εταιρειών οργάνωσης κρουαζιέρας, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προσεγγίσουν 23-24 κρουαζιερόπλοια, έναντι 19 το 2011. Καθόσον, μάλιστα, πρόκειται για μεγαλύτερα πλοία από ότι εκείνα που «έπιασαν» πέρυσι το λιμάνι, εκτιμάται ότι εξίσου αυξημένος θα είναι και ο αριθμός των επιβατών, έναντι των 11.800 το 2011.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται να προσεγγίσει δύο φορές μέσα στο Μάιο το Ocean Magic, δυναμικότητας 400 ατόμων, που θα μεταφέρει Ρώσους, το Orient Queen με περίπου 800 Κύπριους στις 13 Αυγούστου, το Royal Iris με Ισραηλινούς στις 15 Οκτώβρη, καθώς και τα Corinthian II (σ.σ. τρεις φορές) και Levant (δύο φορές), που εκτελούν πολυτελή κρουαζιέρα. Επαφές έγιναν τον προηγούμενο Οκτώβριο και με εταιρεία MSC, αλλά η τελευταία «πάγωσε» προσωρινά το ενδιαφέρον της για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο, ωστόσο, θα επιδιωχθεί να αναζωπυρωθεί κατά την ευρωπαϊκή έκθεση κρουαζιέρας που θα γίνει στη Μασσαλία το Νοέμβρη.