Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [E-go.gr] Η Google εντοπίζει τις αεροπορικές πτήσεις
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Επεκτείνεται σε άλλο έναν τομέα η Google που πλέον παρέχει ευρέως αποτελέσματα αναζήτησης για τις πτήσεις μεταξύ αεροδρομίων.

Η υπηρεσία Flight Search ξεκίνησε πέρυσι και αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο για τις ΗΠΑ και μόνο μέσω υπολογιστή.

Πλέον η υπηρεσία έχει εμπλουτιστεί με πληροφορίες για πτήσεις και προς άλλα 500 αεροδρόμια εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για να δεις τι κινείται από τον έναν προορισμό στον άλλον χωρίς μεσάζοντες.

Ένα άλλο βήμα που έκανε η Google πέρα από την προσθήκη των διεθνών αεροδρομίων είναι να κάνει διαθέσιμη τη συσκευή στα κινητά τηλέφωνα Android και iPhone μέσα από τις αντίστοιχες εφαρμογές.

Η υπηρεσία Flight Search είναι προσβάσιμη και από υπολογιστή και αρχικά ο χρήστης καλείται να επιλέξει τους δύο προορισμούς.

Στη συνέχεια εμφανίζονται όλες οι πτήσεις από το ένα σημείο, είτε απευθείας, είτε μέσω ενδιάμεσων προορισμών.

Δίπλα στις πτήσεις εμφανίζονται οι ώρες αναχώρησης και άφιξης, η διάρκεια του ταξιδιού καθώς και η τιμή του εισιτηρίου

Οι χρήστες του Google Flight μπορούν στη συνέχεια να κλείσουν ένα εισιτήριο μέσω της αεροπορικής εταιρείας αφού το site σε παραπέμπει εκεί.

Το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι το μόνο Ελληνικό αεροδρόμιο που περιλαμβάνεται αυτή τη στιγμή στη λίστα και μόνο ως προορισμός από τις ΗΠΑ.

Η Google θα συνεχίσει να εμπλουτίζει το Flight Search με ακόμα περισσότερες πτήσεις και αεροδρόμια για να το κάνει ένα ισχυρό εργαλείο ενημέρωσης σε ένα πεδίο με αρκετό ανταγωνισμό.

Σίμος Κοσμετάτος