Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Βουλγαρία: υπογραφή σύμβασης αυτοκινητόδρομου
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Στην υπογραφή των συμβολαίων για την κατασκευή του τέταρτου τμήματος του αυτοκινητόδρομου «Στρούμα» (Στρυμόνας), που συνδέει την πόλη Σαντάνσκι με το μεθοριακό σταθμό Κούλατα στα σύνορα με την Ελλάδα και για την εποπτεία των κατασκευαστικών εργασιών προχώρησαν οι εταιρείες Ακτωρ και Putinvest Engineering, αντίστοιχα, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές.

Την τελετή υπογραφής των συμβολαίων παρακολούθησαν οι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μεταφορών της Βουλγαρίας, Λιλιάνα Πάβλοβα και Ιβάιλο Μόσκοφσκι αντίστοιχα.

Η τελετή έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών για το τέταρτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, θα γίνει στις 5 Απριλίου στο Σαντάνσκι, ενώ οι εργασίες του δεύτερου και του τρίτου τμήματος του «Στρούμα», που κατασκευάζει, επίσης, η «'Ακτωρ» αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την 1η Ιουλίου 2012.

Η κατασκευή των τμημάτων 1, 2 και 4 του αυτοκινητοδρόμου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μεταφορών της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου.

Ο σχεδιασμός και η προετοιμασία των απαραίτητων διαδικασιών για το τρίτο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, όμως, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την επόμενη Προγραμματική Περίοδο, διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση.