Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Τουρκία: παραχωρεί αυτοκινητόδρομους σε ιδιώτες για 25 χρόνια
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση και κατασκευή σημαντικών έργων υποδομών στο τομέα των μεταφορών ανακοίνωσε η Υπηρεσία Στήριξης και Προώθησης Επενδύσεων της Τουρκίας(ISPAT).

Συγκεκριμένα πρόκειται για την κατασκευή της τρίτης γέφυρας στα Στενά του Βοσπόρου και τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων λειτουργίας αυτοκινητοδρόμων, συνολικού μήκους 2.236 χιλιομέτρων. Η κατασκευή της τρίτης γέφυρας στο Βόσπορο είναι μέρος του έργου του αυτοκινητοδρόμου του Βόρειου Μαρμαρά.

Ημερομηνία υποβολής των τελικών προσφορών για την κατασκευή της τρίτης γέφυρας στα Στενά του Βοσπόρου ορίστηκε η 5η Απριλίου 2012. Στο «πακέτο» ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι δύο γέφυρες στο Βόσπορο μαζί με τις περιφερειακές οδούς και οι αυτοκινητόδρομοι Εντίρνε (Αδριανούπολη)- Κωνσταντινούπολη- Αγκυρα, Γκαζιαντέπ-Σανλιούρφα, Σμύρνη-Τσεσμέ, Σμύρνη-Αϊντίν (Αϊδίνιο) και Σμύρνη- Αγκυρα.

Η ημερομηνία υποβολής των τελικών προσφορών για το «πακέτο» των γεφυρών και των αυτοκινητοδρόμων είναι η 17η Μαϊου 2012. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδιωτικοποίηση των αυτοκινητοδρόμων αποτελεί μέρος της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα πώλησης περιουσιακών στοιχείων του κράτους στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ISPAT, τουλάχιστον 20 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Το ύψος της συμφωνίας για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων και γεφυρών για 25 χρόνια, αναμένεται να διαμορφωθεί στο ποσό των έξι δισεκατομμυρίων δολαρίων, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΜΠΕ