Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [In.gr] Ανησυχία από συναγερμό για πυρκαγιά σε πτήση της Air France προς Κολομβία
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Αζόρες
Η ενεργοποίηση του συναγερμού πυρκαγιάς στα όργανα στο πιλοτήριο οδήγησε ένα αεροσκάφος A340 της Air France που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Μπογκοτά να κάνει επιτυχημένη αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τερθέρα, στις Αζόρες.

Η Air France στην ανακοίνωσή της αναφέρεται σε τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε εν πτήσει στο A340. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 274 άνθρωποι.

Μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού ο κυβερνήτης επέλεξε τη λύση της αναγκαστικής προσγείωσης στις Αζόρες. Εκεί διαπιστώθηκε πως ο συναγερμός είχε ενεργοποιηθεί άκαιρα, αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Ωστόσο ένας επιβάτης, ο Νορβηγός Μόρτεν 'Αμοτ δήλωσε στο νορβηγικό δίκτυο TV2, σύμφωνα με το AFP ότι στο εσωτερικό της καμπίνας των επιβατών φαίνονταν καπνοί. «Είδαμε ένα μέλος του πληρώματος να τρέχει με έναν πυροσβεστήρα στα χέρια» είπε και διευκρίνισε ότι το μέλος του πληρώματος «έσπευσε προς τη τουαλέτα όπου αναδύονταν καπνοί». «Κάτι τέτοιο κανένας δεν θέλει να το δει όταν είναι στο αεροπλάνο», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Air France στη Λισσαβόνα ανέφερε ότι το Α340 δεν έχασε ύψος απότομα ενώ δεν επικράτησε πανικός στο εσωτερικό του. «Απλά ένας αριθμός επιβατών εξεπλάγη από την απόφαση για την αλλαγή πορείας».

Την αναφορά διαψεύδει Σουηδός επιβάτης που δήλωσε στην ιστοσελίδα εφημερίδας ότι οι επιβάτες πανικοβλήθηκαν. Κάποιοι επιβάτες έκλαιγαν ή προσεύχονταν, μέλη του πληρώματος κάθιδρα ακούγονταν να φωνάζουν, προσθέτει και μιλά για απόλυτο πανικό. Διαμαρτύρεται ακόμη για το ότι οι οδηγίες δίνονταν μόνον στα ισπανικά και στα γαλλικά.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας των Αζορών SATA δήλωσε στο AFP ότι κατά την αναγκαστική προσγείωση το Α340 δεν διέτρεξε κίνδυνο. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι επιβάτες φιλοξενούνται πλέον σε ξενοδοχείο και θα πετάξουν με άλλο αεροπλάνο για την κολομβιανή πρωτεύουσα.