Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ο Φιλελεύθερος] Κύπρος: Εύσημα στα λεωφορεία αεροδρομίου
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Πλήρως ικανοποιημένο το Υπ.Συγκοινωνιών

Λευκωσία: Πλήρως ικανοποιημένο είναι το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων από το σύστημα των λεωφορείων που συνδέουν την πρωτεύουσα με το αεροδρόμιο και για πρώτη φορά αυτό δίδεται και γραπτώς. Σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Αλέκος Μιχαηλίδης προς τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, αναφέρεται ότι για τις μέχρι σήμερα υπηρεσίες που έχουν προσφερθεί, εκφράζονται θετικά σχόλια.

«Η εταιρεία έχει ομολογουμένως καταφέρει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του υπουργείου και του κοινού και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των επιβατών (Κυπρίων και ξένων) με την πιστή τήρηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών, το χαμηλό κόμιστρο μεταφοράς και την ταχεία μεταφορά προς και από το αεροδρόμιο Λάρνακας». Η επιστολή προς τον ΚΟΤ στάλθηκε μετά από αίτημα της εταιρείας Kapnos AirportShuttle για υποεκμίσθωση τμήματος της κρατικής γης στην Αγλαντζιά που έχει εκμισθωθεί από το κράτος στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, για ένα ακόμη χρόνο.

Το υπουργείο συνιστά όπως εξεταστεί θετικά από το Δ.Σ. του ΚΟΤ το αίτημα της εταιρείας. Σε άλλο σημείο της επιστολής, το υπουργείο τονίζει το γεγονός ότι η εταιρεία δεν επιχορηγείται από το κράτος. «Κατά τα τριάμισι περίπου χρόνια λειτουργίας της εν λόγω υπηρεσίας η εταιρεία έχει μεταφέρει περίπου 200 χιλιάδες επιβάτες, από τους οποίους το 60% είναι ξένοι και 40% Κύπριοι.

Οι θετικές επιπτώσεις τόσο για την απάμβλυνση του συγκοινωνιακού προβλήματος όσο και στην εξυπηρέτηση των ξένων επισκεπτών και τουριστών είναι κατανοητές και εξυπηρετούνται στρατηγικοί στόχοι, τόσο του Υπουργείου Συγκοινωνιών όσο και του ΚΟΤ», αναφέρεται χαρακτηριστικά.