Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: vέος εμπρησμός λεωφορείων της ΕΜΕΛ στη Λεμεσό
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Τέταρτο κρούσμα μέσα σε λίγες ημέρες

Λεμεσός: Για τέταρτη φορά λεωφορεία της εταιρίας μεταφοράς επιβατών Λεμεσού γίνονται στόχος εμπρηστών. Γύρω στις 3.50 τα ξημερώματα της Κυριακής έγινε αντιληπτή πυρκαγιά σε λεωφορείο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο στάθμευσης στην οδό Χριστοφή Εργατούδη στη Λεμεσό.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέσβησαν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς δύο λεωφορεία της Εταιρείας Αστικών Λεωφορείων Λεμεσού, τα οποία ήταν σταθμευμένα το ένα δίπλα από το άλλο. Οι δράστες έχουν καταστρέψει συνολικά μέχρι στιγμής 14 λεωφορεία της εταιρείας.

Στην σκηνή μετέβη και ο διευθυντής της ΕΜΕΛ, Γιώργος Κυριάκου, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «ελπίζω ότι σύντομα η Αστυνομία θα μπορέσει να εξιχνιάσει αυτήν την εγκληματική ενέργεια, Είναι φανερό ότι υπάρχει μια οργανωμένη συνειδητή προσπάθεια κάποιων να πλήξουν την υπηρεσία των λεωφορείων στην πόλη μας».

«Το πρώτο είναι ότι η εταιρεία εργάζεται με πλήρη διαφάνεια δεν έχει τίποτα να κρύψει, ούτε έχει βλάψει κανένα και για μας είναι πρωτοφανές και αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Το δεύτερο είναι ότι είμαστε στη διάθεση της Αστυνομίας, όντως δεν έχουμε μια εξόφθαλμη υποψία με κάποιο που είτε μας έχουν προειδοποιήσει είτε υπήρχε κάποια αντιπαράθεση με τον οποιονδήποτε τους τελευταίους μήνες», συμπλήρωσε ο κ. Κυριάκου.
Θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα

Λεμεσός: Τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την καλύτερη ασφάλεια των λεωφορείων της Εταιρίας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού, αποφάσισαν σήμερα Αστυνομία και διεύθυνση της εταιρίας, καθώς η δράση των εγκληματικών στοιχείων συνεχίστηκε για τέταρτη φορά τα ξημερώματα της Κυριακής, με τον εμπρησμό δυο ακόμη λεωφορείων.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ ηγεσίας της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού και της διεύθυνσης της ΕΜΕΛ, σε μια προσπάθεια αποτροπής νέων εμπρησμών και εξιχνίασης της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό.

Ευχαριστώντας την αστυνομική διεύθυνση, ο διευθυντής της εταιρίας Γιώργος Κυριάκου, ανέφερε πως η ΕΜΕΛ έχει θέσει στη διάθεση της Αστυνομίας όλες τις πληροφορίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Είπε επίσης ότι, ανάμεσα στα μέτρα που ήδη άρχισαν να εφαρμόζονται είναι η εντατικοποίηση των περιπολιών, ενώ θα γίνουν προσπάθειες να αποσύρονται σε ασφαλή σημεία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όσο το δυνατόν περισσότερα λεωφορεία.

''Ταυτόχρονα είμαστε και σε επαφή με την αναθέτουσα αρχή του Υπουργείου Συγκοινωνιών, όσο και με τους Δήμους, ώστε αν είναι δυνατόν, να εξασφαλίσουμε και άλλους χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφάλιση των λεωφορείων τα βράδια'', συμπλήρωσε ο κ. Κυριάκου.

Από την πλευρά του, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Ανδρέας Κουσιουμής, δήλωσε ότι ''η συνάντηση αυτή μας έχει φέρει σε μια πιο ευνοϊκή θέση, όσον αφορά την πορεία των εξετάσεων'' και σημείωσε πως ''η Αστυνομία είναι πλήρως ευαισθητοποιημένη με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και έχουν αποφασιστεί μέτρα, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της εξιχνίασης των υποθέσεων αυτών''.

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, οι άγνωστοι εμπρηστές έχουν καταστρέψει ολοσχερώς 12 λεωφορεία, ενώ άλλα δυο υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.
Συνελήφθη σήμερα το πρωί με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 53χρονος οδηγός της Εταιρείας Μεταφορών Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ) σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση εμπρησμών λεωφορείων και απειλητικών μηνυμάτων μέσω τηλεφώνου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου τύπου της αστυνομίας η δύναμη προχώρησε με τη σύλληψη του 53χρονου άνδρα έπειτα από μαρτυρία που δόθηκε εμπλέκοντάς τον εν λόγω ύποπτο στις υποθέσεις εμπρησμού λεωφορείων της ΕΜΕΛ.

Αύριο αναμένεται ο 53χρονος οδηγός να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού φια έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του για διευκόλυνση των ερευνών της αστυνομίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε διάστημα ενός μήνα τέθηκαν φωτιά κακόβουλα σε 14 λεωφορεία της εταιρείας.