Leoforeia.gr | Forum

Πλήρης Έκδοση: [Εξπρές] Νέο τρένο απέκτησαν μετά από τρεις δεκαετίες οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι
Επί του παρόντος βλέπετε μία λιτή έκδοση του περιεχόμενού μας. Θέαση πλήρης έκδοσης με κατάλληλη διάταξη.
Νέα πετρελαιοκίνητη αμαξοστοιχία από τη Ρωσία, η πρώτη από τις 12 που αναμένεται να παραδοθούν στη Σερβία έως το τέλος του έτους, πραγματοποίησε δοκιμαστική διαδρομή και από αύριο θα εκτελεί κανονικά δρομολόγια στη γραμμή Βελιγράδι - Βρσατς. Οι πρώτοι επιβάτες ήταν δημοσιογράφοι και ο γενικός διευθυντής των Σερβικών Σιδηροδρόμων «Zeleznice Srbije», Μίλοβαν Μάρκοβιτς.

Οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι, για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, αποκτούν νέο τρένο, δήλωσε ο κ. Μάρκοβιτς, σημειώνοντας ότι εντός του επόμενου διμήνου από τη Ρωσία θα παραδοθούν άλλα δύο τρένα που θα αρχίσουν τα δρομολόγια το Μάιο. Μεταξύ των Σερβικών Σιδηροδρόμων και της ρωσικής βιομηχανίας "Metrovagonmash" υπεγράφη συμβόλαιο για την αγορά από τη Σερβία συνολικά 12 επιβατικών τρένων, με στόχο τη βελτίωση της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο στις μη ηλεκτροδοτούμενες γραμμές σε όλη τη χώρα.

Τα υπόλοιπα 11 τρένα, βάσει των όρων του συμβολαίου, θα παραδοθούν έως το τέλος του έτους. Οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι, από τμήμα ρωσικού δανείου συνολικού ύψους 800 εκ. δολαρίων, θα προμηθευθούν άλλους 25 συρμούς της ίδιας ρωσικής εταιρείας, σύμφωνα με τον κ. Μάρκοβιτς. Τα τρένα της "Metrovagonmash", τα οποία στις σερβικές σιδηροδρομικές γραμμές θα κινούνται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα, διαθέτουν σύστημα διαχείρισης και επιτήρησης με βίντεο και χώρους προσαρμοσμένους για άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι Σερβικοί Σιδηρόδρομοι και η ρωσική βιομηχανία υπέγραψαν το συμβόλαιο το 2010. Η αγορά των τρένων από τη Σερβία κατέστη δυνατή μετά την έγκριση δανείου από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία για τη χρηματοδότηση σιδηροδρομικού τροχαίο υλικού «EUROFIMA», ύψους 43 εκ. ελβετικών φράγκων.