Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ο Φιλελεύθερος] Προχωρούν τα κατασκευαστικά έργα της λεωφόρου Αεροδρομίου στην Πάφο
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Εν αναμονή των αποφάσεων και για το τελευταίο τμήμα

Πάφος: Οι εργασίες για την κατασκευή της πρώτης φάσης της παραλιακής λεωφόρου που θα ενώνει το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου με την τουριστική περιοχή Κάτω Πάφου, συνεχίζονται με γοργό ρυθμό. Τα συνεργεία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής του οδοστρώματος, τόσο από την πλευρά του ποταμού της Έζουσας, στην πλευρά Γεροσκήπου - Αχέλειας, όσο και από την κατεύθυνση της Κάτω Πάφου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν στο στάδιο αυτό τη δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου παρά τον ποταμό της Έζουσας, στα όρια Δήμου Γεροσκήπου και Αχέλειας, από όπου σήμερα και για τους επόμενους μήνες διοχετεύεται η τροχαία κίνηση από και προς το Αεροδρόμιο Πάφου.

Ταυτοχρόνως με τις εργασίες στην περιοχή της Έζουσας, έχουν αρχίσει εργασίες και στο άλλο άκρο του νέου οδικού άξονα, παρά τον κυκλοφοριακό κόμβο της λεωφόρου Δανάης στο Νότιο Παρακαμπτήριο της Κάτω Πάφου.

Οι εργασίες στο τμήμα αυτό έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η περιοχή είναι πολυσύχναστη και ευρισκόμενη στην καρδιά της τουριστικής περιοχής, αλλά και επειδή περιλάμβανε το κόψιμο πολλών δέντρων, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.