Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Ypodomes.com] Βουλγαρία: ταυτόχρονη παραχώρηση των Αεροδρομίων Σόφιας και Μπάλτσικ
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Η διαδικασία παραχώρησης των αεροδρομίων της Σόφιας και του Μπάλτσικ θα «τρέξει» ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών της Βουλγαρίας Κάμεν Κίτσεφ, κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων του αναβαθμισμένου διαδρόμου του αεροδρομίου της πόλης Βάρνα.

Επίσης, ο κ. Κίτσεφ ανακοίνωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκαταρκτικές μελέτες για την παραχώρηση του λιμένα της Βάρνας και για το πορθμείο της πόλης.

Στην περίπτωση του λιμένα της Βάρνας, θα διαπιστωθεί, έπειτα από την ολοκλήρωση των προκαταρκτικών μελετών, εάν η διαδικασία μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Κίτσεφ επανέλαβε ότι η παραχώρηση του λιμένα της Βάρνας δεν θα οδηγήσει σε απώλεια θέσεων εργασίας, αντίθετα -όπως είπε- θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας.

Οι εργασίες αναβάθμισης του διαδρόμου απογείωσης και προσγείωσης των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Βάρνας διήρκεσαν 137 μέρες, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του αερολιμένα Fraport Twin Star Airport Management και κόστισαν περίπου 40 εκατομμύρια λέβα (περίπου 20 εκατ. ευρώ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ