Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Καθημερινή] Δένουν κάβους τα πλοία από Δευτέρα
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Συνάντηση με την ΠΝΟ ζήτησε η υπουργός Ανάπτυξης Α. Διαμαντοπούλου.

Την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, από τις 6 το πρωί, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της συνομοσπονδίας των ναυτικών Γιάννη Χαλά και ζητεί συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, προκειμένου να υπάρξει διάλογος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Από την απεργία των ναυτεργατών αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις τροφοδοσίες των νησιών.

Η ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει τα εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητά να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) από τις αρχές Απριλίου, να μη προχωρήσει η επιχειρούμενη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και η υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, καθώς και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Σημειώνεται ότι φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ζητούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναπόφευκτα τεράστια οικονομική ζημιά.
Την αναστολή της απεργίας των ναυτεργατών αποφάσισε κατά πλειοψηφία η ΠΝΟ. Από αύριο το πρωί στις 6πμ τα πλοία θα λύσουν κάβους και θα αρχίσουν να πραγματοποιούν τα δρομολόγιά τους. Κατά την συνεδρίαση εννέα ψήφισαν κατά της συνέχισης της απεργίας, πέντε υπέρ και ένα λευκό.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ΠΝΟ με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, που έγινε κατόπιν πρόσκλησης της, σε μια ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Η Α. Διαμαντοπούλου είχε εκφράσει αισιοδοξία για λύση της απεργιακής κινητοποίησης και είχε δηλώσει: «Συμφωνήσαμε όλοι για την πολύ μεγάλη σημασία μιας συμφωνίας σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα. Παρουσιάσαμε απαντήσεις σε όλα τα θέματα ένα προς ένα».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης παρέσχε διαβεβαιώσεις σχετικά με τα δύο μεγάλα «αγκάθια» των διαβουλεύσεων, τον Οίκο Ναύτου και το ΝΑΤ.

athina884.gr